Throwblack Thursday: de rollenhouder

Afgelopen weekend was ik bij familie toen ik een enorme flashback kreeg. Ik zag daar namelijk de rollenhouder! Dit is een huishoudelijk apparaat voor in de keuken dat drie ‘rollen’ bevatte, één voor vershoudfolie, één voor aluminiumfolie en één voor keukenpapier. Gaat er al een lampje branden?

rollenhouder

Hoewel deze rollenhouder bedoeld was om het leven makkelijker te maken, kan ik me vooral de vele worstelingen en ergernissen herinneren die ik heb gehad met dit ding. Je was eerst weet-ik-hoe-lang bezig om een stukje vershoudfolie los te pulken en als dat eindelijk was gelukt en je het af wilde snijden, verfrommelde het hele stuk! Met de aluminiumfolie gebeurde dit minder vaak, maar het mesje sneed het stuk wel vaak voor de helft of verkeerd af! Als het echter wel lukte om een heel stuk eraf te halen… THE JOY! Dan zwiepte je van links naar rechts en had je een recht stuk folie!

losse rollenhouder

Tegenwoordig heeft mijn moeder de mega grote keukenrol, groothandelverpakking aluminiumfolie en losse rollenhouders ontdekt. Ook daarin blijft vershoudfolie afsnijden een challenge. Maar eigenlijk vraag ik me af waarom je überhaupt een drie-in-een-rollenhouder zou gebruiken. Wanneer je folie koopt, zit er al een kartelrand aan. Misschien omdat het zo leuk staat aan de muur?

Laatst merkte mijn vriend op dat ik verslaafd ben aan het gebruiken van keukenrol… Ik schaamde een beetje omdat ik me betrapt voelde, want hij heeft gelijk! Bij alles wat ik eet, gebruik ik servetten of keukenrol. Zou dit komen door de rollenhouder die ervoor zorgde dat keukenrol altijd binnen handbereik was?

Hoe dan ook, de rollenhouder associeer ik altijd met vroeger. Terwijl je hem nog steeds kan kopen, ook in een super deluxe variant met een extra houder voor je plastic zakje.

rollenhouder deluxe

Herken jij deze rollenhouder en zijn rare kuren? Denk je dat dit typisch iets is voor donkere gezinnen of zijn er ook niet-donkere lezers die dit apparaat herkennen? En wie heeft dit nog thuis?


*Heb jij ons recept uitgeprobeerd? Daar worden we blij van! Deel de foto’s via social media met de tag #thisgirlcc.
*Wil je dit artikel delen op je eigen site? Geen probleem! Na schriftelijke toestemming van ons kan dat met een duidelijk zichtbare en aanklikbare hyperlink naar www.thisgirlcancook.nl als bronvermelding.


No Replies to "Throwblack Thursday: de rollenhouder"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.