This Girl Has Eaten At: saladebar DASlekker

This Girl Can Cook is enorm fan van de broers van de saladebar DASlekker. De drie Surinaamse Amsterdammers openden in 2016 hun zaak aan de Rijnstraat waar je kan ontbijten, lunchen, dineren en ook gezellig kan high tea’en. Het concept sprak me meteen aan, dus heb ik er al meerdere keren gegeten. Of ik jou dat ook aanraad, lees je in This Girl Has Eaten At: saladebar DASlekker.

Het menu van DASlekker bestaat uit salades, sandwiches (met brood vanmenno), soepen, American pancakes, scones, koudgeperste sapjes, mini-gebakjes, gemberwater (gemberbier met agavesiroop) en nog veel meer. Elk seizoen verandert de kaart, die elementen van Surinaamse gerechten bevat, maar niet gebaseerd is op de Surinaamse keuken. Ook mooi: het eten is biologisch én halal!

Saladebar DASlekker Amsterdam sandwich

GEGETEN/GEDRONKEN:
Van alle keren dat ik bij saladebar DASlekker at, koos ik twee keer hetzelfde, namelijk de sandwich met bospaddestoelen. Mijn tafelgenoten gingen voor het broodje zalm, de salade biologische kip en kerriedressing en het broodje biologische kip en kerriedressing. Erbij dronken we gemberthee.

MEEST GENOTEN VAN:
De sandwiches. Al denk ik dat ik het net zo lekker had gevonden als ik de bospaddestoelen- of kipsalade had gekozen. Naast de paddestoelen bevatte mijn broodje ook hazelnoten, pecorino, spinazie en mosterddressing. De knapperigheid van de noten paste goed bij de ‘vlezigheid’ van de paddenstoelen en er zat niet teveel dressing op. De sandwich/salade kip viel al net zo goed in de smaak. Naast kipfilet (daadwerkelijk gebakken kipfilet die in repen is gesneden, geen broodbeleg kipfilet) zat er op de snee brood/in de salade ook spitskool, kikkererwten, kousenband en kerriedressing.

Al het eten bij Saladebar DASlekker is biologisch én halal

VOLGENDE KEER BETER:
Ik kan qua eten niets noemen dat ik verbeterd zou willen zien. Wel was het een beetje fris, omdat af en toe een raam open werd gezet. Maar dat heeft vooral met de tijd van het jaar te maken dat je er bent.

BEDIENING/ENTOURAGE/SFEER:
Saladebar DASlekker is niet supergroot, maar toch heb je niet het gevoel dat je op iemand anders’ lip zit. De zaak heeft een frisse uitstraling en de mensen die er komen, zijn  heel divers. Zo heb ik een oudere heer gezien die even een kopje koffie dronk terwijl hij de krant las, groepjes vriendinnen, maar ook volwassenen met kleine kinderen. En – het moet toch even gezegd worden – heel veel black people. *doet vreugdedansje*

Saladebar DASlekker interieur Rijnstraat
REKENING: 
Het broodje bospaddestoelen kostte 8,95 euro en samen met 1 kop gemberthee kwam ik uit op 13,00 euro (inclusief tip). Misschien vind je dat iets duurder dan elders, maar bij DASlekker is alles biologisch, dus dan mag het ook iets meer kosten wat mij betreft.

EINDOORDEEL EN CIJFER: 
Een 9. Het eten is echt heel lekker, goed op smaak, vers en gezond en de sfeer die er hangt is ook lekker gezellig (shoutout naar de planner van de heerlijke muzieklijst!). Als ik toch een minpuntje moet noemen, dan is dat dat je er niet even snel naar toe gaat, afhankelijk van waar je woont. De Rijnstraat ligt uit het centrum, dus vanaf Centraal Station duurt het even met het ov of de fiets. Met de auto gaat het wel makkelijker en kan je prima (betaald) parkeren in de buurt/voor de deur. Een uur parkeren kost in de straat maar 0,10 cent!

EXTRA INFO:
Helaas is DASlekker sinds eind 2017 tot nader order gesloten. Volg https://www.instagram.com/daslekkerchefs/ om op de hoogte te blijven van een eventuele nieuwe opening.
DASlekker vind je aan de Rijnstraat 192 in Amsterdam.
Openingstijden: dagelijks van 10 tot 20 uur.
Meer info: 020 341 66 35 / www.daslekker.nl.

Ken jij het verhaal van de drie broers achter DASlekker al? Lees hier ons interview met de oprichters van DASlekker terug.


*Heb jij ons recept uitgeprobeerd? Daar worden we blij van! Deel de foto’s via social media met de tag #thisgirlcc.
*Wil je dit artikel delen op je eigen site? Geen probleem! Na schriftelijke toestemming van ons kan dat met een duidelijk zichtbare en aanklikbare hyperlink naar www.thisgirlcancook.nl als bronvermelding.


author-avatar

Ik heet One’sy en ben de hele dag met eten bezig. Als ik het niet klaar maak en opeet, praat ik er wel over of denk ik er aan. Van een week niet bakken, word ik onrustig. Je kan me any time, any place ultiem blij maken met paar versgebakken sneetjes brood met olijfolie. En zoete aardappel maakt ALLES lekkerder.

No Replies to "This Girl Has Eaten At: saladebar DASlekker"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.