TRAVEL & FOOD: eten in Parijs

Als er een stad is waar je heerlijk kan eten, is het Parijs wel. Maar hoe goed lukt dit onvoorbereid met een groep van 6 meiden? In dit food verslag zie je waar we hebben gegeten en wat mijn favoriete spots in Parijs zijn!

Na aankomst in ons hotel Tiquetonne in de wijk Le Marais besloten we een hapje te gaan eten in de buurt. Dat werd een vrij random hamburgertent. Hieronder zie je mijn burger met guacamole en bacon op een briochebun!

6

Op de hoek van onze straat waren allerlei delicatessenwinkels geopend, net een soort markt. Hier zie je allerlei verse lekkernijen:

9

Hip en Instaworthy ontbijt bij Frenchie to go

Ontbijten doen de Parisiens bij het piepkleine Frenchie to go, het populaire lunchtentje van restaurant Frenchie. Erg Instagram worthy interieur, publiek en dito eten.

10

12

Rechts zie je mijn eggs Florentine. Het was de eerste keer dat ik ze at en ik moet zeggen: I am not a fan. Veel te sauserig en te veel smurrie. M√°√°r…wel instagramworthy!

Crêpes in Le Marais

Crêpes zijn, platgezegd, heel dunne pannenkoeken.

30

In de wijk Le Marais zitten een aantal cr√™perie√ęn en ze zijn bijna allemaal even lekker. Bij bovenstaande cr√™perie met de Franse vlag¬†at ik echt de meest lekkere cr√™pes ooit met salted caramel‚Ķ. Zooo smakelijk! Wel van het type: ik moet er vijf eten, wil ik vol zitten. Een cr√™pe is meer een snack en niet hoe wij Nederlanders de pannenkoek wel eens eten als avondeten.

Fantastische brunch bij Rose Bakery

32

Niet te missen is het uberhippe en drukke Rose Bakery, een van de brunchtentjes die ik al heel lang wilde bezoeken. We gingen er op een zondag heen en gelukkig was de rij niet megalang.

We moesten echter wel slikken van de prijzen ‚Ķ ‚ā¨18,50 voor een gebakken eitje met zalm!!! Ik ben niet vies van een beetje high class brunchen, maar dit vond ik toch wel prijzig. Al kon ik het niet laten om toch wat te nemen¬†en daar had ik geen spijt van.

33

Deze superlekkere quiche gevuld met bacon en gegrilde aubergine was echt to heaven and back zo goddelijk! Ik heb hem echt ieniemienie hapje voor hapje gegeten, zo lekker was hij. *KWIJLT*

Macarons bij Ladur√©e aan de Champs-√Člys√©es

Hoewel er meer is dan alleen Ladur√©e, is deze winkel aan de Champs-√Člys√©es een toeristisch bezoekje waard. Hoort bij de Eiffeltoren-ervaring.

35

Je ziet het niet op de foto, maar het was er ontiegelijk druk, alsof die dingen gratis waren! Ik nam een doosje van 8 stuks en ze waren in ieder geval heerlijk.

Welke food spots in Parijs zijn volgens jou de moeite waard?


*Heb jij ons recept uitgeprobeerd? Daar worden we blij van! Deel de foto’s via social media met de tag #thisgirlcc.
*Wil je dit artikel delen op je eigen site? Geen probleem! Na schriftelijke toestemming van ons kan dat met een duidelijk zichtbare en aanklikbare hyperlink naar www.thisgirlcancook.nl als bronvermelding.


1 Reply to "TRAVEL & FOOD: eten in Parijs"

Leave a reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.