This Girl Has Eaten At: De Goede Burger Amsterdam

Als je de wijk Slotermeer in Amsterdam in rijdt, verwacht je alles behalve een steengoede burgertent. In het rijtje waar voornamelijk Turkse restaurants, een stoffig hotel en een stokoude Febo zitten, vind je ook een parel: De Goede Burger Amsterdam. Ik at er op de bonnefooi en ging met een kogelronde buik tevree naar huis!

De Goede Burger is een van de weinige goede burgertenten in Amsterdam Nieuw-West. Je hebt twee locaties: aan het Osdorpplein en aan de Slotermeerlaan. Overdag kun je er heerlijke en goede koffie (La Marzocco) drinken met een sandwich en een homemade juice. In de avond serveert het restaurant burgers die worden gegrild op houtskool.

Wanneer is de perfecte avond voor De Goede Burger?

Je hebt een lange dag gewerkt, je benen zijn vermoeid, je ogen zijn vermoeid en je hebt al helemaal geen zin om te koken. Sterker nog: je hebt zin in juicy fastfood. Geen MC-D shit waarvan je niet weet of je nou een hamburger of stuk plastic eet. Nee; je wil een goede gegrilde burger met double cheese, spek, truffel en the whole shabam.

Mijn beste vriend die zo een beetje achter De Goede Burger Amsterdam woont, is zelden zo enthousiast geweest over een burgertent. Wat zeg ik, enthousiast? Hij was er lyrisch over! Op een vrijdag na het werk reden man, kind en ik vol goede hoop naar Amsterdam Nieuw-West, vlakbij Plein ’40-’45. #Zone5713

De straat die vroeger ruig en onguur kon zijn, is nu veranderd in een soort gezellige boulevard waar de mensen zelfs in april al – lekker Hollands – op een terras zitten. 😉 De hotelgasten van Slotania wilden blijkbaar meer dan de kleffe grillburgers van de Febo en dat hebben de ondernemers opgemerkt.

Aan de Slotermeerlaan heb je daarom tegenwoordig diverse gezellige Turkse tentjes waar je een mals stukje vlees kunt eten. Wat er voor mij uitsprong, is De Goede Burger Amsterdam en zijn industriële Pinterest-achtige interieur. Ook in de toiletten vond ik de stijlvolle sfeer terug met de heerlijke handzepen (en handcrème!!) van Marie-Stella-Maris. We namen plaats op de bovenste verdieping en keken uit naar wat ons te wachten stond:

GEGETEN/GEDRONKEN:

I was in the mood for something juicy en big (ok, dit klinkt schunniger dan ik het bedoel :D), dus ik bestelde de Black Angus Burger, mijn vriend de Double Cheese met kalfsspek en voor mijn dochter namen we de Ukkie kipburger. Natuurlijk moesten er ook verse friet en twee drankjes bij. Ik nam de perzik-jasmijn ice tea (niet homemade).

MEEST GENOTEN VAN:

Ik vond de Black Angus Burger die ik had heerlijk. De burgers worden gegrild op echt houtskool en dit proefde je duidelijk in de smaak. Mijn vriend had de Double Cheese met kalfsspek en ook die was zalig.

Een van de beste burgers die ik ooit heb gegeten en geloof mij, dit zijn er veel. Zo ben ik vaker teleurgesteld dan verrast, omdat ik een burger het allerlekkerst vind als het vlees mals is en er veel smaken op de burger zitten die toch goed in balans zijn. Vaak is de burger droog of juist enorm rood. Deze double cheese bracht zowel mij als mijn vriend echt in hogere burgersferen. Perfect gegrild, mals en super smaakvol.

VOLGENDE KEER BETER:

Ik houd erg van frietjes en deze frietjes waren lekker, maar niet subliem, hoewel ze handgemaakt waren. Dunne Franse frietjes had ik iets lekkerder gevonden. Ook zou ik iets meer frietjes per portie willen, maar ook dit is persoonlijk.

Daarnaast vind ik bij zo’n tent als De Goede Burger Amsterdam een handgemaakte mayonaise beter passen dan Hellmanns mayonaise uit een kant en klare fles. Ik miste de romige mayo die bij een burger van dit niveau had gepast.

En dan ontbraken ook deze twee dingen: een gezonde side zoals salade, groenten of een maiskolf en de desserts. Ik vind frietjes erg lekker, maar ik vind het ook fijn om wat salade of groenten naast mijn burger te hebben. En als afsluiter natuurlijk een lekker dessert. Maar goed, dat moet je misschien dan maar bij Şerifoğlu Café & Patisserie (Turkse zoetigheden) halen in dezelfde straat of bij een van de andere nabijgelegen tentjes.

BEDIENING/ENTOURAGE/SFEER:

De bediening van De Goede Burger Amsterdam bestaat uit een jongedame en een jongeman (die later de eigenaar bleek te zijn). Het meisje was vriendelijk en lief voor ons dochtertje (extra punten als men kindvriendelijk is, vind ik). Er staan in de zaak zelfs twee Tripp Trapps waar je kind in kan zitten, wat altijd erg fijn is.

Boven kan het ietwat fris zijn door de afzuiging. Toen wij dit aangaven bij de serveerster, zette zij de afzuiging gelijk lager en en de verwarming aan.

De sfeer is zoals eerder gezegd industrieel en stijlvol, niet per se het restaurant om lang te dineren, maar voor een first date of een snelle na-het-werk-hap is De Goede Burger perfect.

REKENING

Black Angus Menu (burger, friet en drankje naar keuze): €12,50, Double Cheese Menu: €11,50, Ukkie Menu €8,00, extra’s: kalfsspek €1,50. In totaal waren we €35 kwijt voor drie personen.

EINDOORDEEL EN CIJFER: 

Ik geef alles in totaal een 9! Ik had het een 10 gegeven als er meer keuze was voor sides, een betere mayonaise én lekkere desserts. Ik weet zeker dat ik nog eens terugga of online bestel en ik zou deze tent echt aanraden, ook als je niet in Nieuw-West woont.

EXTRA INFO:

De Goede Burger Amsterdam heeft twee locaties:
*Osdorpplein 729, Amsterdam
Zo / Ma / Di / Wo / Do: 11:00 – 23:30
Vr / Za: 11:00 – 01:00
*Slotermeerlaan 117 A, Amsterdam
Ma / Di / Wo / Do: 10:00 – 22:00
Vr / Za: 10:00 – 01:00
Zo: 12:00 – 22:00

Website: www.facebook.com/degoedeburger


*Heb jij ons recept uitgeprobeerd? Daar worden we blij van! Deel de foto’s via social media met de tag #thisgirlcc.
*Wil je dit artikel delen op je eigen site? Geen probleem! Na schriftelijke toestemming van ons kan dat met een duidelijk zichtbare en aanklikbare hyperlink naar www.thisgirlcancook.nl als bronvermelding.


author-avatar

Soulfood en patat lover voor het leven. Daardoor: de eeuwige jojo. Krijgt een twinkeling in de ogen als het om écht lekker eten gaat.

No Replies to "This Girl Has Eaten At: De Goede Burger Amsterdam"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.