RECEPT: heerlijk frisse zuurzak cocktail

GA NAAR HET RECEPT

Als ik mijn top 3 van lekkerste fruit zou moeten noemen, dan staat zuurzak op eenzame hoogte bovenaan. Tuurlijk, er zijn vruchten die suikerzoet of juist lekker friszuur zijn, maar zuurzak is het allemaal! De tropische vrucht die ook wel guanábana heet (en soursop in het Engels) combineert de smaken van aardbei, banaan, knippa, lychee en nog meer lekkers, proeft daarom zowel zoet als zuur en heeft heerlijk sappig vruchtvlees. Het is daarom de ultieme vrucht om te gebruiken in smoothies en cocktails. Je hebt maar drie ingrediënten nodig voor een zuurzak cocktail. Lees snel verder hoe je deze maakt!

recept-zuurzak-cocktail-zuurzak-vruchtvlees

Zuurzak at ik eigenlijk alleen in Suriname. En dan moest ik ook nog in het juiste seizoen daar zijn. De laatste keer dat ik er was, heb ik er daarom een van 2,5 (!) kilo meegenomen naar Nederland en het grootste deel ingevroren. Mocht je een verse kunnen bemachtigen, verwijder dan wel de pitten voordat je hem invriest. Voor de zuurzak cocktail kan je de zuurzak namelijk vanuit de diepvries in de blender gooien.

Gelukkig zijn er in Nederland ook zuurzakken te koop. Helemaal onderaan vind je een paar adressen. Maar eerst het recept voor deze heerlijke maar simpel te maken zuurzak cocktail!

recept-zuurzak-cocktail-ingredienten

Ingrediënten voor 1 groot glas zuurzak cocktail:

 • 1 cup prosecco
 • 1 cup zuurzak
 • 8-10 ijsblokjes
 • Evt. 5 blaadjes (geen takjes!) munt en extra voor garnering

Zo ga je te werk:
1: Gooi alle ingrediënten behalve de munt in de blender.

recept-zuurzak-cocktail-blender
2: Zet je blender als dat kan op icecrush stand, anders eerst een halve minuut op de laagste stand om de ingrediënten te mengen zonder dat alles omhoog spat (door de bubbels van de prosecco). Vind je het lekker om nog wat stukjes zuurzak te proeven? Laat de blender dan (rustig) op middelhoog draaien voor drie à vier minuten. Wil je alles helemaal geblend? Zet je blender dan op de hoogste stand voor vijf à zes minuten.

3: Voeg een halve minuut voor het eind eventueel de munt toe en maal verder.

4: Garneer met wat blaadjes munt.

Proost!

Waar vind je (verse) zuurzak in Nederland?

In principe kan je het bij elke toko/Surinaamse/tropische winkel proberen. Maar onderstaande adresjes hebben we van mensen doorgekregen die hebben gezien dat zuurzak daar verkocht werd.

recept-zuurzak-cocktail-close
AMSTERDAM:

 • Groentewinkel Shopperhal tegenover de Vomar in de Amsterdamse Poort (Zuidoost), Bijlmerplein
 • Wah Nam Hong, De Flinesstraat 24 (in Duivendrecht tegenover de Makro). Deze groothandel heeft nog een filiaal in Amsterdam en is ook te vinden in Rotterdam en Den Haag

ROTTERDAM:

 • Chinese toko op de Kruiskade
 • Toko in de buurt van de Albert Heijn, Bergweg

Bij deze site kan je zuurzakpulp bestellen.
En bekijk deze link voor nog meer adresjes.


*Heb jij ons recept uitgeprobeerd? Daar worden we blij van! Deel de foto’s via social media met de tag #thisgirlcc.
*Wil je dit artikel delen op je eigen site? Geen probleem! Na schriftelijke toestemming van ons kan dat met een duidelijk zichtbare en aanklikbare hyperlink naar www.thisgirlcancook.nl als bronvermelding.


RECEPT: heerlijk frisse zuurzak cocktail

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd: 5-10 minuten
Porties: 1 groot glas

Ingrediënten voor 1 groot glas zuurzak cocktail

 • 1 cup/koffiemok prosecco
 • 1 cup/koffiemok zuurzak
 • 8-10 ijsblokjes
 • Evt. 5 blaadjes (geen takjes!) munt en extra voor garnering

Zo ga je te werk

 1. Gooi alle ingrediënten behalve de munt in de blender.
 2. Zet je blender als dat kan op icecrush stand, anders eerst een halve minuut op de laagste stand om de ingrediënten te mengen zonder dat alles omhoog spat (door de bubbels van de prosecco). Vind je het lekker om nog wat stukjes zuurzak te proeven? Laat de blender dan (rustig) op middelhoog draaien voor drie à vier minuten. Wil je alles helemaal geblend? Zet je blender dan op de hoogste stand voor vijf à zes minuten.
 3. Voeg een halve minuut voor het eind eventueel de munt toe en maal verder.
 4. Garneer met wat blaadjes munt.

author-avatar

Ik heet One’sy en ben de hele dag met eten bezig. Als ik het niet klaar maak en opeet, praat ik er wel over of denk ik er aan. Van een week niet bakken, word ik onrustig. Je kan me any time, any place ultiem blij maken met paar versgebakken sneetjes brood met olijfolie. En zoete aardappel maakt ALLES lekkerder.

No Replies to "RECEPT: heerlijk frisse zuurzak cocktail"

  Leave a reply

  Your email address will not be published.

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.