This Girl Has Eaten At: Wolly’s

Wolly’s is Surinames antwoord op McDonald’s en Burger King. Bij de Surinaamse fastfoodketen kan je onder andere smullen van de Wolly Burger. In het centrum van Paramaribo bevindt zich de plek waar het allemaal begon. Wolly’s was eerst een klein winkeltje in een slagerij. De zelfbedachte burger die daar werd verkocht, werd door Surinamers Wolly’s genoemd. Dat werd daarom uiteindelijk de naam van de hamburgertent.

Wolly´s Paramaribo Tuberoosstraat

Inmiddels zijn er drie filialen van Wolly’s, waar je niet alleen hamburgers (vlees, kip of vis) kan eten, maar ook kan kiezen voor bijvoorbeeld een patat shoarma of een tortilla wrap met ei, kaas en rauwkost.

GEGETEN/GEDRONKEN:
Een Smokey Beef Plus Burger. Die bestaat uit  een hamburgerbroodje, rundvleesschijf, rauwkost, krokante uiensnippers , bbq-saus en mayonaise.  Ik liet de uiensnippers en mayonaise weg. Erbij nam ik een flesje water om de burger weg te spoelen.

MEEST GENOTEN VAN:
Het hamburgerbroodje. Dat is er een zoals een hamburgerbroodje hoort te zijn: met sesamzaadje en licht getoast.

VOLGENDE KEER BETER:
Ik kreeg wel erg veel bbq-saus op mijn burger. Daardoor overheerste die smaak (zout!) een beetje teveel. Een volgende keer vraag ik of ik mijn saus er apart bij kan krijgen.
Wolly's Paramaribo hamburger

BEDIENING/ENTOURAGE/SFEER:
Het filiaal van Wolly’s aan de Tuberoosstraat waar ik was, is alleen nog maar een plek om af te halen. Je kan er dus niet gezellig je hamburger opeten. Ik werd verder door meerdere medewerkers geholpen, wat een beetje verwarrend was. Ook duurt het even voor je je bestelling krijgt, maar gelukkig staat er een tv aan in de zaak, waardoor je je in ieder geval niet hoeft te vervelen.

REKENING:
SRD 13. Dat is omgerekend naar de koers van toen (1 euro = 5,80 Surinaamse dollar) nog geen 2,50 euro voor een hamburger én drinken!

EINDOORDEEL EN CIJFER?
Een 7. De prijs is heel redelijk voor wat je krijgt en je kan in principe je burger zelf samenstellen. Toch krijgen ze wat punten aftrek door de hoeveelheid saus en het lange wachten op je bestelling.

EXTRA INFO:
Wolly’s heeft drie filialen in Paramaribo:

 • Latourweg 59b

Maandag – Donderdag: 08:00u – 22:00u
Vrijdag: 08:00u – 23:00u
Zaterdag: 09:00u – 23:00u

 • Tuberoosstraat 2

Maandag – Vrijdag: 08:00u – 22:00u
Zaterdag: 08:00u – 21:00u

 • Steenbakkerijstraat 41

Maandag – Vrijdag: 07:30u – 15:00u
Zaterdag: 07:30u – 13:30u

http://wollys.com/


Wil je dit artikel delen op je eigen site/in jouw publicatie?
Na schriftelijke toestemming van ons kan dat met een duidelijk zichtbare en aanklikbare hyperlink naar WWW.THISGIRLCANCOOK.NL als bronvermelding.

author-avatar

Ik heet One’sy en ben de hele dag met eten bezig. Als ik het niet klaar maak en opeet, praat ik er wel over of denk ik er aan. Van een week niet bakken, word ik onrustig. Je kan me any time, any place ultiem blij maken met paar versgebakken sneetjes brood met olijfolie. En zoete aardappel maakt ALLES lekkerder.

5 Replies to "This Girl Has Eaten At: Wolly's"

 • comment-avatar
  Missy 5 juli 2016 (15:53)

  Je moet eens een burger bij Mitchel G Veldkamp bestellen. Dat zijn pas burgers!!!

  • comment-avatar
   TGSCC 5 juli 2016 (17:05)

   Waar vinden we hem?

 • comment-avatar
  Mitchel Veldkamp 5 juli 2016 (23:58)

  Iedereen heeft zijn of haar preferenties.. maar ik heb ook burgers op gezette tijden… find me on FB or anywhere else.. thanks for the love.. I will keep in Grilling! Lobi!

  • comment-avatar
   TGSCC 6 juli 2016 (16:23)

   Ah, jij bent van Food Therapy! Wel van gehoord, nog niet langs geweest. Wie weet tot snel!

   Groetjes,

   One’sy

 • comment-avatar
  Missy 6 juli 2016 (15:40)

  Via Facebook onder zijn naam. Mitchel G Veldkamp.

Leave a reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.