TRAVEL & FOOD: eten in New York

Ben jij een echte foodie in hart en nieren? Dan zal New York een fantastische eetbestemming voor je zijn. Toen ik er voor het eerst was, rolde ik letterlijk van eetplek naar eetplek. Ik deel graag mijn 9 favoriete adresjes voor het lekkerste eten in New York met jou!

Eten in New York: Smorgasburg market | Foodmarkt | Brooklyn

smorgasburg market new york

Voor wie niet kan kiezen of graag iets te kiezen heeft, is de Smorgasburg market de place to be! Deze multiculturele vlooien- en foodmarkt aan de Hudsonrivier heeft het allemaal. Van Jamaicaans schaafijs tot Koreaanse springrolls, van handgemaakte Engelse fish and chips tot authentieke Mexicaanse taco’s, alles was hier zó lekker en werd ‘right in front of you’ klaargemaakt.

fish and chips smorgasburg
smorgasburg market brooklyn

Het leuke vond ik dat je er traditioneel maar ook wat innovatiever eten kan vinden, zoals met stikstof gemaakt eten. Etenswaar die je daar ziet, komt elders pas een jaar later op de markt. Een laatste tip: kom met een lege maag en een volle portemonnee! Je gaat er namelijk met een volle maag en lege portemonnee weer vandaan!

Elke zaterdag en zondag van 11:00-18:00, op verschillende locaties.
www.smorgasburg.com

Eten in New York: Nanatori | Sushi | Brooklyn

nanatori new york 2

Blogger Taren Guy classificeerde Nanatori als plek voor beste sushi in Brooklyn. And boy… wat was dit geweldig!

nanatori sashimi sushi nanatori

De sushi en sashimi waren er inderdaad krakend vers, betaalbaar en groot qua portie. Gelukkig waren de eigenaars zo lief om ons een doggy bag te geven, zodat we de overgebleven rolls lekker mee konden nemen. Hier eet je trouwens zoals je op de foto’s kunt zien, niet de geijkte California roll, maar echt net wat andere en exclusievere combinaties. Nog nooit heb ik zulke creatieve sushi combo’s gegeten. Echt een bezoekje waard!

162 Montague street, Brooklyn

Eten in New York: Sylvia's | Southern Soulfood | Harlem

sunday gospel brunch sylvia harlem

“Oh happy day! Oh happy daaaaay!” Een geweldige Sunday Gospel Brunch ervaring had ik bij The Queen of Soulfood, oftewel bij het wereldberoemde tentje Sylvia’s in Haarlem. Opgericht in 1962 door Sylvia Woods en tot op de dag van vandaag een daverend succes, waardoor je even zal moeten wachten op een zitplek, maar dan heb je ook wat!

Eenmaal binnen bij Sylvia’s krijg je een mandje met heerlijke verse biscuit-broodjes en boter. Tijdens de brunch wordt er gospel gezongen, waarbij de band de hele tent betrekt. Aan iedereen werd bijvoorbeeld gevraagd uit welke stad of welk land ze kwamen en dan zong de gospelzangeres er een heel lied om heen. “OOOOH HOLLAAAAAND! HOW we LOOOOVE HOLLAND! Praise HOOOOLLAAND!”

mac and cheese sylvias harlem

Het voelde echt alsof ik op bezoek was bij een Afro-Amerikaans gezin in het zuiden en de hele familie na de kerk nog eens alle liedjes nazong. Echt een van de leukste New York ervaringen die ik heb gehad!

Oh ja, en het eten was ook heerlijk. Ik bestelde de fried chicken met mac ’n cheese en collard greens, een soort spinazie. De fried chicken was zalig, maar vergis je niet in de vrij machtige macaroni and cheese. Ik kon geen pap meer zeggen (of zingen).

328 Malcolm X Boulevard, Harlem
http://sylviasrestaurant.com

Eten in New York: Famous Amadeus, Lombardi en Grimaldi's | Pizza | Brooklyn

Mensen staan voor één pizzapunt uren in de rij bij Lombardi! Mocht je geen zin hebben om zo lang te wachten, dan heb ik nog twee alternatieven voor je: Grimaldi’s en Famous Amadeus.

famous amadeus pizza

Amadeus verkoopt van die typisch Amerikaanse pizza’s met lots and lots of cheese. Lekker fout en vet, maar heel geschikt voor de snelle hap. Ik vond de margarita punt echt verrassend lekker en het kost allemaal geen drol.

