This Girl Has Eaten At: Taberna Dushi in Rotterdam

Als echte soulfood-liefhebber ben ik altijd op zoek naar de lekkerste soulfood-restaurants met Caribische, Afrikaanse of andere creoolse keukens. Toen ik Taberna Dushi, een Mediterraans-Caribisch restaurant in Rotterdam tegenkwam, wist ik dat ik daar moest gaan eten. Met drie vriendinnen ging ik op eet avontuur. In This Girl Has Eaten At vertel ik je wat we er hebben gegeten en hoe het was.

Ik verwacht op de bonnefooi langs te kunnen komen, maar mijn Rotterdamse vriendin waarschuwt dat je bij Taberna Dushi bijna altijd moet reserveren! Gelukkig heb ik de laatste tafel te pakken (pfieuw) en kunnen we er toch terecht. Als we aankomen in het kleurrijke restaurant zie ik dat het al redelijk druk is. We worden verwelkomd door gastvrouw Erna die aanvoelt als een tante. Warm en relaxed legt ze uit hoe het Taberna Dushi-systeem werkt. Je kiest met z’n allen een aantal gerechtjes die je kunt delen waardoor je meerdere gerechten kunt proeven.

interieur-taberna-dushi

GEGETEN/GEDRONKEN: 

Gelukkig kan ik een van mijn favoriete drankjes drinken: Jamaicaanse rumpunch! Maar ik maak een onverwachtse twist en besluit te beginnen met de verano tinto (rode wijn met vers citroensap en prik).

Na lang overleggen hebben we een keuze gemaakt; we gaan voor de pittige spareribs uit de oven, calamares fritos, red snapper met creoolse saus, geroosterde pompoen met basilicum, funchi hasa met kaas en tot slot de salade van rode linzen met feta en dadels.

Allereerst proef ik de calamares fritos die heerlijk mals van binnen en lekker knapperig van buiten zijn. Daarna vergrijp ik me aan de red snapper met creoolse saus. De saus is vrij pittig, maar vol van smaak, de vis daarentegen had juist iets smaakvoller mogen zijn. De salade met rode linzen, feta en dadels is perfect gebalanceerd. Naast de feta en dadels zit er ook wat verse koriander in die de salade net wat frisser maakt. Hier kan ik wel borden van op!

De funchi (gebakken polenta) heb ik nog nooit gegeten, dus verwacht ik er nogal veel van. Misschien zijn die verwachtingen iets te hoog, want het is gewoon gebakken polenta met kaas. Mijn Antilliaanse vriendin daarentegen krijgt bijna een eetorgasme als ze de funchi proeft. Ikzelf kijk liever naar de pittige spareribs die glanzen van de saus en mij bijna roepen om ze very unladylike te verslinden.

En alsof of het niet voldoende is, storten we ons alle vier vol overgave op een dessert. Ik neem de Kesio, een Caribische crème caramel overgoten met aardbeienjam. Mijn vriendinnen gaan voor een brownie met vanille-ijs.

De Kesio is precies wat ik had verwacht eigenlijk, een soort flan. Lekker zoet en stevig, niet te zwaar op de maag. Mijn vriendinnen vinden de brownie iets te aangebrand, wat de smaak niet ten goede is gekomen. Het ijs eten ze wel tot de laatste druppel op. Uitbuiken doen we met verse thee, eveneens in Caribische stijl. Je kunt onder andere kiezen voor kokos-meloen of gewoon verveine thee. Heerlijk voor een theeliefhebber als ik!

kesio-taberna-dushi

MEEST GENOTEN VAN:

De salade met rode linzen, feta en dadels was echt perfect! Ook de spareribs waren onwijs lekker.

VOLGENDE KEER BETER: 

De brownie die een beetje verbrand was had veel beter gekund. Zelf was ik niet zo onder de indruk van de funchi maar volgens mijn vriendin was het heavenly en precies zoals funchi hoort te zijn.

BEDIENING/ENTOURAGE/SFEER:

Hoewel het erg druk was, duurde het niet lang voor de eerste gerechten op tafel kwamen. De sfeer is ongedwongen en het eten fijn.  Zowel voor vegetariërs als vleeseters geschikt, en voor elk budget wat wils. De bediening ’tante Erna’ was heel warm, vriendelijk en correct, precies wat je hoopt in een restaurant als dit. Het is eigenlijk jammer dat er niet meer van zulke soulfood-restaurants zijn.

REKENING:

Uiteindelijk zijn we voor alle drankjes, hoofdgerechtjes en desserts €104 kwijt, dus ongeveer €26 per persoon.

EINDOORDEEL? 

Mijn eindoordeel? Taberna Dushi is zeker dushi!!!

HELAAS IS TABERNA DUSHI SINDS 1 SEPTEMBER 2017 GESLOTEN. HIER LEES JE ER MEER OVER.


*Heb jij ons recept uitgeprobeerd? Daar worden we blij van! Deel de foto’s via social media met de tag #thisgirlcc.
*Wil je dit artikel delen op je eigen site? Geen probleem! Plaats dan wel altijd een duidelijk zichtbare en aanklikbare hyperlink naar www.thisgirlcancook.nl als bronvermelding.


author-avatar

Soulfood en patat lover voor het leven. Daardoor: de eeuwige jojo. Krijgt een twinkeling in de ogen als het om écht lekker eten gaat.

2 Replies to "This Girl Has Eaten At: Taberna Dushi in Rotterdam"

 • comment-avatar
  Ke 5 december 2016 (22:55)

  Wil ik ook keer heen!

  • comment-avatar
   TGSCC 5 december 2016 (23:11)

   Ja echt iets voor jou!!! Die spareribs zijn heeel lekker vond ik!

Leave a reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.