RECEPT: zelf paaseitjes maken met hazelnoten

Paaseitjes liggen al maanden voor Pasen in de winkels. Voor mijn gevoel had je vroeger maar drie varianten: melk, puur en wit. Inmiddels kan je het zo gek niet bedenken of de smaak bestaat: cookie dough, appeltaart, aardbei, suikerspin, sinaasappel. Ik hou het graag basic zodat ik weet wat er precies in zit. Zelf paaseitjes maken kan namelijk al met maar 4 ingrediënten! Binnen een kwartier bereid en na een uurtje in de vriezer kan je er al van genieten.

Ooit ging ik op zoek naar een manier om zelf chocola te maken. Ik kwam de manier tegen waarop het echt gemaakt wordt, waarbij je de chocola moet tempereren. #veelteveelwerk #nietsvoormij

Dat moet makkelijker kunnen dacht ik! En ja hoor, dat kan! Via fitplein.nl vond ik een recept om zelf chocola te maken die wat mij betreft veel lekkerder is dan de gemiddelde chocola uit de winkel. Ze noemden het paleo-cupjes (paleo is een eetwijze waarbij je veel groenten eet en geen suiker, gluten, granen of melk) en je hebt er kokosolie, cacao, amandelpasta en een zoetstof voor nodig.

Amandelpasta is niet goedkoop als je het in een potje koopt in de winkel, maar als je een goede blender of food processor hebt, raad ik je aan zelf (geblancheerde) amandelen te kopen en die te malen tot amandelpasta (zie ons recept voor pindakaas voor de wijze waarop je dat doet). In het oorspronkelijke recept wordt (rauwe) honing gebruikt, maar je kan ook kiezen voor maple syrup of agavestroop. Ik gebruik verder geen rauwe, maar gewone cacao en ontgeurde kokosolie, maar dat zijn allemaal keuzes naar smaak.

Hoewel de paaseitjes/bonbons op zichzelf al heel lekker zijn, voeg ik er nog hazelnoten aan toe. De romigheid van de amandelpasta vormt een heerlijke combinatie met de hele hazelnoten. Als je andere noten lekkerder vindt, vooral doen! Als je je fantasie helemaal de vrije loop laat, kan je nog meer toevoegen: gepofte rijst, rozijnen, pindakaas, goji-bessen, enz.

Normaal gesproken maak ik de chocoladebonbons in een ijsblokjes-vorm of giet ik de vloeibare massa in een plastic bakje waar ik stukken vanaf breek. Maar speciaal voor deze gelegenheid heb ik paasei-vormpjes gekocht. Volgens mij is het een siliconen bakvorm waarmee je cakejes kan bakken, maar zelf paaseitjes maken, kan je er ook prima mee doen. Ik kocht de mijne bij Xenos. Maar ook bij bol.com kan je meerdere mallen voor paaseitjes vinden.

recept zelf paaseitjes maken vormpjes

Heb je geen bonbonvormpjes en wil je toch zelf paaseitjes maken? Gebruik dan een ijsblokjesvorm of een bakje waarin je eten kan bewaren. In het laatste geval breek je gewoon iedere keer een stuk af.

Ingrediënten zelf paaseitjes maken:

 • 1/2 cup zachte (ontgeurde) kokosolie
 • 1/2 cup (rauwe) cacao
 • 1/2 cup amandelpasta
 • 1/4 cup honing/maple syrup/agavestroop
 • 1/2 theelepel vanille extract/snufje vanillepoeder
 • noten of andere vullingen (optioneel)

Al deze ingrediënten heb ik opgemeten met Amerikaanse cups. Maar zoals je kan zien, gaat het er vooral om dat je alles in de juiste verhouding toevoegt. Je kan bijvoorbeeld ook tien eetlepels olie, cacao en amandelpasta op 5 eetlepels honing toevoegen. Wil je een iets ‘melk’achtigere chocoladesmaak? Voeg dan dezelfde hoeveelheid honing of andere zoetstof toe (dus 1/2 cup).

recept zelf paaseitjes maken ingredienten

Zo ga je te werk:
1: Zorg dat de kokosolie zacht is, maar niet helemaal gesmolten.

recept zelf paaseitjes maken kokosolie

2: Voeg de honing toe.

recept zelf paaseitjes maken honing

3: Meng de honing door de kokosolie tot alles goed gemengd is.

recept zelf paaseitjes maken honing en kokosolie

4: Voeg de amandelpasta toe en meng weer goed.

