This Girl Has Eaten At: HappyHappyJoyJoy (Downtown)

Bij HappyHappyJoyJoy kan je (op de inmiddels vijf locaties in Amsterdam) gerechten uit verschillende Aziatische keukens eten. Denk: Thaise pad thai, Chinese Pekingeend en Indonesische rendang. Allemaal porties die bedoeld zijn om te delen, zodat je lekker veel verschillende dingen kan proeven. Wij deden dat bij HappyHappyJoyJoy Downtown!

HappyHappyJoyJoy Downtown bevindt zich op een centrale locatie, vlakbij het Koningsplein in Amsterdam, net naast Odeon. Bij het binnengaan, moet je een trap af en kom je langs de keuken en bar. Beneden zie je zowel lange tafels als tafels voor twee personen. Aan het plafond hangen omgekeerde rode paraplu’s en de muren zijn beplakt met allerlei foto’s en afbeeldingen. We nemen plaats aan een tafeltje bijna in de hoek, waar we wel een beetje moeilijk bij komen, omdat de tafels dicht op elkaar zijn geplaatst.

GEGETEN/GEDRONKEN:
De menukaart heeft voor ieder wat wils, niet alleen qua keukens, maar ook als je wel/geen vlees/vis/dierlijke producten eet. Volgens de dame die ons serveert, kan je het beste 2 à 3 gerechtjes per persoon bestellen. Dat laten we ons geen twee keer zeggen, want er is genoeg om uit te kiezen! We gaan uiteindelijk voor:
-spicy makreel in bananenblad
-Thod man Pla (Thaise viskoekjes)
-Peking bao (gestoomd broodje met Pekingeend)
-phauw tjoy tofu kauw (gestoomde dim sum met pittige tofu)
-pad thai beef
-in soja gemarineerde zalm met kurkuma en watermeloen
-vegetarische gado gado

Erbij drinken we een heerlijk gemberbiertje van het merk Pimento. De laatste slokken daarvan zijn lekker scherp, precies zoals we ervan houden.

MEEST GENOTEN VAN:
Tewa: de bao met Pekingeend, pad thai beef en viskoekjes.
One’sy: de zalm met watermeloen, de tofu dim sum en de viskoekjes. Die zalm met een sausje van kurkuma (denk ik) was een verrassende combinatie met de frisse watermeloen. Ik was er zelf nooit op gekomen om die samen te voegen.

VOLGENDE KEER BETER:
Tewa: de makreel was iets aan de vlakke kant en droog, die had wat mij betreft iets beter op smaak mogen worden gebracht.
One’sy: Tewa vond de pad thai lekker, ik vond die een aparte smaak hebben (niet wat ik normaal gewend ben van pad thai). Maar dat zou kunnen komen omdat ik alleen de noedels at zonder het vlees. Verder had de makreel inderdaad nog wat meer gekruid mogen zijn. Wat ik daarnaast nog opmerkte, is dat bijna alle vegetarische gerechten soja bevatten. Voor wie geen vlees/vis eet, blijven er zo vrijwel alleen soja-opties over en niet iedereen eet dat.

BEDIENING/ENTOURAGE/SFEER:
Veel hipsters, toeristen, (girl)friends night out, maar ook 55+’ers weten HappyHappyJoyJoy Downtown te vinden. Je moet er geen problemen mee hebben dat de tafels zo dicht op elkaar staan, echte privacy heb je daardoor niet. Aan de andere kant zorgden de grote groepen aan andere tafels ervoor dat we zelf harder moesten praten om verstaanbaar te blijven. De bediening was attent, kwam op de juiste momenten en gaf duidelijke uitleg over het menu en wat extra info over de locatie.

REKENING:
Reken op ongeveer 7 euro per gerechtje. 2 à 3 gerechtjes per persoon is echt voldoende! We zaten zo vol dat we het dessert Happy Ending (gemberijs in de vorm van een mannelijk geslachtsdeel) niet hebben kunnen proeven. Het gemberbier was wel prijziger dan we gewend zijn (5,75 euro).

EINDOORDEEL EN CIJFER:
Een 8. HappyHappyJoyJoy heeft zowel spannende gerechten uit diverse Aziatische keuken op het menu staan als klassiekers. We kunnen ons bijvoorbeeld zo voorstellen dat het patatje rendang (met zoete aardappel) op de kaart ook erg lekker is. 

EXTRA INFO: HappyHappyJoyJoy heeft 5 locaties in Amsterdam:

 • Oost: Oostelijke Handelskade 4
 • West: Bilderdijkstraat 158hs
 • Zuid: Ceintuurbaan 256
 • Downtown: Singel 460
 • Zuidas: George Gershwinplein 1

Wil je dit artikel delen op je eigen site/in jouw publicatie?
Na schriftelijke toestemming van ons kan dat met een duidelijk zichtbare en aanklikbare hyperlink naar WWW.THISGIRLCANCOOK.NL als bronvermelding.

No Replies to "This Girl Has Eaten At: HappyHappyJoyJoy (Downtown)"

  Leave a reply

  Your email address will not be published.

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.