This Girl Has Eaten At: Roti Shop Joosje

Roti Shop Joosje is een van de oudste roti restaurants van Suriname en wordt door veel Surinamers genoemd als lekkerste. Ook mijn moeder zweert bij de roti van Joosje. Omdat ik zelf enorm van roti(pannenkoek) hou, wilde ik natuurlijk best testen of mijn moeder gelijk heeft. Hoe de roti van Roti Shop Joosje me is bevallen, lees je hieronder.

GEGETEN/GEDRONKEN:
Mijn vriend nam roti kip/aardappel/groenten, ik ging voor de vegetarische variant roti aardappel/extra groenten. Bij Joosje heb je keus uit drie verschillende soorten groenten: kousenband, boulanger (aubergine) en pampun (pompoen), ik koos voor kousenband en boulanger. Erbij namen we een sapje en een water.

Joosje roti shop bekendste roti

MEEST GENOTEN VAN:
Het feit dat ze meerdere soorten groenten hebben om uit te kiezen. De smaak van de aardappelen en groenten was goed en niet te zout, zoals vaak het geval is bij Surinaamse eetgelegenheden naar mijn smaak.

VOLGENDE KEER BETER:
De roti (plaat) is mijn favoriete onderdeel van het gerecht. Als het kon, zou ik er elke dag mee ontbijten. Helaas niet met die van Joosje, want de plaat was aan de taaie kant. Ik moest er best hard op kauwen.

BEDIENING/ENTOURAGE/SFEER:
Je bestelt bij de counter en mag als je je eten daar wil ‘gebruiken’ zoals Surinamers zeggen, vast plaats nemen aan een van de tafels. Wanneer je eten klaar is, rijdt een medewerker het op een soort karretje naar je toe. Handig, want geen risico op per ongeluk vallende borden vol masala op jouw kleding. Zoals in elk roti restaurant, is ook bij Roti Shop Joosjep een wasbak aanwezig in het restaurant zelf, zodat je de rotiresten van je handen kan wassen. Het filiaal aan de Zwartenhovenbrugstraat waar we waren, heeft ook een grote flatscreen-tv die aanstaat, zodat je tijdens het wachten nog iets te kijken hebt. Ook fijn: de airco! Die verkoelt je wel, maar niet zodanig dat je wenste dat je een vest bij je had.

Bord Joosje Roti Shop Paramaribo

Joosje Roti Shop, Zwartenhovenbrugstraat, Paramaribo

REKENING:
46,50 SRD (ongeveer 8,45 euro volgens koers maart 2016)

EINDOORDEEL EN CIJFER:
Een 7.5. Roti Shop Joosje is een van de bekendste rotizaken van Paramaribo. Alhoewel ze iets duurder zijn dan andere bekende rotizaken als Roopram en Chris, biedt Joosje meer opties aan groenten en daar scoren ze bij mij echt punten mee. Maar, ze verliezen er ook wat omdat de pannenkoek taai was.

EXTRA INFO: 
Roti Shop Joosje heeft twee filialen in Paramaribo:

  • Zwartenhovenbrugstraat 9
  • Johannes Mungrastraat 21

Geopend van maandag – zaterdag: 08.00 uur – 22.00 uur (zondag gesloten)


Wil je dit artikel delen op je eigen site/in jouw publicatie?
Na schriftelijke toestemming van ons kan dat met een duidelijk zichtbare en aanklikbare hyperlink naar WWW.THISGIRLCANCOOK.NL als bronvermelding.

author-avatar

Ik heet One’sy en ben de hele dag met eten bezig. Als ik het niet klaar maak en opeet, praat ik er wel over of denk ik er aan. Van een week niet bakken, word ik onrustig. Je kan me any time, any place ultiem blij maken met paar versgebakken sneetjes brood met olijfolie. En zoete aardappel maakt ALLES lekkerder.

No Replies to "This Girl Has Eaten At: Roti Shop Joosje"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.