Surinaamse high tea voor Moederdag à la This Girl Can Cook

De high tea is de laatste paar jaar enorm populair geworden. Met een groepje smul je meestal van verschillende theesmaken, geserveerd in schattige kopjes op schoteltjes en allerhande zoete en hartige lekkernijen en sandwiches. Deze afternoon tea (zoals een high tea eigenlijk heet) komt uit Engeland. Maar omdat de Surinaamse keuken ook genoeg lekkers heeft, geven wij je een suggestie voor een Surinaamse high tea speciaal voor Moederdag!

Moederdag kan een lastige dag zijn voor mensen van wie de moeder niet meer in leven is of die hun moeder om welke reden dan ook niet in de buurt hebben. Daarom is Moederdag, hoe commercieel ook, als je je moeder wel nog hebt, een dag om haar toch wat extra aandacht te geven! En wat is een betere manier van iemand verwennen dan met eten? Deze Surinaamse high tea vergt wel wat voorbereiding, maar levert niet alleen volle buikjes op naderhand, maar ook mooie herinneringen!

SURINAAMSE HIGH TEA ZOETE HAPJES:

Gezonde bruine koek muffins
In ons recept voor gezonde bruine koek gieten we het beslag in een cakevorm. Voor een Surinaamse high tea kan je plakjes van de cakes snijden, maar ook muffinvormpjes gebruiken.

gezonde bruine koek plakken

Bekijk het recept voor gezonde Surinaamse bruine koek hier.

Ananascake met rum
De ananascake krijgt een extra Surinaams/tropisch tintje door de toevoeging van (Borgoe) rum. Eventueel is ook dit recept om te vormen naar (mini)muffins. Snij er anders mooie puntjes van.

Bekijk het recept voor ananascake met Borgoe rum hier.

Appelgebak met rum
Aangezien je de fles Borgoe toch al hebt opengemaakt, kan je de rum net zo goed gebruiken om nog een baksel extra smaak te geven. Snij voor de Surinaamse high tea elke bladerdeeglap schuin doormidden en maak mini-appelflapjes die wat meer bite size zijn.

Bekijk het recept voor appelgebak met Borgoe rum hier.

Bacove pannenkoekjes
De tropische banaantjes geven je pannenkoeken een zoete smaak zonder dat je suiker hoeft te gebruiken. Serveer met vers fruit als aardbeien, bessen en mango voor wat extra zoetigheid.

Bekijk het recept voor bacove pannenkoeken hier.

Wie van peper eten houdt, wordt erg gelukkig van deze brownies met madame Jeanette. Snij de brownie in kleine vierkantjes, zodat je meerdere stukjes kan eten zonder in brand te staan.

recept brownies met madame Jeanette close

SURINAAMSE HIGH TEA HARTIGE HAPJES:

Pasteitjes
Je kan de pasteitjes maken op de traditionele Surinaamse manier met een vulling van onder andere gepluisde kip, doperwtjes en worteltjes en augurk. Maar pasteitjes zonder vlees/kip of met een andere vulling zijn natuurlijk net zo lekker!

Bekijk het recept voor snel pasteideeg hier.

Bekijk het recept voor hartige taart met tayerblad en gehakt hier.

SURINAAMSE HIGH TEA SANDWICHES:

Een high tea is niet compleet zonder sandwiches. Bij een traditionele variant zijn dat meestal witte boterhammen zonder korst met komkommer en sneetjes met zalm. Wij doen dat natuurlijk op zijn Surinaams! Beleg je zelf gemaakte witte en bruine puntjes met bakkeljauw, pom of madame Jeanette pindakaas. Vorm iets kleinere puntjes dan in het recept staan om de broodjes bite size te houden.

Bekijk het recept voor Surinaamse witte puntjes hier.

Bekijk het recept voor Surinaamse bruine puntjes hier.

Bekijk het recept voor vegetarische pom hier.

Bekijk het recept voor broodje bakkeljauw hier.

Bekijk het recept voor madame Jeanette pindakaas hier.

SURINAAMSE HIGH TEA DRANKJES:

Een high tea is natuurlijk niet compleet zonder thee. Maar ook een heerlijk pittig glaasje Surinaams gemberbier zal je dorst lessen! Of maak een kan Surinaamse stroop volgens oud recept waarbij je alleen natuurlijke kleurstof en veel minder suiker gebruikt.

zelf Surinaams gemberbier maken recept

Bekijk het recept voor Surinaams gemberbier hier.

Bekijk het recept voor cola stroop met natuurlijke kleurstof hier.

Fijne moederdag!


*Heb jij ons recept uitgeprobeerd? Daar worden we blij van! Deel de foto’s via social media met de tag #thisgirlcc.
*Wil je dit artikel delen op je eigen site? Geen probleem! Plaats dan wel altijd een duidelijk zichtbare en aanklikbare hyperlink naar www.thisgirlcancook.nl als bronvermelding.


Elke maand nieuwe This Girl Can Cook recepten ontvangen?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

No Replies to "Surinaamse high tea voor Moederdag à la This Girl Can Cook"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.