Omdat we altijd nadenken over nieuwe spannende combi’s met Surinaamse ingrediënten, vroegen we een tijd geleden op Facebook welke pizza’s met een Surinaams tintje je lekker zou vinden. Er kwam van alles binnen waaronder pizza met bittere groenten, pizza met masala kip en kousenband, pizza met bakkeljauw en ook pizza met madame Jeanette saus. De laatste leek me het makkelijkst om mee te beginnen, dus daarom deel ik vandaag het recept voor spicy pizza!
Voor je een pizza kan beleggen met pittige tomatensaus, moet je die natuurlijk eerst nog maken. Madame Jeanette pepers kunnen je verrassen qua pepergehalte, soms is een kleine pittiger dan een grote. Maar altijd is de smaak heerlijk, want het fruitige aroma van de peper geeft elk gerecht nét even dat extra’s. Je zou de saus kunnen maken door tomaat uit blik te gebruiken waar je madame Jeanette aan toevoegt, maar zelf maken is altijd lekkerder!
Onze tomatensaus maken we met verse tomaten, wortel en paprika, die (samen met een peper) worden geroosterd in de oven. Zo wordt de smaak nog intenser dan wanneer je de saus zou koken. En omdat ‘ie ook wat dikker is, is ‘ie uitermate geschikt om een pizza mee te beleggen. Als je deze spicy pizza met madame Jeanette saus maakt, hou je nog saus over. Die kan je gebruiken voor pasta of invriezen voor een nieuwe pittige pizza party.
Hoewel we het liefst alles zelf maken, hebben we de spicy pizza op de foto gemaakt met een pizzabodem van Magioni waar groente in verwerkt zit omdat dat qua tijd iets beter uitkwam. Maar zelf pizzadeeg maken is niet zo moeilijk en vaak lekkerder en gezonder. Dit is bijvoorbeeld een recept voor pizzadeeg met courgette erin dat ik heb gemaakt toen ik wel tijd had. Het is echt heerlijk en je proeft de groente helemaal niet!
Qua toppings kan je het zo gek maken als je wil natuurlijk. Vegan, vega of met vlees/vis, in principe mixt alles goed met de pittige saus. Maar beleg de pizza niet te dik, anders wordt ‘ie niet goed gaar. En wat ik ook nog wel eens doe is de groententoppings (paprika, courgette, enz.) eerst even grillen of op een bord tussen een paar lagen keukenpapier in de magnetron garen zodat het vocht er voor een groot deel al uit is. Voor wie het niet peper genoeg kan: ik heb een keer een nichtje van me een pizza zien beleggen met een in plakjes gesneden madame Jeanette. Dus leef je uit!
Ingrediënten spicy pizza met madame Jeanette saus (voor 2 personen):
- 2 pizzabodems/deeg voor 2 pizza’s
- 200-250 gram tomatensaus met madame Jeanette (HIER VIND JE HET RECEPT)
- (vegan) kaas zoals geraspte belegen kaas, mozzarella, Parmezaanse kaas
- toppings zoals paprika, champignons, (rode) ui, courgette, salami, ham, tonijn
Zo ga je te werk:
1: Maak de tomatensaus, pureer, laat een beetje afkoelen en zet 250 gram apart.
2: Verwarm de oven voor (eventueel met pizzasteen erin) op 250 graden (of de temperatuur die aangegeven staat op de verpakking).
3: Beleg elke pizza met de helft van de pittige saus en toppings naar keuze.
4: Als de spicy pizza uit de oven komt, kan je hem eventueel nog besprenkelen met wat (spicy) olijfolie en blaadjes basilicum.
Nyan switi!
RECEPT: spicy pizza met madame Jeanette saus
Ingrediënten
- 2 pizzabodems/deeg voor 2 pizza’s
- 200-250 gram tomatensaus met madame Jeanette - zie onderaan voor het recept
- vegan kaas zoals geraspte belegen kaas, mozzarella, Parmezaanse kaas
- toppings zoals paprika, champignons, (rode) ui, courgette, salami, ham, tonijn
Instructies
- Maak de tomatensaus, pureer, laat een beetje afkoelen en zet 250 gram apart.
- Verwarm de oven voor (eventueel met pizzasteen erin) op 250 graden (of de temperatuur die aangegeven staat op de verpakking).
- Beleg elke pizza met de helft van de pittige saus en toppings naar keuze.
- Als de spicy pizza uit de oven komt, kan je hem eventueel nog besprenkelen met wat (spicy) olijfolie en blaadjes basilicum.
No Replies to "RECEPT: spicy pizza met madame Jeanette saus"