Ik drink het niet zo vaak, maar mijn favoriete Fernandes softdrink smaak is cream ginger. Het brengt me terug naar 1996, toen we (voor het eerst) op vakantie naar Suriname gingen. Je kreeg de soft in een plastic zakje met een rietje. Heerlijk vonden we het! Diezelfde Fernandes soft kan je gebruiken om een lekkernij te maken die onze moeder vroeger voor ons maakte: ice cream soda. Het recept voor deze samenvoeging van frisdrank en roomijs vind je al op This Girl Can Cook. Speciaal voor Koningsdag maken we ook een oranje variant: ice cream soda met Fernandes cream ginger.
Nog even over die cream ginger, ik was dus in de veronderstelling dat je die in goed gesorteerde grote supermarkten kon kopen. Ik ben er vier afgelopen en verliet ze zonder mijn favoriete Fernandes smaak. In een helder moment bedacht ik me dat er 1 plek is waar ik misschien wel zou slagen: Amazing Oriental. En ja hoor, daar verkochten ze de blikjes gelukkig wel. Als jij nog meer adresjes weet, hoor ik het graag!
En mocht je de frisdrank toch niet kunnen vinden om ice cream soda met Fernandes cream ginger te maken, dan kan je natuurlijk ook een andere oranje frisdrank gebruiken.
Ingrediënten ice cream soda met Fernandes cream ginger (2 glazen):
- 1-2 blikjes Fernandes cream ginger
- 4 bolletjes vanille-ijs
- Spa groen/rood (optioneel)
- 2 (champagne)glazen
Zo ga je te werk:
1: Laat het vanille-ijs op het aanrecht iets zachter worden (zo kan je makkelijker bolletjes ijs vormen).
2: Vul elk glas met twee bolletjes vanille-ijs.
3: Schenk het glas vol met Fernandes cream ginger tot het voor 2/3 is gevuld. Als je van minder zoet houdt, voeg dan ook wat (bruisend) water toe.
4: Je zal zien dat de boel lekker gaat schuimen en er zich aan de bovenkant een schuimlaag vormt.
5: Roer alles voorzichtig door elkaar en slurp met een rietje lekker op!
RECEPT: ice cream soda met Fernandes cream ginger
Ingrediënten
- 1-2 blikjes Fernandes cream ginger
- 4 bolletjes vanille-ijs
- Spa groen/rood - (optioneel)
- 2 champagneglazen
Instructies
- Laat het vanille-ijs op het aanrecht iets zachter worden (zo kan je makkelijker bolletjes ijs vormen).
- Vul elk glas met twee bolletjes vanille-ijs.
- Schenk het glas vol met Fernandes cream ginger tot het voor 2/3 is gevuld. Als je van minder zoet houdt, voeg dan ook wat (bruisend) water toe.
- Je zal zien dat de boel lekker gaat schuimen en er zich aan de bovenkant een schuimlaag vormt.
- Roer alles voorzichtig door elkaar en slurp met een rietje lekker op!
No Replies to "RECEPT: ice cream soda met Fernandes cream ginger"