Workshops van This Girl Can Cook

PER 1 JANUARI 2018 BIEDEN WIJ GEEN KOOKWORKSHOPS MEER AAN VOOR INDIVIDUEN OF GROEPEN. Wil je Surinaamse pom of roti leren bereiden? Met een groep kun je bij This Girl Can Cook een van de gezellige Surinaamse kookworkshops roti of pom maken volgen.  

Zoek je nog een leuke workshop voor jou en je familieleden, je vrijgezellenuitje, collega’s (teamuitje) of een andere club gezellige mensen? Dan ben je bij This Girl Can Cook aan het juiste adres! Mail voor prijzen en opties naar: kookworkshops@thisgirlcancook.nl.

Wil je foto’s zien van onze gezellige kookworkshops? Check dan deze pagina op onze Facebook!

Surinaamse pom workshop

Tijdens deze workshop maak je¬†een authentieke Surinaamse pom. Pom is een populair Surinaams gerecht dat wordt klaargemaakt op speciale (feest)dagen. Het¬†is een Joods-Creoolse ovenschotel die wordt gemaakt van pomtajer (een knol), zoutvlees (gepekeld rundvlees) en kip. Maar ook aan niet-vleeseters is gedacht: de pom is ook vegetarisch (en zelfs geheel veganistisch) te maken met tempeh en paddenstoelen. Mocht je voor deze optie¬†willen gaan, vermeld dat dan¬†hierboven in het formulier bij ‘extra opmerkingen’.

In deze workshop leer je koken op gevoel en de basis van het pom maken, met jouw eigen smaak. Houd je van een iets zoetere pom, dan laat ik je zien wat je moet toevoegen of weg moet laten. Houd je van een lekker pittige pom? Dan deel ik het geheim van de Surinaamse keuken met je.

Naast de pom maken we ook Surinaams gemarineerde kip (of tempeh) die wordt gestoofd in zelfgemaakte marinade. Tot slot eten we alles op met Surinaamse rijst en verse knapperige snijbonen.

Surinaamse roti workshop

Voor iedereen¬†die ge√Įnteresseerd is in en/of gek is op de Surinaamse keuken.¬†Tijdens de workshop zullen we Surinaams-Hindoestaanse roti maken. We maken niet alleen de roti pannenkoek, maar ook de toespijs: kerriekip, aardappels en echte Surinaamse kousenband. Dit alles brengen we op smaak met authentieke masala kruiden uit Paramaribo!

Het is een intensieve workshop waarbij je flink aan het kneden en koken slaat, maar het eindresultaat mag er zijn: niet alleen geniet je aan het eind van de workshop van je eigen bereide roti, de rotiplaten en toespijs die over blijven, neem je lekker mee naar huis.

De workshop is inclusief water, koffie, thee, Surinaamse stroop (limonade) en/of gemberbier.