RECEPT: tropische ice cream soda

Aan ice cream soda zullen vooral de wat oudere Surinamers mooie herinneringen hebben. Mijn moeder kocht dit ijsje als kind altijd met haar broers en zussen bij Fernandes Soda Fountain in het centrum van Paramaribo (Spanhoek). Toen wij kinderen waren, maakte zij het weer voor ons. Ice cream soda lijkt een beetje op milkshake, maar dan tien keer lekkerder! Heb je het nog nooit gedronken of ben je vergeten hoe het smaakt? Lees dan snel verder hoe je dit lekkere tropische ijsje zelf kan maken.

Wanneer je de ice cream soda maakt, lijkt het net alsof je bezig bent met een scheikundig experiment. Het schuimt en bruist lekker door de combinatie van softdrink en vanille-ijs. In dit recept maken we ice cream soda met rode Fernandes softdrink (smaak: Cherry Bouquet), maar het is net zo lekker (of lekkerder!) met een andere smaak Fernandes (zie ons recept met Cream Ginger hier), een andere soort frisdrank of een andere smaak ijs. Dit is in ieder geval de versie zoals ik die ken van vroeger en waar ik als kind enorm van genoot. Ben je niet zo’n zoetekauw, speel dan met de verhouding Fernandes en Spa groen/rood.

Ingrediënten voor twee glazen ice cream soda:

  • 1 blikje rode Fernandes (Cherry Bouquet)
  • 2 bolletjes vanille-ijs
  • 2 scheutjes Spa groen/rood
  • 2 grote glazen

benodigheden-Surinaamse-ice-cream-soda

Zo ga je te werk:

1: Haal het vanille-ijs uit de vriezer.

ice-cream-soda-maken

2: Verdeel de inhoud van het blikje rode Fernandes over de twee glazen.

3: Vul aan met een scheutje licht bruisend water.

ice-cream-soda-maken-Surinaams

4: Schep een bolletje vanille-ijs in allebei de glazen.

icea-cream-soda-fernandes

5: Het mengsel zal een beetje bruisen en er komt na een tijdje een soort schuim op. Even roeren met een rietje en slurpen maar!


Recept afdrukken

RECEPT: tropische ice cream soda

Een blikje Fernandes Cherry Bouquet, twee bolletjes vanille-ijs en een beetje bruisend water vormen samen het heerlijk tropische Surinaamse ijsje ice cream soda.
Gang: Dessert
Keuken: Surinaams
Porties: 2 glazen
Auteur: Tewa
Een blikje Fernandes Cherry Bouquet, twee bolletjes vanille-ijs en een beetje bruisend water vormen samen het heerlijk tropische Surinaamse ijsje ice cream soda.

Ingrediënten

  • 1 blikje rode Fernandes - Cherry Bouquet
  • 2 bolletjes vanille-ijs
  • 2 scheutjes Spa groen/rood

Ook nodig

Instructies

  • Haal het vanille-ijs uit de vriezer.
  • Verdeel de inhoud van het blikje rode Fernandes over de twee glazen.
  • Vul aan met een scheutje licht bruisend water.
  • Schep een bolletje vanille-ijs in allebei de glazen.
  • Het mengsel zal een beetje bruisen en er komt na een tijdje een soort schuim op. Even roeren met een rietje en slurpen maar!
Heb jij ons recept uitgeprobeerd?Laat het ons weten via @Thisgirlcc of tag #thisgirlcc!

Wil je dit artikel delen op je eigen site/in jouw publicatie?
Na schriftelijke toestemming van ons kan dat met een duidelijk zichtbare en aanklikbare hyperlink naar WWW.THISGIRLCANCOOK.NL als bronvermelding.

Deze pagina bevat affiliate links. Wanneer jij iets koopt via een van deze links, betaal je niets extra’s, maar verdienen wij van This Girl Can Cook wel een klein percentage om ons blog te ondersteunen.

1 Reply to "RECEPT: tropische ice cream soda"

  • comment-avatar
    Friso 17 mei 2017 (13:57)

    Wij hebben zo genoten, dank u wel!

Leave a reply






Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.