TRIED & TESTED: Broderick’s Bars

Misschien heb je ze wel eens zien liggen in de supermarkt: Broderick’s Bars. Dat zijn cookiebars die een combinatie zijn van Belgische chocolade en biscuit in drie verschillende smaken. De bedenkers van Broderick’s Bars zijn twee Ierse broers, die de liefde voor bakken ontwikkelden toen ze als kleine jongens hun moeder hielpen in de keuken. Ik kreeg drie smaken koekjes opgestuurd om te proeven. Het ‘oordeel’ lees je hieronder.

brodericks-bars-totaal

Ik ben zelf niet zo’n zoetekauw, dus ik heb mijn vriend die wat meer snoept dan ik, gevraagd de drie verschillende smaken cookiebars te proeven.

Mijn vriend begon met de Road Rocking Choc Choc Block. Dat is een cookiebar met chocola, stukken koek en roze en witte marshmallows. Hij vond deze bar ‘chewy’, maar niet zo lekker, omdat hij geen marshmallows lust. Wel zei hij dat hij het koekje niet echt zoet vond als je het bijvoorbeeld vergelijkt met Twix of Mars. “Het is klein koekje, maar ligt best zwaar op de maag.”

brodericks-bars-wikkels

On to the next! Toen ik een eerste blik wierp op de verpakking van de Caramental van Broderick’s Bars, leek deze smaak me millionaires shortbread. Dat is een zandkoekje met een caramellaag en daarbovenop chocolade. Het is qua opbouw een beetje vergelijkbaar met de Twix die ik wel eens maak, maar volgens mijn vriend was de smaak heel anders. Hij vond de koekjeslaag er op de verpakking niet zo aantrekkelijk uitzien en zou hem daarom in eerste instantie niet zelf uitkiezen. “Ik dacht dat het pudding was.” Hij vond de Caramental vooral smaken naar caramel, met daaronder een zandkoekje.

Last up is de Tiff Toff in the Tuffen, een knapperig koekje omhuld met chocola. Dat was precies de omschrijving die mijn vriend er ook aan gaf. “Dit is een theebiscuitje met chocolade, zoals in een Bros-reep.” Best fijn als een product ook smaakt naar wat er wordt beweerd. 😀 Deze smaak was zijn favoriet, omdat ‘ie crunchy was, maar toch luchtig.

brodericks-bars-info

Info over de makers van Broderick’s Bars

Als ik het zou moeten samenvatten, passen Broderick’s Bars niet echt in een healthy lifestyle, maar voor mensen die er af en toe van houden om te snoepen/snacken is dit een prima alternatief voor standaard chocola/koekjes. Mijn vriend zou dit ook eerder eten dan een ‘gewone’ candybar, en omdat de koekjes lekker klein zijn (de wikkel heeft ongeveer het formaat van een mini-Twix of Snickers), zal je niet snel heel misselijk worden als je er een opeet.

Broderick’s Bars worden onder andere verkocht bij Albert Heijn, AH To Go, lunchrooms en koffiezaken in een hersluitbare zak van zes cookiebars.


*Heb jij ons recept uitgeprobeerd? Daar worden we blij van! Deel de foto’s via social media met de tag #thisgirlcc.
*Wil je dit artikel delen op je eigen site? Geen probleem! Plaats dan wel altijd een duidelijk zichtbare en aanklikbare hyperlink naar www.thisgirlcancook.nl als bronvermelding.


author-avatar

Ik heet One’sy en ben de hele dag met eten bezig. Als ik het niet klaar maak en opeet, praat ik er wel over of denk ik er aan. Van een week niet bakken, word ik onrustig. Je kan me any time, any place ultiem blij maken met paar versgebakken sneetjes brood met olijfolie. En zoete aardappel maakt ALLES lekkerder.

No Replies to "TRIED & TESTED: Broderick's Bars"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.