Ga terug
snel pasteideeg voor Surinaamse pastei recept
Recept afdrukken
4.75 van 4 stemmen

RECEPT: snel pasteideeg voor Surinaamse pastei

Met dit recept voor snel pasteideeg voor Surinaamse pastei maak je met maar 4 ingrediënten overheerlijk deeg binnen 10 minuten!
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd40 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Surinaams
Auteur: Onesy

Ingrediënten

  • 350 gram bloem
  • 0,75 tl zout
  • 120 ml milde olijfolie
  • 120 ml (plantaardige) melk

Instructies

  • Meng de droge ingrediënten met elkaar en voeg dan zowel de olijfolie als melk toe.
  • Roer met een vork tot het redelijk gemengd is en stort het dan op een bebloemd vlak.
  • Druk het bij elkaar (niet kneden) tot een mooie ronde schijf. Je kan het nu uitrollen en meteen gebruiken.

Notities

*Deze hoeveelheid deeg is genoeg voor de boven- en onderkant van een kleine tot middelgrote pastei of 12 pasteitjes.
*De baktijd varieert van 30-45 minuten, afhankelijk van de grootte van je pastei. Hou als oventemperatuur 200 graden aan.
*Dit recept is geïnspireerd op dit recept van Jenny Jones.