This Girl Has Eaten At: K&B Kralingen

Ons zusje dat in Rotterdam woont, klaagt vaak dat zij altijd naar ons in Amsterdam toe moet komen en wij nooit eens naar haar toe gaan. Oké, oké, ze had wel een puntje. Dus zocht ik een leuke spot waarvan ik wist dat iedereen er iets zou lusten. Bij K&B Kralingen verkopen ze namelijk kip. En ja, daar houden we van. Hieronder kan je lezen wat we ervan vonden.

Kantine en Biertuin is waar de afkorting voor staat, maar het zou ook zo kip en bier kunnen zijn. Niet alleen serveren ze bij K&B Kralingen kip van het spit, ook hebben ze meerdere bieren van de tap. De biertuin slaat ook op het buitengedeelte van het restaurant waar je het hele jaar door op een verwarmd terras kan zitten. Verder zijn er weekspecials, elke dag een andere maaltijd voor een vaste prijs.

GEGETEN/GEDRONKEN:

Halve maïskip (3x), hamburger met bacon en kaas (2x), kipspies met satésaus (2x), allemaal met friet en coleslaw. Een leuke twist op gewoon brood hebben ze bij K&B Kralingen, je krijgt daar namelijk brezels (zachte pretzels) als voorafje. Ze gingen er gretig in! Alles werd weggespoeld met bier en fris. De kippetjes worden geserveerd in een leuk (paella)pannetje. De smaak van de kip was goed, net als die van de kipspies en de satésaus. Beide waren ook mals en dat is wel eens anders wanneer je gegrilde/geroosterde kip bestelt. De hamburger viel niet bij iedereen in de smaak, maar ja, wie eet er dan ook een hamburger bij een kiptent? 😀 Als dessert kozen we een paar gebakjes, waaronder cheesecake en red velvet taart van Dudok.

BEDIENING/ENTOURAGE/SFEER:
De bediening was prima en het was op het tijdstip dat wij er waren niet super druk, dus we konden overal zitten. Wel moesten we best lang wachten, dat was wat minder.

REKENING:
We waren met zijn achten ongeveer 150 euro kwijt. Per persoon komt dat neer op iets meer dan 20 euro (peuter niet meegerekend).

EINDOORDEEL EN CIJFER?
Een 7,5. Ondanks het lange wachten, was het eten wel lekker en de bediening goed.

EXTRA INFO:
K&B Kralingen vind je aan de Oudedijk 4, 3062 AE in Rotterdam
Openingstijden: 12:00–00:00 uur
Telefoon: 010 290 8448
http://www.kenbkralingen.nl/

Per 1 januari 2018 is K&B Kralingen omgedoopt tot een ander restaurant.


*Heb jij ons recept uitgeprobeerd? Daar worden we blij van! Deel de foto’s via social media met de tag #thisgirlcc.
*Wil je dit artikel delen op je eigen site? Geen probleem! Na schriftelijke toestemming van ons kan dat met een duidelijk zichtbare en aanklikbare hyperlink naar www.thisgirlcancook.nl als bronvermelding.


author-avatar

Ik heet One’sy en ben de hele dag met eten bezig. Als ik het niet klaar maak en opeet, praat ik er wel over of denk ik er aan. Van een week niet bakken, word ik onrustig. Je kan me any time, any place ultiem blij maken met paar versgebakken sneetjes brood met olijfolie. En zoete aardappel maakt ALLES lekkerder.

No Replies to "This Girl Has Eaten At: K&B Kralingen"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.