This Girl Has Eaten At: Bachata Rosa (Punta Cana)

Als ik ooit maar 5 albums mee mag nemen naar een onbewoond eiland dan gaat Bachata Rosa van de Dominicaanse zanger Juan Luis Guerra 100% mee. Hoewel het album al in 1990 uitkwam, klinkt het nog steeds tijdloos en kan ik er nog steeds elke dag naar luisteren. Ik wist daarom dat ik wel MOEST eten bij Juan Luis’ restaurant in Punta Cana (Dominicaanse Republiek) dat dezelfde naam heeft. Een paar maanden geleden was ik daar op vakantie en nam mijn vriendin me mee naar Bachata Rosa.

Het restaurant bevindt zich in het luxe winkelcentrum Blue Mall en is verdeeld in een licht restaurantgedeelte en een deel dat een plein nabootst. Op de muur dat laatste gedeelte worden beelden vertoond van concerten van Juan Luis Guerra. Wij zaten in het restaurantgedeelte naast een van de open keukens. Daar werd alles bereid op een houtskoolgrill, van het vlees en de vis tot groenten. Wat gegrild is, wordt naar de andere keuken gebracht waar het op een bord wordt opgemaakt en aan tafel wordt geserveerd.

bachata rosa punta cana menu

GEGETEN/GEDRONKEN:
De menukaart van Bachata Rosa is een fusion van verschillende keukens. Je kan bijvoorbeeld allerlei voorafjes van vlees en kip bestellen, maar net zo goed sushi, dim sum, taco’s en hamburgers. Om helemaal in de sfeer van Juan Luis Guerra’s muziek te blijven hebben alle onderdelen van de menu’s namen van zijn liedjes.

yaniqueque bachata rosa punta cana

Zoals je in sommige restaurants een mandje brood van het huis krijgt, serveert Bachata Rosa aan elke tafel yaniqueque, een knapperig gefrituurde variant van Johnny cake. Naast dit leuke en lekkere voorafje koos mijn vriendin voor een shrimp stew soup. Als hoofdgerecht nam ze een cheeseburger met friet van het menu ME SUBE LA BILLIRUBINA (regel uit het liedje La Billirubina) en ik ging voor de zalm van de houtskoolgrill met kikkererwtenpuree van het menu QUISIERA SER UN PEZ (regel uit het liedje Burbujas de Amor, mijn favoriete Juan Luis Guerra nummer!) en als bijgerechten koos ik groenten en artisjokharten van de houtskoolgrill.

We dronken er rode wijn en een peartini bij.

bachata rosa punta cana food blue mall

MEEST GENOTEN VAN:

Luxe dineren op in Nederland maakt me al blij en op vakantie nog meer. Tel daarbij op dat veel zaken in het restaurant verwezen naar Juan Luis Guerra en zijn muziek en je snapt dat het een geslaagde avond was.

VOLGENDE KEER BETER:

Ik kan niet echt iets bedenken dat een volgende keer beter mag, hooguit dat je als vegetariër misschien iets minder makkelijk aan je trekken komt. Maar dat geldt voor heel Punta Cana. 😀

bachata rosa punta cana salmon

BEDIENING/ENTOURAGE/SFEER:

De bediening was vriendelijk, of het toeval was of niet weet ik niet, maar het waren alleen mannen. De sfeer is redelijk fancy, je gaat niet naar Bachata Rosa op je sneakers. Verder viel me op dat er weinig ‘donkere’ mensen waren (naast het personeel), het leek wel een beetje een ‘elite’ restaurant waar – helaas – vooral veel lichtere Dominicanen te vinden zijn.

Wat wel bijdraagt aan de sfeer is dat er naast het restaurant ook een gedeelte is waar bezoekers van de Blue Mall naar toe kunnen (die niet per se willen eten). Er staat een bus (la guagua!) waar iedereen foto’s in of voor neemt en er is een piano op de grond getekend met daarop een tijdlijn van Juan Luis’ albums.

bachata rosa punta cana restaurant

REKENING:
We rekenden 3667,20 Dominicaanse pesos af. Omgerekend was dat ongeveer 60 euro. Niet per se goedkoop, maar hé, ik was op vakantie!

EINDOORDEEL EN CIJFER:
Een 8. Bachata Rosa is een fijn restaurant om naar toe te gaan als je een keer luxe uit eten wilt in Punta Cana. Er is heel veel keus op het menu, dus voor ieder wel wat wils.

EXTRA INFO:
Bachata Rosa vind je Boulevard Turístico esquina Carretera Juanillo, Punta Cana, Dominicaanse Republiek.
Openingstijden: maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en zondag van 12 tot 24 uur, vrijdag en zaterdan van 12 tot 01 uur.
Meer info: www.instagram.com/bachatarosapc en https://bocao.com.do/restaurantes/bachata-rosa-by-sbg-punta-cana


Wil je dit artikel delen op je eigen site/in jouw publicatie?
Na schriftelijke toestemming van ons kan dat met een duidelijk zichtbare en aanklikbare hyperlink naar WWW.THISGIRLCANCOOK.NL als bronvermelding.

author-avatar

Ik heet One’sy en ben de hele dag met eten bezig. Als ik het niet klaar maak en opeet, praat ik er wel over of denk ik er aan. Van een week niet bakken, word ik onrustig. Je kan me any time, any place ultiem blij maken met paar versgebakken sneetjes brood met olijfolie. En zoete aardappel maakt ALLES lekkerder.

No Replies to "This Girl Has Eaten At: Bachata Rosa (Punta Cana)"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.