This Girl Has Eaten At: The Pom Bar Amsterdam

Ken je dat? Dat je een lekkere portie Surinaams eten wil halen buiten de deur en die plek een nogal sfeerloze bedoening is met tl-licht en plastic stoeltjes? Niet bij The Pom Bar Amsterdam! Dit pas geopende eettentje (eind 2017) heeft een frisse en moderne uitstraling. Bij The Pom Bar eet je Surinaamse klassiekers als bami, nasi en moksi alesi, maar hun paradepaardje is de Surinaamse ovenschotel pom.

Die wordt niet alleen op meerdere manieren geserveerd, maar bevat ook bijzondere ingrediënten. Wij waren door eigenaars Carolyn en Tanusja uitgenodigd voor een proeverij (hier lees je het interview dat we met ze hadden). Omdat Tewa inmiddels meer dan 100 poms heeft geproefd door haar workshops, lees je hieronder in This Girl Has Eaten At: The Pom Bar Amsterdam of ook hun pom een lekkere is!

pom met kip the pom bar amsterdam

GEGETEN/GEDRONKEN:

Toen we bij The Pom Bar Amsterdam aten, was ik preggers en daarom had ik berehonger. Ik kon niet wachten om praktisch alles van de kaart te bestellen, maar hield me enigszins in en liet me voorschotelen wat zij lekker achten.

We startten met de pom bitterballen. Hoewel ik dus enorme trek had, bleef ik toch een beetje wat de boerin niet kent… Maar, deze ‘boerin’ had ook al eens pom kroketten geproefd, dus waarom geen pom bitterballen?

De bitterballen zijn huisgemaakt en geloof mij… vanaf hap één echt zalig! De buitenkant was knapperig door een fijn korstje van paneermeel, maar de binnenkant proefde alsof je eigen oma de pom had gemaakt. Switi tot en met!

Daarna kregen we een grietbana soep. Heel eerlijk, ik ben geen grote fan van Surinaamse soepen omdat ik sommige soepen te slijmerig vind. Maar deze soep was wederom huisgemaakt en dat proefde je, de smaken waren perfect in balans en zelfs de tomtomballetjes die ik normaal laat liggen, smulde ik nu ook op!

vegan pom the pom bar amsterdam

We eindigden met de klassieker van het huis: pom, kip, rijst en groenten. One’sy kreeg de vegan versie bestaande uit vegan pom met snijbonen, rijst en extra tempeh. Door mijn kookworkshops heb ik meer dan 100 poms (voor)geproefd en daarom weet ik nu echt een heerlijke pom te ontdekken in enkele seconden. Deze pom is een professionele pom. Aan de smaak ontbrak niets, de structuur had iets smeuïger mogen zijn wat mijn smaak betreft, maar dat is persoonlijk. Ook de kip was perfect gekruid en heerlijk bereid. Dit alles spoelde ik weg met een huisgemaakte gemberbier die zo lekker (maar wel héél spicy) smaakte dat ik gelijk drie flesjes voor thuis meenam. Ook de markoesastroop was niet te versmaden!

MEEST GENOTEN VAN:

Hoewel het lastig is om nou één gerecht te kiezen dat ik het allerlekkerst vond, ga ik toch voor de klassieker: pom, rijst, groenten en kip. Deze smaakte echt alsof mijn oma (of ik zelf) hem had gemaakt en dat is natuurlijk de pom waarvoor je wil gaan. De pom bitterballen zijn mij ook echt bijgebleven omdat ze zo uniek en vreselijk lekker zijn. De pom bitterballen zijn in ieder geval wel een echte aanrader om sowieso mee te nemen als je The Pom Bar bezoekt.

pom bitterballen The Pom Bar

VOLGENDE KEER BETER:

Ik kan niet één ding benoemen waar ik niet tevreden over ben. Het eten en de ambiance zijn gewoon velen malen beter dan ik gewend ben in vergelijking met het gemiddelde Surinaamse eettentje.

BEDIENING/ENTOURAGE/SFEER:

Wat mij meteen opviel, is hoe ontzettend schoon alles eruit zag. Dit is iets waar ik in sommige tenten echt ontzettend jeuk van krijg, dat het plastic tafelkleed nog plakkerig is of dat de wc vol met gebruikte dweilemmers staat. Een eetgelegenheid moet gewoon squeeky clean zijn en dat is The Pom Bar Amsterdam zeker.

De sfeer is gezellig en huiselijk, zo staan er geen plastic stoeltjes maar zijn er lekkere zitplekjes of een heerlijke bank waar je in alle rust en vrijheid je eten kan opeten. Je zou er zelfs een hele leuke eerste date kunnen hebben!

REKENING:

Een basis menu pom bestaat uit witte rijst, twee stukken kip, pom, groenten, komkommer, sambal en kost € 12,50. Een nasi/bami klein heb je al voor € 6,- en een kleine soep kost € 5,-.

EXTRA INFO:

The Pom Bar vind je aan de Cabralstraat 49H in Amsterdam
Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag: 12.00 – 21.00 uur en zaterdag en zondag: 14.00 – 21.00 uur
Telefoon: 020 370 92 63
https://thepombar.com / thepombar@gmail.com


Wil je dit artikel delen op je eigen site/in jouw publicatie?
Na schriftelijke toestemming van ons kan dat met een duidelijk zichtbare en aanklikbare hyperlink naar WWW.THISGIRLCANCOOK.NL als bronvermelding.

author-avatar

Soulfood en patat lover voor het leven. Daardoor: de eeuwige jojo. Krijgt een twinkeling in de ogen als het om écht lekker eten gaat.

No Replies to "This Girl Has Eaten At: The Pom Bar Amsterdam"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.