Als ik ergens uit eten ga, zijn er twee desserts waar mijn hart sneller van gaat kloppen: tarte tatin en crème brûlée. Nu heb ik crème brûlée al eens geprobeerd te maken en dat mislukte jammerlijk. Gelukkig ben ik wel een ster in het maken van een makkelijke tarte tatin! Hoe jij dat ook kan doen, lees je hieronder.
Ik moet zeggen dat het een snel recept is, als je bladerdeeg gebruikt. Als je zelf deeg gaat maken, duurt het wat langer. Een recept om zelf taartdeeg te maken, vind je in dit recept voor Amerikaanse appeltaart. Voor de versie van nu met bladerdeeg, is het een kwestie van omkeren en opeten, nadat je hem in de oven hebt gedaan! Het is belangrijk om geen moesappels te kopen. Goudrenetten bijvoorbeeld zijn niet geschikt, omdat ze te veel vocht verliezen.
Ingrediënten voor 1 tarte tartin:
- 4 appels (Jonagold)
- 1 theelepel kaneel
- 1 snufje vanillepoeder (optioneel)
- 5 plakjes roomboterbladerdeeg (ontdooid)
- 80 gram witte kristalsuiker
- 30 ml water
- snufje zeezout
- 50 gram ongezouten roomboter
Zo ga je te werk:
1: Verwarm de oven op 200 graden voor.
2: Schil en snijd de appels in plakjes die iets dikker zijn dan een halve centimeter.
3: Doe ze in een schaal waar je de kaneel en het vanillepoeder overheen doet. Meng alles goed en laat dit even staan.
4: Verhit in een koekenpan de roomboter tot hij bruin kleurt en bak de appels vijf minuten op hoog vuur tot ze zacht zijn.
5: Leg de appelpartjes in een ovenschaal naast elkaar in een rondje. Leg de ovenschaal daarna even apart.
6: Verhit in een steelpannetje de suiker met het water tot het mengsel bruin kleurt. Dit is de karamel die je over de appels gaat gieten. Lukt het niet, check dan deze video voor het maken van karamel.
7: Giet de karamel over de appels in het ovenschaaltje. Doe er nu een snufje zeezout over.
8: Hierboven op komt het bladerdeeg. Je kan de plakjes over elkaar heen leggen en een beetje aan elkaar ‘plakken’, maar je kan ook alle plakken even samen kneden en met een deegroller mooi uitrollen. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg en plaats de ovenschaal 20 minuten in de oven op 200 graden.
9: Laat de tarte tatin een beetje afkoelen en pak dan een bord om de taart om te keren.
10: Serveer met zure room, kaneelijs of gewoon een shotje warmgemaakte rum. ZALIG!
Nyan switi!
*Heb jij ons recept uitgeprobeerd? Daar worden we blij van! Deel de foto’s via social media met de tag #thisgirlcc.
*Wil je dit artikel delen op je eigen site? Geen probleem! Na schriftelijke toestemming van ons kan dat met een duidelijk zichtbare en aanklikbare hyperlink naar www.thisgirlcancook.nl als bronvermelding.
No Replies to "RECEPT: snelle en makkelijke tarte tatin"