5: Voeg als laatste de cacao en vanille toe. Als je een echt mooi/glad resultaat wil, zeef je de cacao zodat er geen klontjes ontstaan. Ik heb dat niet gedaan (#luiheid).

recept zelf paaseitjes maken cacao

6: Meng alles goed door elkaar tot je een mooie chocoladesaus hebt.

recept zelf paaseitjes maken gemengde ingredienten

7: Plaats een aantal noten in alle afzonderlijke vormpjes. Op de foto zie je dat ik er twee heb toegevoegd, maar dat hadden er makkelijk drie, misschien zelfs vier kunnen zijn.

recept zelf paaseitjes maken hazelnoten

8: Giet nu met een theelepel voorzichtig het chocolademengsel in elk vormpje.

recept zelf paaseitjes maken gevulde vormpjes

9: Plaats de paaseitjes nu voor minstens een uur in de vriezer. Als je ze eruit haalt, moet je ze meteen opeten. De kokosolie smelt namelijk snel, dus de paaseitjes worden zacht als je ze te lang laat staan buiten de koeling.

recept zelf paaseitjes maken close


zelf paaseitjes maken recept
Recept afdrukken

RECEPT: zelf paaseitjes maken

Paaseitjes kopen kan, maar zelf paaseitjes maken is net zo makkelijk. Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig en een uurtje geduld!
Gang: Snack
Keuken: Wereldkeuken
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Rusttijd: 1 uur
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 18 paaseitjes
Auteur: Onesy
Paaseitjes kopen kan, maar zelf paaseitjes maken is net zo makkelijk. Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig en een uurtje geduld!

Ingrediënten

 • 0,5 cup zachte ontgeurde kokosolie
 • 0,5 cup rauwe cacao
 • 0,5 cup amandelpasta
 • 0,25 cup honing/maple syrup/agavestroop
 • 0,5 theelepel vanille extract/snufje vanillepoeder
 • noten of andere vullingen - optioneel

Instructies

 • Zorg dat de kokosolie zacht is, maar niet helemaal gesmolten.
 • Voeg de honing toe en meng door de kokosolie tot alles goed gemengd is.
 • Voeg de amandelpasta toe en meng weer goed.
 • Voeg als laatste de cacao en vanille toe. Als je een echt mooi/glad resultaat wil, zeef je de cacao zodat er geen klontjes ontstaan.
 • Meng alles goed door elkaar tot je een mooie chocoladesaus hebt.
 • Plaats een aantal noten in alle afzonderlijke vormpjes. Op de foto zie je dat ik er twee heb toegevoegd, maar dat hadden er makkelijk drie, misschien zelfs vier kunnen zijn.
 • Giet nu met een theelepel voorzichtig het chocolademengsel in elk vormpje.
 • Plaats de paaseitjes nu voor minstens een uur in de vriezer. Als je ze eruit haalt, moet je ze meteen opeten. De kokosolie smelt namelijk snel, dus de paaseitjes worden zacht als je ze te lang laat staan buiten de koeling.

Extra info:

Alle ingrediënten heb ik opgemeten met Amerikaanse cups. Maar het gaat er vooral om dat je alles in de juiste verhouding toevoegt. Je kan bijvoorbeeld ook tien eetlepels olie, cacao en amandelpasta op 5 eetlepels honing toevoegen. Wil je een iets ‘melk’achtigere chocoladesmaak? Voeg dan dezelfde hoeveelheid honing of andere zoetstof toe (dus 1/2 cup). Heb je geen bonbonvormpjes? Gebruik dan een ijsblokjesvorm of een bakje waarin je eten kan bewaren. In het laatste geval breek je gewoon iedere keer een stuk af.
Heb jij ons recept uitgeprobeerd?Laat het ons weten via @Thisgirlcc of tag #thisgirlcc!

Wil je dit artikel delen op je eigen site/in jouw publicatie?
Na schriftelijke toestemming van ons kan dat met een duidelijk zichtbare en aanklikbare hyperlink naar WWW.THISGIRLCANCOOK.NL als bronvermelding.

Deze pagina bevat affiliate links. Wanneer jij iets koopt via een van deze links, betaal je niets extra’s, maar verdienen wij van This Girl Can Cook wel een klein percentage om ons blog te ondersteunen.


author-avatar

Ik heet One’sy en ben de hele dag met eten bezig. Als ik het niet klaar maak en opeet, praat ik er wel over of denk ik er aan. Van een week niet bakken, word ik onrustig. Je kan me any time, any place ultiem blij maken met paar versgebakken sneetjes brood met olijfolie. En zoete aardappel maakt ALLES lekkerder.

No Replies to "RECEPT: zelf paaseitjes maken met hazelnoten"

  5 from 1 vote (1 rating without comment)

  Leave a reply


  Your email address will not be published.

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.