This Girl Has Eaten At: restaurant COCO Rotterdam

Hoewel het nu misschien niet de beste tijd lijkt om over restaurants te schrijven, is het wel de beste tijd om restaurants te supporten waar we pre lockdown nummer 1 en 2, hebben gegeten. En wie weet inspireert deze This Girl Has Eaten At bij restaurant COCO Rotterdam je om hier te gaan eten zodra dat weer mogelijk is!

Even terug in de tijd: in de zomer van 2019 startte chefkok Manuela Gonçalves Tavares een crowdfunding om haar oude restaurant Toko Trash op een nieuwe locatie te kunnen voortzetten. Omdat we gek zijn op BOB restaurants en die graag supporten, hebben we uiteraard meegecrowdfund. Nadat het beoogde bedrag was behaald, wilden we maar al te graag zien hoe de nieuwe locatie met nieuwe naam COCO Rotterdam op de Hoogstraat eruit zag. Wil je weten hoe erg we hebben genoten? Lees hieronder waarmee we onze buiken gevuld hebben:

GEGETEN/GEDRONKEN: 

Na een lange treinreis kwamen we aan in het altijd prachtige Rotterdam. De trek was real! Het menu van restaurant COCO Rotterdam is gebaseerd op shared dining, waarbij je verschillende kleinere gerechtjes bestelt die je met z’n allen kan delen. We bestelden voldoende om van alles wat te kunnen proeven. We namen de bacalhau kroketjes, cassave friet met wasabi mayo, een crawfish roll, de mac & cheese met bacon, de smoked brisketi bun, de vegan pomburger en de gebakken banaan met kokos. Daarnaast namen we een kakastong limonade en een watermeloen limonade om de dorst te lessen.

MEEST GENOTEN VAN:

De bacalhaukroketjes! Die hebben we gewoon nog een extra keer besteld! Een kroket naar ons hart; crispy aan de buitenkant, zacht, smaakvol en smeuïg aan de binnenkant met een goede hoeveelheid bakkeljauw. Als we er alleen al aan denken, loopt het water ons weer in de mond. Ook de crawfish roll was zoals hoe we hem graag eten; zacht maar wel een getoast broodje met heerlijk aangemaakte rivierkreeftjes erin. En als klapper op dit feestmaal waren de zoete aardappelfrietjes, die bij de crawfish roll werden geserveerd, huisgemaakt én knapperig. Zucht.

Nog een extra vermelding voor de zalige watermeloenlimonade van COCO Rotterdam, die de perfecte dorstlesser is op warmere dagen! Niet té zoet, maar net zoet genoeg om je – als je je ogen sluit en corona wegdenkt – even terug te brengen naar een zonnige bestemming.

VOLGENDE KEER BETER:

Zelf houden we van bakabana in elke vorm; gekookt, gegrild, gebakken. Deze bakabana met kokos is een goede combi, alleen had deze uitvoering van ons nog iets minder droog en zoeter mogen zijn. Volgende keer zouden we dit gerecht wel weer bestellen, omdat de combinatie van gebakken banaan en kokos gewoon echt heel erg goed is. Wie weet hebben we dan een rijpere banaan te pakken?

BEDIENING/ENTOURAGE/SFEER:

Manuela is de eigenaresse van restaurant COCO Rotterdam en verwelkomt de gasten op een liefdevolle manier, bijna alsof je bij haar thuis bent. We voelden ons op ons gemak en hoewel we uit eten waren, konden we ons goed ontspannen.

Die dag was er wel een redelijk drukke babyshower aan de gang met alle enthousiasme van dien en als ‘compensatie voor het enthousiasme’ kregen we van het huis een heerlijk extra dessert. De bediening is dus absoluut gastvrij en attent te noemen en had oog voor zowel de feestvierders als de rest van de gasten waardoor iedereen met een happy gevoel aan de dis zat.

Qua entourage is COCO Rotterdam ook een heerlijke tent om te zitten, veel licht en goede (soul)muziek met veel groen zodat de plantparents hier hun hart kunnen ophalen.

REKENING: 

De rekening was €89,50 en we hebben daar met vier volwassenen en één kind van gegeten en gedronken.

EINDOORDEEL EN CIJFER:

Een dikverdiende 8,5! Als we in Rotterdam zouden wonen, zou restaurant COCO Rotterdam echt een vaste stek zijn. Je voelt gewoon dat de gerechten en dranken met liefde en passie worden gemaakt. Ook vinden we het belangrijk dat er genoeg keuze is voor veganisten en die is er zeker! Leuk weetje: de vegan pomburger van COCO Rotterdam is enigszins geïnspireerd op ons recept voor vegan pom!

EXTRA INFO:
Restaurant COCO Rotterdam vind je in de Hoogstraat 45, Rotterdam. I.v.m. de Corona-maatregelen is COCO dicht vanaf nu tot aan 7 januari 2021 en gaat daarna weer beginnen met take away maaltijden en verkoop van andere producten. Houd hun socials in de gaten voor meer info.

Meer weten over chef-kok Manuela? Lees hier ons interview met haar.


Wil je dit artikel delen op je eigen site/in jouw publicatie?
Na schriftelijke toestemming van ons kan dat met een duidelijk zichtbare en aanklikbare hyperlink naar WWW.THISGIRLCANCOOK.NL als bronvermelding.

No Replies to "This Girl Has Eaten At: restaurant COCO Rotterdam"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.