This Girl Has Eaten At: KFC (vegetarische kip)

Toen mijn vriend zag dat een KFC-filiaal in Rotterdam tijdens de Nationale Week Zonder Vlees alleen maar vegetarische kip zou verkopen, stelde hij voor om er naar toe te gaan en het te proberen. Ik eet zelf al twee jaar helemaal geen vlees/kip meer, maar wanneer ik voor het laatst ‘Kentucky‘ heb gegeten, moet meer dan tien jaar geleden zijn.

Ik weet nog precies hoe de kip smaakte, altijd lekker gekruid en krokant. De hot wings waren mijn favoriet, maar ik nam ook wel eens de losse borst- en boutstukken. Dus ik was erg nieuwsgierig of ik diezelfde smaak weer zou kunnen proeven tijdens de kiploze week bij KFC. Dus ging ik samen met mijn vriend en nog een vriend richting KFC aan het Binnenwegplein in Rotterdam.

GEGETEN/GEDRONKEN:
Ik koos een bucket met 10 Chickenless Crispy Tenders met een chilisaus en de mannen gingen voor een Chickenless Chicken Burger. Erbij namen ze een kokos milkshake. De bucket was erg groot voor de 10 stukjes ‘kip’ die erin zaten, waardoor het er uitzag alsof het weinig stukjes waren, maar voor een persoon is het eigenlijk best veel.


De echte ’teleurstelling’ voor mij was dat ik het krokante jasje had verwacht dat om de hot wings zit. Zo zag het er namelijk wel uit op de foto. Nu was het een soort slap deegjasje en omdat de tenders niet meer helemaal heet waren, werd dat deegjasje een beetje zompig. Eigenlijk was de ‘kip’ net zo of misschien wel lekkerder zonder…

MEEST GENOTEN VAN:

De milkshake, haha! De heren waren op zich wel te spreken over de burger, maar vonden de milkshake echt lekker.

VOLGENDE KEER BETER:
Tja, als ik KFC een tip zou mogen geven over hun vega kip, dan zou het zijn om nog eens aan de slag te gaan met die korst. Die viel me echt tegen. Daarnaast zou alles ook echt een stuk minder zout mogen.

BEDIENING/ENTOURAGE/SFEER:
Toen we binnenkwamen, leek het druk, maar dat kwam omdat er een rij was gevormd die pas tegen het eind verspreidde over de verschillende kassa’s. Qua publiek had ik – al ben ik dus al jaren niet meer in een KFC geweest – niet de indruk dat er nu allemaal mensen waren die er normaal niet kwamen. Of ze nu uit nieuwsgierigheid kwamen, of niet doorhadden dat ze geen echte kip aten, durf ik niet te zeggen.

REKENING:
€ 22,50. De burgers waren € 2.50 en de tenders € 10. Prima bedrag voor de burgers, maar die tenders zijn echt aan de prijs.

EINDOORDEEL EN CIJFER:
Een 7. Leuk voor een keertje, maar als KFC het paneerlaagje van de vegakip niet gaat aanpassen, zie ik mezelf er niet snel teruggaan. Ik kan me wel voorstellen dat het fijn is voor vegetariërs dat ze nu ook bij KFC de keus hebben om iets te eten (McDonald’s heeft ook een vega kipburger en drie andere vega opties).

EXTRA INFO: per 9 maart 2020 staat de Chickenless Chicken Burger vast op het menu bij KFC, afhankelijk van de interesse in de Chickenless Chicken Tenders worden die in een later stadium misschien ook toegevoegd. De ‘kip’ wordt geproduceerd door Quorn en bevat mycoproteïne (een schimmeleiwit).


Wil je dit artikel delen op je eigen site/in jouw publicatie?
Na schriftelijke toestemming van ons kan dat met een duidelijk zichtbare en aanklikbare hyperlink naar WWW.THISGIRLCANCOOK.NL als bronvermelding.

author-avatar

Ik heet One’sy en ben de hele dag met eten bezig. Als ik het niet klaar maak en opeet, praat ik er wel over of denk ik er aan. Van een week niet bakken, word ik onrustig. Je kan me any time, any place ultiem blij maken met paar versgebakken sneetjes brood met olijfolie. En zoete aardappel maakt ALLES lekkerder.

No Replies to "This Girl Has Eaten At: KFC (vegetarische kip)"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.