Verwarm de oven voor op 175 graden.
Haal de pomtayer uit het pak en doe het in een grote kom. Voeg alle ingrediënten toe, behalve de boter.
Roer dit goed door. Pak daarna drie flinke eetlepels jus van het kipmengsel dat je als eerste hebt gemaakt en voeg dit aan het mengsel toe. Roer alles door en proef of het mengsel op smaak is. Voeg waar nodig nog zout en/of piment toe.
Vet het bakblik in met boter. Doe een laagje van het pomtayermengsel in het bakblik.
Schep daarna alle kip en zoutvlees uit de pan en verdeel die over de eerste laag.
Doe de rest van het pomtayermengsel in een tweede laag in de schaal.
Verspreid de resterende jus van de kip over de bovenste laag. Nu is de pom klaar om in de oven te gaan.
Doe de pom 1,5 uur in de oven op 175 graden. Prik na 1,5 uur met een vork in de pom om te kijken of hij gaar is en kijk of hij niet te snel bakt.
De bovenkant van de pom moet donkerbruin worden en van binnen goed gaar. Als de bovenkant te bruin wordt, zet de oven dan lager op 165 graden. Als je een lastige oven hebt is het beter om de pom heel langzaam te garen op 165 graden voor twee uur.
De pom is pas klaar als je op een paar plekken met een vork in de pom hebt geprikt en er geen pom aan je vork vast blijft zitten.
Laat de pom goed afkoelen. De pom is op zijn lekkerst als je hem een dagje laat ‘rusten’. De volgende dag kan je de pom het beste tien minuutjes in de oven op 170 graden opwarmen.