RECEPT: sopropo mango smoothie bowl (bitter melon smoothie)

GA NAAR HET RECEPT

Sopropo, sopropo, sopropo. Ik heb er een haat-liefde-verhouding mee en dat zal niet snel veranderen. De Surinaamse groente is erg gezond en daarom zou ik vaker sopropo moeten eten. Maar die smaak hè. De bitterheid verpest het voor mij helaas echt wel. Toch heb ik een manier gevonden om sopropo iets vaker deel uit te laten maken van mijn eetpatroon: ik maakte er een bitter melon smoothie van!

Eerder al deelde ik het recept voor een sapje op basis van sopropo of bitter melon, zoals de gerimpelde groente ook wel heet. Die juice was mij te bitter, dus niet iets wat ik elke ochtend zou drinken. Net als in ons recept voor gevulde sopropo (met zoete aardappel), ben ik daarom voor de sopropo smoothie bowl op zoek gegaan naar een manier om een zoete smaak te mengen met de bittere. Ik dacht aan ananas of peer vanwege hun zoete smaak, maar ben uiteindelijk uitgekomen bij de mango.

recipe bitter melon smoothie sopropo smoothie bowl

Ik kwam onder andere dit recept tegen, waarin o.a. mango, sopropo en water of melk worden gebruikt. Omdat ik er een bitter melon smoothie bowl van wilde maken, liet ik de extra vloeistof weg. Een smoothie bowl eet je namelijk, terwijl je een smoothie drinkt. Een ander verschil is dat je in een smoothie bowl meestal bevroren fruit (en groente) gebruikt, zodat het wat dikker/ijsachtiger wordt en je echt happen kan nemen. Je kan natuurlijk wel melk/yoghurt of water toevoegen als je dat lekker vindt.

Voor deze bitter melon smoothie bowl gebruikte ik verse mango en bevroren sopropo. Dat kan natuurlijk ook andersom, of met zowel bevroren mango als sopropo. Beide vers zou ook kunnen, maar dan heb je gewoon een smoothie die je kan drinken. Of doe nog wat extra gesneden fruit in je schaaltje, dan moet je er toch op kauwen.

recipe bitter melon smoothie smoothie bowl sopropo

Ik ga nog wel eens experimenteren met andere groenten en fruitcombinaties met in een sopropo smoothie bowl, maar nu in ieder geval een recept waar je vast van kan genieten. Ja, genieten! Dat durf ik gewoon te zeggen, zelfs al gaat het om mijn ‘oh zo geliefde’ sopropo. 😀

Ingrediënten sopropo mango / bitter melon smoothie bowl:

 • 1 mango (vers of diepvries), in blokjes (ongeveer 500 gram)
 • 125 gram gewassen en gesneden (bevroren) sopropo (zonder zaadjes)
 • 5 blaadjes munt (optioneel)
 • mespuntje cayennepeper (optioneel)
 • fruit ter garnering

Zo ga je te werk:

1: Meng mango, sopropo en eventueel munt en cayennepeper in blender of pureer met staafmixer.

2: Giet de smoothie in een diepe kom en garneer met stukjes fruit.

Nyan switi!


*Heb jij ons recept uitgeprobeerd? Daar worden we blij van! Deel de foto’s via social media met de tag #thisgirlcc.
*Wil je dit artikel delen op je eigen site? Geen probleem! Na schriftelijke toestemming van ons kan dat met een duidelijk zichtbare en aanklikbare hyperlink naar www.thisgirlcancook.nl als bronvermelding.


RECEPT: sopropo mango / bitter melon smoothie bowl

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd: 5 minuten
Aantal porties: 2 kleine kommen/1 grote kom

Ingrediënten sopropo mango / bitter melon smoothie bowl:

 • 1 mango (vers of diepvries), in blokjes (ongeveer 500 gram)
 • 125 gram gewassen en gesneden (bevroren) sopropo (zonder zaadjes)
 • 5 blaadjes munt (optioneel)
 • mespuntje cayennepeper (optioneel)
 • fruit ter garnering

Zo ga je te werk:

 1. Meng mango, sopropo en eventueel munt en cayennepeper in blender of pureer met staafmixer.
 2. Giet de smoothie in een diepe kom en garneer met stukjes fruit.

author-avatar

Ik heet One’sy en ben de hele dag met eten bezig. Als ik het niet klaar maak en opeet, praat ik er wel over of denk ik er aan. Van een week niet bakken, word ik onrustig. Je kan me any time, any place ultiem blij maken met paar versgebakken sneetjes brood met olijfolie. En zoete aardappel maakt ALLES lekkerder.

2 Replies to "RECEPT: sopropo mango smoothie bowl (bitter melon smoothie)"

 • comment-avatar
  Maureen 23 oktober 2018 (21:00)

  Ziet er heerlijk uit. Maar jullie kunnen het natuurlijk beter. Leveren jullie ook? Anders wil ik het wel doen hahahaha ook bij mezelf dan hahahahaha

  • comment-avatar
   TGSCC 24 oktober 2018 (00:08)

   Haha Maureen,

   Nee, wij ‘leveren’ alleen de recepten!

   Eet smakelijk,

   Tewa en One’sy

Leave a reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.