www.famousamadeus.com

Eten in New York: Bare Burger | Hamburgers | Diverse locaties

bare burgers

Bare Burger staat bekend om hun organic, all natural menukaart. Vijf vrienden die gek waren op burgers openden in 2009 Bare Burger in Queens. Dat werd zo succesvol dat ze gauw besloten om nog meer vestigingen te openen. Inmiddels zijn er maar liefst 28 Bare Burger restaurants geopend en de keten is nog steeds een van de meest populaire burgertenten.

bare burgers interieur

Je kan er niet reserveren, dus we moesten wel een half uurtje wachten op ons tafeltje. Maar, eenmaal aan tafel, bleek dat niets te gek was in deze burgertent. Je kan besluiten te gaan voor een van de burgers die Bare Burger al heeft samengesteld, maar kunt ook je hamburger zelf ‘opbouwen’. Je patty kan bijvoorbeeld rundvlees zijn, maar ook everzwijn, eend of zoete aardappel en wilde rijst. Ik at hier een hamburger met sla in plaats van met een broodje en dat beviel me echt prima. Naast goede hamburgers hebben ze ook heerlijke friet (vier opties), die echt het proberen waard is.

www.bareburger.com

Eten in New York: Energy Fuel | Healthy food and Juice bar | Diverse locaties

green juice

Na het eten van zoveel fastfood, kun je vast wel een balansdagje gebruiken. Energy Fuel is de perfecte plek hiervoor! Ze verkopen ontzettend veel sappen, smoothies en gezonde lunchgerechtjes voor betaalbare prijzen. Ik heb er diverse keren een groene juice gedronken die echt perfect was, maar mijn vriendin nam er een keer een smoothie met pindakaas, dadels en sojamelk en die was net zo lekker als een milkshake!

www.energyfuelny.com

Eten in New York: Amy Ruth | Southern Soulfood | Harlem

Voor ik naar New York ging zag ik vaak op Instagram bij allerlei New Yorkers dat ze chicken and waffles aten. Deze combinatie deed me watertanden, al wist ik niet of het echt zo lekker was of dat ik me dat inbeeldde.

amy ruth harlem soulfood

Toen ik dan eindelijk in New York was, heb ik aan veel mensen gevraagd waar je de beste chicken and waffles kon eten. Ik werd vaak doorverwezen naar Harlem en wel naar Amy Ruth, een kleine authentieke bistro.

chicken and waffles amy ruth new york

Verwacht niets fancy’s maar wel superlekkere malse fried chicken and de meest zachte wafels. Dit alles spoel je weg met de hun heerlijke huisgemaakte Southern lemonade.

www.amyruths.com

Eten in New York: The Butcher's Daughter | Healthy, vega en vegan | Diverse locaties

Hou je van the hip, hot and happening? Dan is The Butcher’s Daughter echt iets voor jou! In deze tent prikken vele beeldschone modellen verveeld in hun peperdure boerenkoolsalades.

the butchers daughter new york

The Butcher’s Daughter behandelt fruit en groenten zoals een slager zijn vlees behandelt. Ik at hier een vegan BLT, die ik trouwens niet fantastisch vond. Mijn eetpartner had de Vietnamese Banh Mi Sandwich die wel erg lekker en vernieuwend was. Ik zal eerlijk zijn, ik schrok wel een beetje van de rekening; 40 dollar voor twee broodjes, een koffie verkeerd en een gember thee. Auw… Maar in ruil daarvoor kan je dus wel ineens zomaar naast Doutzen Kroes zitten.

www.thebutchersdaughter.com

Eten in New York: Garrett | Popcorn | Diverse locaties

Voor een popcorn monster als ik is dit de absolute hemel! Heerlijk verse gourmet popcorn met de meest bijzondere toppings die je je maar kunt bedenken.

garrett popcorn new york

Garrett Popcorn komt uit Chicago waar men sinds 1949 de heerlijke smaken produceert, zoals Buttery, Cheesecorn, Caramel Crips en de fameuze Garrett sweet and salty mix (caramel crips en cheesecorn). Ik had de Buttery en de Caramel Crips en ik vond het erg lekker, alleen wel erg machtig. Dit is alleen geschikt voor de serieuze zoetekauw.

Naast het standaard assortiment hebben ze ook wat apartere smaken, zoals popcorn met gekarameliseerde cashewnoten of met kaas-uien.

www.garrettpopcorn.com

Mocht je zelf nog een goede New York (food)tip hebben, dan is die natuurlijk van harte welkom!

Onze food tips over eten in Orlando, lees je hier.


Wil je dit artikel delen op je eigen site/in jouw publicatie?
Na schriftelijke toestemming van ons kan dat met een duidelijk zichtbare en aanklikbare hyperlink naar WWW.THISGIRLCANCOOK.NL als bronvermelding.

5 Replies to "TRAVEL & FOOD: eten in New York"

Leave a reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.