This Girl Has Eaten At: Salsa Shop Amsterdam

Het aanbod van foodspots op Amsterdam Centraal station wordt steeds beter. Je vindt er bijvoorbeeld biologische broodjes, salades en soepen bij EXKI, je kan hamburgers eten bij Burgerij of genieten van Japanse lekkernijen bij wagamama. En over twee dagen (1 juni) wordt er een nieuw filiaal geopend van Salsa Shop. Dit Mexicaanse restaurant heeft al twee andere locaties in Amsterdam, in de Ferdinand Bolstraat en de Amstelstraat.

Salsa Shop Amsterdam Amstelstraat

Vestiging van Salsa Shop op de Amstelstraat

 

Bij Salsa Shop kan je je maaltijd, die bestaat uit vier onderdelen, helemaal zelf samenstellen. Je krijgt, welke maaltijd je ook kiest, standaard rijst, zwarte bonen en sla, maar kan deze opties ook overslaan. Het eerste onderdeel is óf een grote burrito, óf vier zachte kleine taco’s, óf de vulling van een burrito in een kartonnen box óf de vulling van een burrito op een bedje van sla. Daarna bepaal je of je vlees, kip of groenten wilt. De derde stap is een topping zoals kaas, guacamole of geroosterde mais en tot slot kies je uit een van de zes salsa’s, die variëren van een frisse yoghurtsaus tot een zeer pittige habanerosaus.

GEGETEN/GEDRONKEN:
Ik ben er in korte tijd twee keer gaan eten, de eerste keer nam ik een vegetarische burrito met zwarte bonen, rijst, sla, groenten (paprika en rode ui), guacamole, mais en zure room (€ 9,95) en de tweede keer een burrito bowl met zwarte bonen, rijst, sla, groenten en zure room (€ 7,95). Als drinken een homemade lime lemonade.

Salsa Shop is een Nederlands bedrijf, maar oogt erg internationaal

MEEST GENOTEN VAN:
Het feit dat je genoeg groenten kan kiezen. Meestal is groente een van de vele dingen die je bij een maaltijd krijgt, en ik vind het bijna altijd te weinig. Dat is hier niet het geval, helemaal omdat je extra kan bijbestellen. Verder is het een grote portie, als je zo’n grote burrito op hebt, zit je goed vol.

VOLGENDE KEER BETER?
Als ik mijn maaltijd ‘ui-vrij’ zou kunnen maken. Beide keren had ik na het eten een rauwe uiensmaak in mijn mond (wat ik verschrikkelijk vind), terwijl ik van tevoren had gevraagd of ergens rauwe ui door zat en een ontkennend antwoord kreeg. Mocht je geen moeite hebben met een uiensmaak, dan is er geen probleem, anders: wees gewaarschuwd! 🙂
De tweede keer dat ik er was, nam ik me voor om lekker veel guacamole te nemen om mijn burrito bowl extra smeuïg te maken. Helaas vertelde de medewerker pas toen hij bij stap drie van mijn bestelling was aangekomen, dat die op was. Ik vind dat hij dat meteen had moeten zeggen, zodat ik kon kiezen of ik misschien iets anders wilde. Nu had ik niet het idee dat dat nog kon. Mini pluspunt: we kregen als compensatie een gratis zak tortillachips (t.w.v. € 1,50) met een salsa naar keus. Maar eerlijk gezegd vind ik ook tortillachips het lekkerste met: guacamole.

BEDIENING/ENTOURAGE/SFEER:
Hoewel het een Nederlands restaurant is, heeft Salsa Shop een internationale uitstraling. En misschien ook vanwege de redelijke prijzen, komen er veel toeristen. Er staat vrolijke muziek op met een latin tintje en hoewel de inrichting straks is, oogt het toch gezellig. Er is geen bediening omdat je je bestelling meekrijgt aan de kassa. Bestek en servetten pak je zelf op een andere plek in het restaurant en ook je lege bord ruim je zelf weer op.

REKENING:
€ 20,40 (eerste keer), € 18,40 (tweede keer)

EINDOORDEEL EN CIJFER?
Een 7,5. Een prima optie voor als je snel een vullende maaltijd voor een redelijke prijs wil eten. Vraag alleen van tevoren wel of ze alles wat je lust, hebben.

EXTRA INFO:
Salsa Shop is te vinden op de Amstelstraat 32, Ferdinand Bolstraat 1 en Stationsplein 43L (bij spoor 15 in de westtunnel) en is elke dag geopend van 11.30 uur tot 23.00 uur, op vrijdag en zaterdag tot 24.00 uur. Het filiaal op Amsterdam Centraal station is al open vanaf 7.00 uur.
www.salsashop.com

knoeien bij Salsa Shop

Omdat de burrito zo groot is, komt niet alles in je mond terecht…


*Heb jij ons recept uitgeprobeerd? Daar worden we blij van! Deel de foto’s via social media met de tag #thisgirlcc.
*Wil je dit artikel delen op je eigen site? Geen probleem! Na schriftelijke toestemming van ons kan dat met een duidelijk zichtbare en aanklikbare hyperlink naar www.thisgirlcancook.nl als bronvermelding.


author-avatar

Ik heet One’sy en ben de hele dag met eten bezig. Als ik het niet klaar maak en opeet, praat ik er wel over of denk ik er aan. Van een week niet bakken, word ik onrustig. Je kan me any time, any place ultiem blij maken met paar versgebakken sneetjes brood met olijfolie. En zoete aardappel maakt ALLES lekkerder.

No Replies to "This Girl Has Eaten At: Salsa Shop Amsterdam"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.