RECEPT: Surinaamse gevulde eieren maken met kids!

Een zalig Pasen iedereen! Bij Pasen denk je natuurlijk meteen aan eieren. We deelden eerder al een recept om zelf paaseitjes te maken, maar natuurlijk mag een recept voor Surinaamse gevulde eieren ook niet ontbreken! Pasen is de perfecte gelegenheid om samen met je kids deze gevulde eieren te maken die ik samen met mijn dochter Ella heb gebombardeerd tot paasei-spookjes. Het is een fool-proof recept voor gevulde eieren dat ik weer van mijn moeder heb geleerd. Smullen maar!

Normaal vind ik het wel heel gezellig om eieren te verven met Pasen, maar eerlijk is eerlijk: wat moet je er mee? Ik ga in ieder geval geen tien geverfde eieren opeten. Ik wilde daarom voor de Paasdagen iets bedenken dat zowel lekker als leuk was. Ook als je (nog) geen kids hebt, is het een leuke activiteit om te doen met nichtjes/neefjes/buurkindjes die ouder zijn dan twee. Ik liet Ella bijvoorbeeld de eieren pellen en het eigeel prakken en dat ging prima. Houd er wel rekening mee dat het een smeerboel kan worden, wat natuurlijk niet het einde van de wereld is.

Het gaat erom dat je samen plezier hebt én iets lekkers maakt.  Mijn dochter vindt het geweldig om samen te koken en ik vind het ook gezellig, alleen merk ik wel dat je er de tijd voor moet nemen en het niet erg moet vinden als er wat op de grond valt. Om dat toch een beetje op te vangen, heb ik de Surinaamse gevulde eieren gemaakt op een kleedje dat ik op de grond heb gelegd (mijn oma draait zich nu om in haar graf, want: eten zet/doe je NOOIT op de grond), maar je kan ze ook aan tafel maken. Het voordeel van een kleedje is dat je het kleed daarna in de was gooit en alles zo opgeruimd is.

Ingrediënten Surinaamse gevulde eieren:

  • 4 eieren
  • 1/2 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel piccalilly
  • zout en zwarte peper naar smaak
  • 1 eetlepel ketchup
  • drie takjes platte peterselie

Zo ga je te werk:

1: Kook de eieren hard en laat ze even afkoelen als ze eenmaal gekookt zijn.

2: Pel samen de eieren. Mijn dochter vond dit geweldig om te doen.

3: Snijd de eieren met een mes door de helft. Uiteraard zodat je een ovale vorm behoudt.

4: Haal samen het eigeel uit het ei en doe dit in een bakje.

5: Laat je kind het eigeel prakken.

6: Doe er nu een halve eetlepel mayonaise en een hele eetlepel piccalilly bij. Het mengsel moet smeuïg proeven dus voeg nog iets meer mayonaise toe als dit niet het geval is.

7: Breng het op smaak met een snufje peper en zout. Proef goed, want dit is persoonlijk. Sommige mensen houden nou eenmaal meer van zout dan ik. Als je het met je kind samen maakt, kun je ook aan je kind vragen om het even te proeven.

8: Roer nu alles goed door elkaar. Er mogen geen klontjes meer in zitten.

9: Vul een spuitzak of plastic diepvrieszakje met het eigeel mengsel. Als je een plastic zakje gebruikt, knip dan een gat aan een van de zijkanten onderaan, ter grootte van een halve centimeter.

11: Vul nu (of laat je kind dit doen) het ei met het eigeel mengsel.

12: Vraag je kind om de peterselie zoals op de foto op het ei te plaatsen.

13: Ondertussen vul je nog een plastic zakje met de ketchup en knip je aan de onderkant een piepklein gaatje.

14: Op het witte deel van het ei, maak je twee kleine oogjes. Dit is nogal precies werk, dus dit kun je misschien beter zelf doen als je mooie eieren wil. Als dat je niet zoveel uitmaakt, kan je dit ook aan je kind overlaten.

15: Plaats de Surinaamse gevulde eieren even in de koelkast zodat je ze koel kan serveren en eet ze nog dezelfde dag op.

Veel succes en plezier ermee en geniet van deze heerlijke dag!


Surinaamse gevulde eieren
Print recept

RECEPT: Surinaamse gevulde eieren

Gang: Bijgerecht
Keuken: Surinaams
Voorbereiding: 10 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Aantal: 8 halve eieren

Ingrediënten:

  • 4 (biologische) eieren
  • 0,5 eetlepel (biologische) mayonaise
  • 1 eetlepel piccalilly
  • zout en zwarte peper naar smaak
  • 1 eetlepel (biologische) ketchup
  • 3 takjes platte peterselie

Zo ga je te werk:

  • Kook de eieren hard en laat ze even afkoelen als ze eenmaal gekookt zijn.
  • Pel de eieren.
  • Snijd de eieren met een mes door de helft. Uiteraard zodat je een ovale vorm behoudt.
  • Haal het eigeel uit het ei en doe dit in een bakje.
  • Prak het eigeel en voeg de mayonaise en piccalilly toe. Het mengsel moet smeuïg proeven dus voeg nog iets meer mayonaise toe als dit niet het geval is.
  • Breng het eigeel mengsel op smaak met peper en zout en roer alles goed door elkaar. Er mogen geen klontjes meer in zitten.
  • Vul een spuitzak of plastic diepvrieszakje met het eigeel mengsel. Als je een plastic zakje gebruikt, knip dan een gat aan een van de zijkanten onderaan, ter grootte van een halve centimeter.
  • Vul nu het ei met het eigeel mengsel.
  • Plaats een takje peterselie op het witte gedeelte van het ei.
  • Vul nog een plastic zakje met de ketchup en knip aan de onderkant een piepklein gaatje.
  • Maak met de ketchup op het witte deel van het ei twee kleine oogjes.
  • Plaats de Surinaamse gevulde eieren even in de koelkast zodat je ze koel kan serveren en eet ze nog dezelfde dag op.
Heb jij ons recept uitgeprobeerd?Laat het ons weten via @Thisgirlcc of tag #thisgirlcc!

Wil je dit artikel delen op je eigen site/in jouw publicatie?
Na schriftelijke toestemming van ons kan dat met een duidelijk zichtbare en aanklikbare hyperlink naar WWW.THISGIRLCANCOOK.NL als bronvermelding.
Elke maand nieuwe This Girl Can Cook recepten ontvangen?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

author-avatar

Soulfood en patat lover voor het leven. Daardoor: de eeuwige jojo. Krijgt een twinkeling in de ogen als het om écht lekker eten gaat.

4 Replies to "RECEPT: Surinaamse gevulde eieren maken met kids!"

  • comment-avatar
    Wiwik 23 juli 2017 (13:36)

    Vandaag met de kinderen dit heerlijke recept gemaakt, het was een feestje om te maken. Ben benieuwd wat ze vanavond er van vinden.

    • comment-avatar
      TGSCC 23 juli 2017 (16:45)

      Hoi Wiwik,

      Wat leuk om te lezen! Eet smakelijk vanavond,

      Groetjes,

      One’sy en Tewa

  • comment-avatar
    Lailah Goedhart 7 november 2017 (18:45)

    Ik doe er altijd ook een beetje geraspte groene kaas (zwitserse strooikaas bij.
    Geeft wat meer pit aan je eitjes

    • comment-avatar
      TGSCC 7 november 2017 (19:02)

      Ah, dat at onze moeder vroeger altijd! 😀 Bedankt voor de tip,

      Tewa en One’sy

Leave a reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.