This Girl Has Eaten At: Central Park, by Ron Blaauw

Wat is er fijner dan de liefde voor eten delen met een vriend of vriendin? Mijn bestie Ke, die ook een beetje een feeder is, geeft me vaak een etentje cadeau voor mijn verjaardag. Deze keer gingen we naar Central Park, by Ron Blaauw. Dat is een restaurant met een Michelinster, dus SUPER DE LUXE. Wat we precies hebben gegeten en of we ons thuis voelden in het chique restaraunt, lees je in This Girl Has Eaten at: Central Park, by Ron Blaauw.

Lunchen doen veel mensen met een broodje of salade, maar wij namen een drie-gangen à la carte lunch om te vieren dat ik weer een jaartje ouder ben. Ik had me er echt al eeuwen op verheugd, dus ik kon niet wachten tot het eindelijk zover was. Ke en ik reden met een rotgang naar Voorburg waar Central Park, by Ron Blaauw zich bevind op een prachtig landgoed (denk: fancy chique bruiloft in de Hamptons). Naast het restaurant zit er ook een boutique hotel waar je luxueus kan overnachten.

De prachtig ingerichte eetzaal bij Central Park, by Ron Blaauw

GEGETEN/GEDRONKEN: 

Je krijgt om te beginnen een lekker vol mandje met heerlijk speltbrood. Hierbij worden cornichons (kleine augurkjes) van Kesbeke en gekarameliseerde boter en kaantjes geserveerd. Die boter was ongelooflijk lekker en romig. Ik kon er van blijven eten!

sashimi-ron-blaauw-central-park

Sashimi makreel met yuzu

Vooraf nam ik de sashimi van makreel met sesam en yuzu (Japanse citrusvrucht) en mijn vriendin de coquille met avocado. Daarna had ik de octopus met een dressing van prosecco en sinaasappel met als bijgerecht Aziatische pasta met chorizo. Omdat ik het net iets te weinig vond, nam ik ook de frietjes met dragonmayonaise.

frietjes-ron-blaauw
Als nagerecht koos mijn vriendin de Snickerstaart met salted caramel en mascarpone. Ik wilde iets lichters en ging voor de frambozen met meringue.

We dronken beiden een glas wijn en hadden een fles water en twee cappuccino besteld.

MEEST GENOTEN VAN:

Ik vond de coquille van mijn vriendin echt ontiegelijk lekker. Maar ook het brood en de gekarameliseerde boter waren fantastisch. En de octopus was zo mals en zacht dat ik echt verrast was. We hebben in ieder geval niets gegeten dat ons niet heeft gesmaakt. Alle gerechtjes waren perfect, alleen het een nog iets perfecter dan het ander.

coquille-ke-ron-blaauw

Coquille met avocado op een bedje van zeezout

VOLGENDE KEER BETER: 

Ik vind persoonlijk dat men in een restaurant altijd kraanwater op tafel moet zetten. Toen we om een glas kraanwater vroegen, werd hier totaal niet moeilijk over gedaan dus ik denk dat een karafje ook geen probleem zou zijn. Alleen had ik het tof gevonden als dat standaard op tafel zou staan.

BEDIENING/ENTOURAGE/SFEER:

De sfeer kan een beetje elite zijn en buiten vliegen de chique auto’s en valet parking je om de oren. Het landgoed en de locatie zelf zijn echt prachtig! Wij waren by far de jongste mensen die er zaten die middag. De bediening was trouwens correct maar toch heel toegankelijk. De twee dames die ons hielpen, waren erg vriendelijk en behulpzaam.

octopus-ron-blaauw

Octopus met dressing van prosecco en sinaasappel

REKENING: 

We zijn bij Central Park, by Ron Blaauw gaan eten met een Groupon-bon. Die kostte €50 voor twee personen. Daarnaast betaalden we voor de drankjes en de bestelde friet €30. In totaal dus toch wel pittig, want voor twee personen kwamen we dus uit op €80.

EINDOORDEEL EN CIJFER? 

Een 8. Ik vond het een heerlijke middag met fantastisch eten en ik zou er zo weer heen willen. Alles klopte qua eten en entourage. Eten bij Central Park, by Ron Blaauw zal zonder Groupon-deal zeker niet goedkoop zijn, maar de truc is dus om bij zo’n duur restaurant te lunchen in plaats van te dineren zodat het wat betaalbaarder is.

snickers-ron-blaauw

Snickerstaart met salted caramel

Ik vind dit een aanrader als je een keer chique en zalig wil dineren. Houd er wel rekening mee dat je uiteindelijk in totaal toch nog €75 kwijt bent met drankjes erbij, dus een echt goedkope lunch zal het niet worden.

EXTRA INFO

Je vindt Ron Blaauw, by Central Park op Oosteinde 14 in Den Haag/Voorburg. Het restaurant is geopend van maandag tot en met vrijdag van 07:00-21:00 uur, op zaterdag van 10:00-21:00 uur en op zondag van 10:00-20:00 uur.
www.centralparkronblaauw.com/nl/


*Heb jij ons recept uitgeprobeerd? Daar worden we blij van! Deel de foto’s via social media met de tag #thisgirlcc.
*Wil je dit artikel delen op je eigen site? Geen probleem! Plaats dan wel altijd een duidelijk zichtbare en aanklikbare hyperlink naar www.thisgirlcancook.nl als bronvermelding.


author-avatar

Soulfood en patat lover voor het leven. Daardoor: de eeuwige jojo. Krijgt een twinkeling in de ogen als het om écht lekker eten gaat.

No Replies to "This Girl Has Eaten At: Central Park, by Ron Blaauw"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.