TRAVEL & FOOD: eten op Mallorca

Mallorca ken je vast van de foute boulevards en het comazuipen. Maaaar, Mallorca is ook echt heerlijk eten, genieten van kleine barretjes en prachtige ambachtelijke food markets. In deze post laat ik je kennis maken met de lekkerste food spots om te eten op Mallorca.

Mallorca heeft veel lokale specialiteiten. Zoals ik altijd graag doe in Spanje, eet ik tussen de middag warm, een zogeheten ‘menu del dia’. Dit is een dagmenu dat bijna alle restaurants in Spanje hebben, zodat iedereen (ook mensen met een kleinere beurs) kan genieten van een driegangenmenu voor €10. Die €10 is dus voor een 1 glas wijn/bier/water/fris, een voorgerecht, een hoofdgerecht, en een nagerecht of koffie/thee toe.

10

In het stadje Alcudia mag je restaurant S’Arc met een prachtige binnentuin zeker niet missen.7

Ook hier neem ik een menu del dia. Ik start met de Spaanse ham met meloen en olijfolie, mijn vriend kiest de zalige gazpacho. Hieronder zie je ook de hoofdgerechten; risotto met verse gamba’s en paddenstoelen en varkensmedaillons met lokale groenten. Als dessert krijgen we een simpel doch fris bolletje citroenijs.

6

Mocht je naar het strand van Cala Torta gaan, ga daar dan zeker verse gamba’s eten bij de enige tent die er zit. De geur komt je al van ver tegemoet. De verse vis wordt zo voor je klaargemaakt en eet je onder het genot van een ijskoude cerveza.

16

Niet ver van dit strand zit vlakbij het dorpje Petra een soort wegrestaurant Es Cruce, dat erg local meets toeristen is. Hele Spaanse families komen van top tot teen uitgedost dineren naast de roodverbrande Britten in korte witte broeken met gympies eronder.

18

Ik eet hier de heerlijke inktvis en mijn vriend kiest voor een locale uitdaging: conejo, oftewel konijn met veel peterselie en verse knoflook. Hij vond het zalig, ik kon het niet aanzien (stampertje memories ofzo?).

Hieronder zie je een heerlijk knapperig simpel broodje ham met nog lekkerdere olijven.

24Mijn vriend gaat weer all out met het menu del dia. Hij krijgt een bord risotto voor, salade met in honing en limoen gemarineerde kip en toe een goddelijke witte chocolade panna cotta.

25

Het is zo lekker om op Mallorca te eten. Behalve spotgoedkoop is alles zo puur en simpel. Ik houd er gewoon van dat wat je te eten krijgt behalve lekker, ook lokaal is. Natuurlijk moet je ver weg blijven van de restaurants die door toeristen zijn overgenomen en waar men schnitzels serveert, maar de authentieke Spaanse restaurants zijn geweldig!

Een niet te missen dorpje is Manacor. Bij een prachtige kerk ploffen we neer, omringd door toeristen. Het voorspelt niets goeds, maar blijkt uiteindelijk een gouden greep.

27

Het eten is geheel tegen verwachting van de toeristische entourage in heerlijk: de verse geitenkaassalade, gegrilde groenten en patatas bravas zijn echt tongstrelend!

In het dorpje Sa Rapita stort ik me op het ambachtelijk ijs van Cardinelli, een bekende ijssalon.

30

Diezelfde avond eten we bij het bekendste restaurantje in de regio, S’Oratge.

37

Heerlijk, puur, zalig, alle woorden die ik al eens heb gebruikt komen tijdens dit diner nog eens voorbij. Het personeel is bovendien superaardig. En het eten is ook zo goedkoop!

31

Hier eten we een gerecht typisch uit Mallorca, ‘pa amb oil’, heel oneerbiedig gezegd zijn het knapperige broodjes met beleg. Hierboven zie je een variatie met vlees, kaas en kappertjes. Het klonk op de kaart lekker maar valt wel zwaar op de maag.

Vergeet de ambachtelijke markt niet! Elke zaterdag is er een lokale ambachtelijke food market in de dorpjes. Je koopt hier heerlijke olijven, de meest sappige tomaten die ik ooit heb geproefd, fuet (lokale worst) en tot slot vind je op elke markt Mallorcaanse oliebollen! Heel erg het proberen waard!

36

Benieuwd naar mijn reisverslag van Mallorca, check dan deze posts!


*Heb jij ons recept uitgeprobeerd? Daar worden we blij van! Deel de foto’s via social media met de tag #thisgirlcc.
*Wil je dit artikel delen op je eigen site? Geen probleem! Na schriftelijke toestemming van ons kan dat met een duidelijk zichtbare en aanklikbare hyperlink naar www.thisgirlcancook.nl als bronvermelding.


author-avatar

Soulfood en patat lover voor het leven. Daardoor: de eeuwige jojo. Krijgt een twinkeling in de ogen als het om écht lekker eten gaat.

No Replies to "TRAVEL & FOOD: eten op Mallorca"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.