Travel & Food: eten in Antwerpen (part 2)

Denk ik aan eten in Antwerpen, dan denk ik aan twee dingen: friet en wafels! Waar je de lekkerste patat eet in Antwerpen, kon je vorige week hier lezen. Vandaag laat ik je weten wat de beste plekjes zijn voor wafels, chocola en andere zoetigheden. Ook deel ik mijn favoriete hotspots voor koffie, brunch en lunch.

Travel & Food: eten in Antwerpen – DE LEKKERSTE WAFELS EN ZOETIGHEDEN

 • The Smallest Waffle Shop in the world, Meirbrug 1

eten in antwerpen waffle shop

In het verlengde van de bekende winkelstraat de Meir loop je richting de Groenplaats en kun je bijna niet anders dan een wafel kopen bij dit ieniemienie wafeltentje. De wafels worden hier vers gemaakt voor je neus en kosten slechts ā‚¬1,50. De laatste keer dat ik er was, at ik er gelijk twee, zo heerlijk zijn ze. #vreetzakalert

 • Desire De Lille, Schrijnwerkersstraat 14

Schuin tegenover The Smallest Waffle Shop in the world zie je de rode luifels van Desire De Lille, die bekend staan om hun eveneens zalige wafels. Als je het zijstraatje inloopt vind je het theehuis waar je een binnentuin hebt met vijver en redelijk gezellig kan zitten. De thee was niet te zuipen, maar de pannenkoek met rum, appel en ijs was de lekkerste die ik ooit heb gegeten! Naast pannenkoeken kun je hier dus ook wafels eten met alles erop en eraan. Een aanrader als je zin hebt in een heleboel zoetigheid.

 • ChocolatierĀ Goossens, Isabellalei 6

De lokale specialiteit, Antwerpse handjes, kun je hier kopen in chocolade- of koekjesvorm. Dit kleine winkeltjeĀ is altijd ontzettend druk en de rijen staan helemaal tot buiten. Naast de bekende Antwerpse handjes kun je hier ook heerlijke Belgische bonbons kopen.

Travel & Food: eten in Antwerpen – DELICATESSENWINKELS

 • Oliviers & Co,Ā Schrijnwerkersstraat 8

Deze Franse winkelketen doet me altijd een beetje denken aan Oil & Vinegar, maar dan uit de Provence. Ze verkopen de allerlekkerste olie EVER, ik haal er altijd basilicumolijfolie die elk gerecht omtovert tot een culinair feest. Voor al uw lekkers uit de Provence ben je hier dus aan het juiste adres. En vergis je daar niet in, de vriend van One’sy nam voor haar een keer die heerlijke basilicumolijfolie mee van Oliviers & Co. Dacht ‘ie… De Oil & Vinegar vind je namelijk ook op de Schrijnwerkersstraat, maar dan op nummer 22. Jij moet dus naar nummer 8.

 • HNGRY, kleine markt 14

Een genot voor je ogen en maag, niet erg leuk voor je portemonnee…Desondanks is deze kookwinkel/delicatessenwinkel op het Zuid een favoriet. Je kunt er eigen gerechten samenstellen die je zelf kookt, heerlijke losse thee kopen, maar ook kookboeken en ander leuks voor de kookliefhebber vinden.

Travel & Food: eten in Antwerpen – HIPPE KOFFIE-, BRUNCH- EN LUNCHSPOTS

 • Caffeematic, Vleminckveld 2-4

Vriendelijk personeel, heerlijke koffie en relaxte muziek, was will ein Mensch nog meer? Een fijn terras in de zomer? Check! Deze tent heeft bijna alles voor een superfijne brunch of lunch. Het enige nadeel als ik dan toch iets moet noemen? Caffeematic is een beetje aan de krappe kant.

 • Kaffeenini, Nationalstraat 114

Samen met mijn bestie at ik hier een heerlijke boke (Vlaams voor broodje) met kipslaatje (Vlaams voor kipsalade). We dronken erĀ een super feestelijke cappuccino met slagroom, M&M’s en karamelsiroop. Extra fijn: Kaffeenini is eenĀ leuke en handige plek om te lunchen met een klein kind.

 • Revista, Karel Rogierstraat 47

Stevige koffie en home made gember ice tea Ć©n lekker leesvoer vind je bij Revista. Ik vond de lunchkaart niet geweldig, maar de drankjes en sfeer zijn dat wel.

Benieuwd naar mijn tips voor de lekkerste friettentjes en to go restaurants in Antwerpen? Je leest ze in Travel & Food: eten in Antwerpen (part 1).


*Heb jij ons recept uitgeprobeerd? Daar worden we blij van! Deel de foto’s via social media met de tag #thisgirlcc.
*Wil je dit artikel delen op je eigen site? Geen probleem! Plaats dan wel altijd een duidelijk zichtbare en aanklikbare hyperlink naar www.thisgirlcancook.nl als bronvermelding.


author-avatar

Soulfood en patat lover voor het leven. Daardoor: de eeuwige jojo. Krijgt een twinkeling in de ogen als het om Ć©cht lekker eten gaat.

No Replies to "Travel & Food: eten in Antwerpen (part 2)"

  Leave a reply

  Your email address will not be published.

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.