Wereld Vegetarisme Dag: maak eens een Veggie Challenge Recept!

Elk jaar is het op 1 oktober het Wereld Vegetarisme Dag. Een dag die in het leven is geroepen om het bewustzijn rondom vegetarisme en de positieve effecten daarvan te vergroten en daarnaast de start is van de Maand van het Vegetarisme. Speciaal voor deze dag selecteerde ProVeg haar top-5 wereldse vegarecepten, de absolute toppers uit de wereldse keuken volgens de bijna 100.000 deelnemers van de Veggie Challenge. Laat je inspireren om juist op deze dag eens een aantal nieuwe lekkere vegetarische recepten van over de grens uit te proberen!

Dit zijn de wereldse vega toprecepten volgens Nederland:

 1. Plantaardige rendang
 2. Sushi zonder vis
 3. Vegan paella van groenten
 4. Vegan frittata
 5. Tajine met couscous

Nieuwe inspiratie!
Speciaal voor deze gelegenheid vroeg ProVeg naar de favoriete vegarecepten van foodbloggers uit al die lekkere keukens die Nederland rijk is. Daarom zijn sinds vandaag maar liefst twee van onze This Girl Can Cook recepten opgenomen in hun inspiratiedatabase: baka bana en knapperige cassave frietjes uit de oven!

Cassavefrietjes of telo worden normaalgesproken gefrituurd, maar soms heb je gewoon niet zo’n zin in die baklucht. Het duurt iets langer om ze te bereiden in de oven, maar uiteindelijk heb je net zulke heerlijk knapperige frietjes! Met onze favoriete vrucht bakbanaan kan je alle kanten op. Voor die dagen dat je de frituur wel aan wil zetten, maar toch een gezondere twist wil geven aan je baka bana, kan je deze heerlijke snack maken met ons recept.

We hopen dat vele Veggie Challenge deelnemers van onze recepten kunnen genieten! Heb jij ze al eens geprobeerd?

telo knapperige cassave frietjes recept
Veggie Challenge & Maand van het Vegetarisme
De Veggie Challenge is een online (gratis) tool van ProVeg die deelnemers helpt om 30 dagen minder vlees te eten, met behulp van vele recepten, een coach, een weekmenu-planner en boodschappenhulp. En alhoewel deze op elke dag van het jaar gestart kan worden, is oktober als ‘Maand van het Vegetarisme’ een extra aanleiding de eigen vleesconsumptie eens onder de loep te nemen. Iedere dag dat je kiest voor vegetarisch eten, heeft een positief effect op de aarde, natuur en klimaat, (mede-) mens en dier. Meld je aan via www.veggiechallenge.nl

Meer van onze vegetarische/veganistische recepten proberen? Je vindt ze hier.


Wil je dit artikel delen op je eigen site/in jouw publicatie?
Na schriftelijke toestemming van ons kan dat met een duidelijk zichtbare en aanklikbare hyperlink naar WWW.THISGIRLCANCOOK.NL als bronvermelding.

No Replies to "Wereld Vegetarisme Dag: maak eens een Veggie Challenge Recept!"

  Leave a reply

  Your email address will not be published.

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.