RECEPT: Surinaamse kaaskoekjes met geitenkaas

Surinaamse kaaskoekjes zijn heaven! De hartige smaak van de kaas gecombineerd met de brosheid van de bloem en boter, yum yum! Omdat ik zelf meer een geitenkaas-mens ben, besloot ik de traditionele Surinaamse lekkernij om te toveren in geitenkaaskoekjes. Hoe je deze Surinaamse kaaskoekjes met geitenkaas maakt, lees je hieronder.

Als kind vond ik koemelk nooit lekker. Nu ik ouder ben, merk ik dat mijn lichaam er eigenlijk niet goed tegen kan als ik iets eet waar melk in zit, zoals kaas. Daarom ben ik jaren geleden overgestapt op geitenkaas, om de een of andere reden reageert mijn lijf daar minder op. Ik krijg er bijvoorbeeld geen maagzuur van zoals van gewone kaas.

Daarnaast vind ik de smaak van geitenkaas gewoon heel lekker, al kan ik me voorstellen dat het niet voor iedereen is. Net als olijven of bier, moet je er even aan wennen. Bovendien is de ene geitenkaas de andere niet. Voor dit recept heb je geraspte geitenkaas nodig, ik kocht die bij de biologische supermarkt (DUUR!), omdat ik geen kaas met toevoegingen wil eten. Je kan natuurlijk ook een blok geitenkaas kopen en dat raspen. Kies sowieso voor belegen of oude kaas (hoe ouder, hoe meer smaak).

Als je geen boter wil gebruiken, zou je de Surinaamse kaaskoekjes met geitenkaas ook kunnen maken met margarine, al heb ik dat zelf niet geprobeerd, omdat ik vind dat boter echt extra smaak en brosheid geeft. Misschien ga ik nog een keer proberen om kaaskoekjes te maken met kokosolie om te kijken welk resultaat dat oplevert en om ze helemaal koeienzuivel-vrij te maken. Voor nu vind ik onderstaand recept het lekkerst!

Ingrediënten Surinaamse kaaskoekjes met geitenkaas:

 • 150 gram geraspte (belegen/oude) geitenkaas
 • 150 gram ongezouten zachte boter
 • 150 gram (spelt/tarwe)bloem

Zo ga je te werk:

1: Verwarm de oven voor op 150 graden.

2: Meng de kaas en bloem in een kom en voeg daaraan de zachte boter toe.

3: Kneed het tot een mooi deeg, dat je verdeelt in 16 balletjes.

4: Druk die balletjes met een vork uit tot platte koekjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Laat genoeg ruimte over tussen de koekjes, want ze lopen nog wat uit!

5: Bak 15-20 minuten af in de oven tot de Surinaamse kaaskoekjes met geitenkaas lichtbruin/goudgeel zijn.

6: Laat afkoelen op een rooster en bewaar in luchtdichte trommel of zak.

Nyan switi!


Recept afdrukken

RECEPT: Surinaamse kaaskoekjes met geitenkaas

Hou jij van geitenkaas? Probeer dan eens ons recept voor Surinaamse kaaskoekjes met geitenkaas. Zelfde bereidingswijze, iets andere smaak!
Gang: Taart en koekjes
Keuken: Surinaams
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 16 koekjes
Auteur: Onesy
Hou jij van geitenkaas? Probeer dan eens ons recept voor Surinaamse kaaskoekjes met geitenkaas. Zelfde bereidingswijze, iets andere smaak!

Ingrediënten

 • 150 gram geraspte belegen/oude geitenkaas
 • 150 gram ongezouten zachte boter
 • 150 gram spelt-/tarwebloem

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 150 graden.
 • Meng de kaas en bloem in een kom en voeg daaraan de zachte boter toe.
 • Kneed het tot een mooi deeg, dat je verdeelt in 16 balletjes.
 • Druk die balletjes met een vork uit tot platte koekjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Laat genoeg ruimte over tussen de koekjes, want ze lopen nog wat uit!
 • Bak 15-20 minuten af in de oven tot de Surinaamse kaaskoekjes met geitenkaas lichtbruin/goudgeel zijn.
 • Laat afkoelen op een rooster en bewaar in luchtdichte trommel of zak.
Heb jij ons recept uitgeprobeerd?Laat het ons weten via @Thisgirlcc of tag #thisgirlcc!

Wil je dit artikel delen op je eigen site/in jouw publicatie?
Na schriftelijke toestemming van ons kan dat met een duidelijk zichtbare en aanklikbare hyperlink naar WWW.THISGIRLCANCOOK.NL als bronvermelding.

author-avatar

Ik heet One’sy en ben de hele dag met eten bezig. Als ik het niet klaar maak en opeet, praat ik er wel over of denk ik er aan. Van een week niet bakken, word ik onrustig. Je kan me any time, any place ultiem blij maken met paar versgebakken sneetjes brood met olijfolie. En zoete aardappel maakt ALLES lekkerder.

No Replies to "RECEPT: Surinaamse kaaskoekjes met geitenkaas"

  Leave a reply


  Your email address will not be published.

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.