Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil de verse cassave met een aardappelschilmesje of dunschiller.
Snij de cassave eerst in stukken en daarna in patatreepjes.
Doe de cassave frietjes in een pan met ruim water en kook ze in 10-15 minuten tot ze zacht zijn, maar nog niet uit elkaar vallen.
Laat ze uitlekken in een vergiet (dep eventueel voorzichtig met wat keukenpapier).
Doe de cassave samen met 2 eetlepels olijfolie, zout, peper en knoflookpoeder naar smaak in een kom/schaal.
Schud voorzichtig zodat alles gemengd is.
Leg de frietjes naast elkaar neer in een ovenschaal of op bakpapier met genoeg ruimte ertussen. Dit is belangrijk, als de frietjes tegen elkaar aan liggen, gaan ze namelijk stomen.
Sprenkel nog een halve theelepel olie over de frietjes heen en plaats de schaal voor 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Keer na 15 minuten de frietjes voorzichtig om en laat ze nog eens 15 minuten bakken tot ze een lekker goudbruine kleur hebben en knapperig zijn.