This Girl Has Eaten At x Uitkrant: Papa Aswa

We hebben het al even niet meer gedaan (mede vanwege Corona), maar sinds een tijdje gaan we weer lekker uit eten! Voor This Girl Can Cook schrijven we er dan over in This Girl Has Eaten At, maar sinds mei doen we dat ook voor het Amsterdamse culturele magazine de Uitkrant. Voor onze eerste Uitkrant-bijdrage gingen we eten bij het Surinaamse restaurant Papa Aswa.

Tussen de kantoren in Zuidoost vind je het nog niet door de massa ontdekte Papa Aswa, vernoemd naar de opa van eigenaar Tiffany Hiralal. Samen met vader en kok Jim maakte ze een food journey door Suriname. Hierna besloten ze hun droom waar te maken; een restaurant met authentieke Surinaamse smaken in een vernieuwende vorm. Dus niet de alom bekende nasi, bami of roti, maar wél de smaken die daarbij horen, zoals laos, masala of citroengras.

Veder lezen? Klik dan helemaal onderaan deze pagina op de foto van de Uitkrant voor ons hele verslag. Omdat dat best een kort verhaal is, hebben we nog wat extra foto’s genomen die we hier delen. Bij Papa Aswa eet je Surinaams met een twist, precies waar wij van houden! Bekende ingrediënten zoals cassave, baka bana en kip, maar net op een andere manier dan gebruikelijk klaargemaakt. En daarnaast ook nog prachtig geserveerd. Onze tip: neem absoluut de cassavefriet (echt iets anders dan teloh)!

Klik op onderstaande foto’s om ze in groter formaat te zien.

Papa Aswa is geopend van woensdag tot en met zondag van 12.00 tot 21.00 uur. Je vindt het restaurant aan de Laarderhoogtweg 18 in Amsterdam Zuidoost. Afhalen en bezorging is ook mogelijk. Meer informatie daarover vind je op de website van Papa Aswa.

Hieronder vind je onze Papa Aswa-recensie (op pagina 43):


Wil je dit artikel delen op je eigen site/in jouw publicatie?
Na schriftelijke toestemming van ons kan dat met een duidelijk zichtbare en aanklikbare hyperlink naar WWW.THISGIRLCANCOOK.NL als bronvermelding.

No Replies to "This Girl Has Eaten At x Uitkrant: Papa Aswa"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.