Vegetarisch eten op foodfestival Rollende Keukens 2016

Foodfestivals zijn hot! In verschillende steden in Nederland kan je tegenwoordig meerdere keren per jaar genieten van goed eten. Een van de meest bekende foodfestivals is toch wel Rollende Keukens. In 2008 begonnen in Amsterdam met zo’n 20 foodtrucks en inmiddels uitgegroeid tot een eetfestijn met meer dan 125 foodtrucks. This Girl Can Cook deed voor jou een vegetarisch rondje in foto’s.

Vegetarische optie: The Dutch Weed Burger

The Dutch Weed Burger Rollende Keukens 2

Geen onkruid, geen marihuana, wel zeewier, soja en een broodje verrijkt met Chlorella (een alg). Dat is The Dutch Weed Burger, een plantaardig en dus vegetarisch alternatief voor een hamburger met vlees. Ik heb hem een paar jaar geleden voor het eerst gegeten en moet zeggen dat ik hem toen lekkerder vond. De patty had toen een beetje de bite van kip en is nu meer gehakt-achtig. Maar, nog steeds de moeite waard als je wel een hamburger wil eten, maar geen vlees.

PRIJS: 7 euro

Vegetarische optie: Houben Worstenbrood

De peulvruchten zijn goed zichtbaar in het vegetarische worstenbrood van Houben

De peulvruchten zijn goed zichtbaar in het vegetarische worstenbrood van Houben

De foodtruck van Houben heeft niet alleen heerlijke worstenbroodjes, maar valt ook op op het festival doordat mensen met koptelefoons op aan het dansen zijn terwijl ze wachten op hun broodje of het opeten. De Silent Disco is een leuke bijkomstigheid naast het lekkere vegetarische worstenbroodje. ‘Op basis van peulvruchten’ is misschien niet wat je gaat overhalen om het te proberen, maar de mix van kruiden en specerijen is erg lekker in combinatie met het zachte broodje. Gewoon doen dus!

Het vegetarische worstenbroodje van Houben is prima van smaak en een goed alternatief voor een worstenbroodje met vlees

Het vegetarische worstenbroodje van Houben is prima van smaak en een goed alternatief voor een worstenbroodje met vlees

PRIJS: 2.50 euro

Vegetarische optie: Vleesch Noch Visch

Opwarmen van de gyros en pitabroodjes van Vleesch Noch Visch

Opwarmen van de gyros en pitabroodjes van Vleesch Noch Visch

Ik kan niet op een foodfestival zijn waar Vleesch Noch Visch is en GEEN vegetarische gyros eten. Confession: in het verleden ben ik wel eens meerdere keren teruggegaan om er nog een te kopen… Dit is echt mijn all time favourite vegetarische street food. Het pitabroodje is heerlijk zacht, de gyros (gemaakt van duurzaam geteelde soja) goed gekruid en de tzatziki, tomaat, rucola en gedroogde oregano on top maken het af. Ja ja, denkt de vleeseter die dit leest, mij hou je niet voor de gek met die vegetarische toestanden! Dus wel. Mijn schoonvader had absoluut niet door dat hij aan het smikkelen was van nepvlees tot mijn vriend het tegen hem zei.

Mijn absolute nummer 1 op foodfestivals is de vegetarische gyros van Vleesch Noch Visch

Mijn absolute nummer 1 op foodfestivals is de vegetarische gyros van Vleesch Noch Visch

PRIJS: 7 euro

‘Vegetarische’ optie: Bulls and Dogs

Bulls and Dogs Rollende Keukens 1

Oké, ik heb een beetje gesmokkeld. Na langs verschrikkelijk veel foodtrucks met vlees te zijn gelopen, besloot ik er toch bij een te stoppen en niet de vega variant te nemen die ze wel verkopen. Bulls and Dogs heeft hotdogs, maar dan de 2.0 versie. Geen knakworst waarvan je geen idee hebt welk deel van het dier je nou opeet, maar gewoon een goed gedraaide worst die op de plaat wordt gebakken. Het broodje ziet er ook erg leuk uit en deed me denken aan duitse brezels. De smaak ervan was iets minder zout dan bij de Duitse variant. Ik zou je graag willen vertellen hoe de worst proefde, maar na welgeteld een hapje te hebben genomen, floepte mijn worst zo uit mijn broodje op de grond. De kosmos bepaalde dus dat het echt een vleesloze dag moest zijn voor mij…

Mijn uiteindelijk toch 'vegetarische' hotdog van Bulls and Dogs

Mijn uiteindelijk toch ‘vegetarische’ hotdog van Bulls and Dogs

PRIJS: 5 euro

En gewoon omdat het kan, nog wat foto’s van verschillende Caribische foodtrucks die ik tegen kwam tijdens Rollende Keukens 2016. Mocht jij nog gaan, eet smakelijk!

Meerdere Caribische landen zijn vertegenwoordigd op Rollende Keukens

Meerdere Caribische landen zijn vertegenwoordigd op Rollende Keukens


*Heb jij ons recept uitgeprobeerd? Daar worden we blij van! Deel de foto’s via social media met de tag #thisgirlcc.
*Wil je dit artikel delen op je eigen site? Geen probleem! Na schriftelijke toestemming van ons kan dat met een duidelijk zichtbare en aanklikbare hyperlink naar www.thisgirlcancook.nl als bronvermelding.


No Replies to "Vegetarisch eten op foodfestival Rollende Keukens 2016"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.