Surinaamse high tea voor Moederdag à la This Girl Can Cook

De high tea is de laatste paar jaar enorm populair geworden. Met een groepje smul je meestal van verschillende theesmaken, geserveerd in schattige kopjes op schoteltjes en allerhande zoete en hartige lekkernijen en sandwiches. Deze afternoon tea (zoals een high tea eigenlijk heet) komt uit Engeland. Maar omdat de Surinaamse keuken ook genoeg lekkers heeft, geven wij je een suggestie voor een Surinaamse high tea speciaal voor Moederdag!

Moederdag kan een lastige dag zijn voor mensen van wie de moeder niet meer in leven is of die hun moeder om welke reden dan ook niet in de buurt hebben. Daarom is Moederdag, hoe commercieel ook, als je je moeder wel nog hebt, een dag om haar toch wat extra aandacht te geven! En wat is een betere manier van iemand verwennen dan met eten? Deze Surinaamse high tea vergt wel wat voorbereiding, maar levert niet alleen volle buikjes op naderhand, maar ook mooie herinneringen!

Onze Surinaamse high tea bestaat uit zoete lekkernijen, hartige lekkernijen, belegde broodjes en drankjes. We hebben ze per categorie onder elkaar gezet:

SURINAAMSE HIGH TEA ZOET

Het grootste onderdeel van een high tea is de zoetigheid. En daar hebben wij ook Surinaamse varianten van! Ook voor de mensen die glutenvrij, geraffineerde suikervrij of veganistisch willen genieten, bieden we genoeg keus.

recept vegan Surinaamse fiadoe

Wil je nog meer zoete suggesties? Hier vind je al onze zoete recepten.

SURINAAMSE HIGH TEA SANDWICHES:

Een high tea is niet compleet zonder sandwiches. Bij een traditionele variant zijn dat meestal witte boterhammen zonder korst met komkommer en sneetjes met zalm. Wij doen dat natuurlijk op zijn Surinaams, met niet alleen Surinaamse broodjes, maar ook Surinaams beleg! Vorm iets kleinere broodjes dan in de recepten staat aangegeven om de broodjes bite size te houden.

Surinaams broodje bakkeljauw recept

SURINAAMSE HIGH TEA HARTIG

De broodjes/sandwiches bij een high tea zijn vaak hartig, maar meestal wordt ook iets als een quiche geserveerd. Natuurlijk leent de Surinaamse pastei zich daar prima voor!

recept Surinaamse pastei vegetarische Surinaamse pasteitjes vegan deeg

 • SURINAAMSE PASTEITJES. Maak 1 grote pastei die je in stukjes snijdt of maak pasteitjes die bitesize zijn. Dit recept bevat geen vlees/kip, maar dat kan je uiteraard zelf nog toevoegen.
  Hier vind je het recept voor vegan Surinaamse pasteitjes.
 • PASTEI MET TAYERBLAD (EN GEHAKT). Tayerblad wordt vaak gegeten met rijst, maar wij verwerkten de Surinaamse bladgroente in een heerlijke pastei met gehakt en feta. Ook hiervoor geldt dat je er pasteitjes van kan maken die een geschikter formaat hebben voor een high tea. Voor een vegetarische variant laat je simpelweg het gehakt weg of voeg je vegetarisch gehakt toe.
  Hier vind je het recept voor pastei met tayerblad en gehakt.

SURINAAMSE HIGH TEA DRANKJES

Een high tea is natuurlijk niet compleet zonder thee. Maar ook een heerlijk pittig glaasje Surinaams gemberbier zal je dorst lessen! Of maak een kan Surinaamse stroop volgens oud recept waarbij je alleen natuurlijke kleurstof en veel minder suiker gebruikt.

zelf Surinaams gemberbier maken recept

Fijne moederdag!


Wil je dit artikel delen op je eigen site/in jouw publicatie?
Na schriftelijke toestemming van ons kan dat met een duidelijk zichtbare en aanklikbare hyperlink naar WWW.THISGIRLCANCOOK.NL als bronvermelding.

No Replies to "Surinaamse high tea voor Moederdag à la This Girl Can Cook"

  Leave a reply

  Your email address will not be published.

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.