RECEPT: home made Nutella met 4 ingrediënten

GA NAAR HET RECEPT

Mocht jij vroeger ook pas een boterham met zoet beleg nadat je er eerst een had gehad met hartig beleg? Een van de lekkerste dingen in de eerste categorie vond ik vroeger chocopasta. Het liefst Nutella natuurlijk, maar anders het huismerk van de supermarkt. Nu eet ik beide niet meer vanwege alle toevoegingen die erin zitten. Gelukkig is home made Nutella super makkelijk te maken. Zonder geraffineerde suikers en helemaal plantaardig!

Hazelnootpasta is hetzelfde als pindakaas en amandelpasta, de rauwe of gebrande noten worden helemaal vermalen tot een smeuïge pasta. Het enige wat je verder nog aan je home made Nutella hoeft toe te voegen, is een zoetstof, cacaopoeder en eventueel wat water.

recept hazelnootpasta home made Nutella

Ik ben online veel recepten tegengekomen die ook nog soja- of amandelmelk gebruiken. Het recept dat ik heb geprobeerd van de dame achter Fablunch, laat dat weg. Hoe minder stappen en ingrediënten, hoe blijer ik er van word! Zij maakte drie varianten, een met kokosbloesemsuiker, een met dadels en een met ahornsiroop. Ik heb ze die met dadels en ahornsiroop laten proeven door mijn ‘testpanel’ en de meeste stemmen gingen naar de wat meer vloeibare variant met maple syrup (ahornsiroop). Heb je makkelijker dadels of (kokosbloesem)suiker in huis, dan zijn de andere versies hier te vinden.

Met de home made Nutella kan je niet alleen je broodjes beleggen, de pasta is ook geschikt als topping op cupcakes, smeersel op een pannenkoek en wat jij verder maar lekker vindt!

Ingrediënten home made Nutella:

  • 1 cup hazelnoten (ongeveer 125 gram)
  • 1½ eetlepel cacaopoeder
  • ¼ cup maple syrup (ongeveer 65 ml)
  • water (ongeveer 60 ml)

Zo ga je te werk:
1: Verwarm de oven voor op 180 graden.

2: Leg de hazelnoten verspreid neer in een bakblik of op een bakplaat (met bakpapier erop).

3: Rooster de noten in de oven en schep/draai ze elke 5 minuten om tot ze mooi goudbruin zijn. Dit duurt 10-15 minuten.

4: Laat ze een kwartier afkoelen en gooi ze dan in een food processor of mix ze met een goede staafmixer ongeveer 10 minuten totdat ze hazelnootpasta zijn geworden. Schraap af en toe de randen los zodat alles goed vermalen wordt.

5: Voeg het cacaopoeder en de maple syrup toe en meng ongeveer een minuut.

6: Schenk in kleine beetjes het water in de food processor terwijl die nog draait. Doe dit totdat de home made Nutella de vloeibaarheid heeft die jij lekker vindt.

recept hazelnootpasta home made Nutella

Bewaar de chocopasta in een (steriel) glazen potje of een plastic bakje in de koelkast.

Nyan switi!


*Heb jij ons recept uitgeprobeerd? Daar worden we blij van! Deel de foto’s via social media met de tag #thisgirlcc.
*Wil je dit artikel delen op je eigen site? Geen probleem! Na schriftelijke toestemming van ons kan dat met een duidelijk zichtbare en aanklikbare hyperlink naar www.thisgirlcancook.nl als bronvermelding.


Elke maand nieuwe This Girl Can Cook recepten ontvangen?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

My RECEPT: home made Nutella met 4 ingrediënten

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 35 minuten
Aantal porties: 1 middelgroot potje

Ingrediënten home made Nutella:

  • 1 cup hazelnoten (ongeveer 125 gram)
  • 1½ eetlepel cacaopoeder
  • ¼ cup maple syrup (ongeveer 65 ml)
  • water (ongeveer 60 ml)

Zo ga je te werk:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Leg de hazelnoten verspreid neer in een bakblik of op een bakplaat (met bakpapier erop).
  3. Rooster de noten in de oven en schep/draai ze elke 5 minuten om tot ze mooi goudbruin zijn. Dit duurt 10-15 minuten.
  4. Laat ze een kwartier afkoelen en gooi ze dan in een food processor of mix ze met een goede staafmixer ongeveer 10 minuten totdat ze hazelnootpasta zijn geworden. Schraap af en toe de randen los zodat alles goed vermalen wordt.
  5. Voeg het cacaopoeder en de maple syrup toe en meng ongeveer een minuut.
  6. Schenk in kleine beetjes het water in de food processor terwijl die nog draait. Doe dit totdat de home made Nutella de vloeibaarheid heeft die jij lekker vindt.

Extra info

Bewaar de chocopasta in een (steriel) glazen potje of een plastic bakje in de koelkast.

author-avatar

Ik heet One’sy en ben de hele dag met eten bezig. Als ik het niet klaar maak en opeet, praat ik er wel over of denk ik er aan. Van een week niet bakken, word ik onrustig. Je kan me any time, any place ultiem blij maken met paar versgebakken sneetjes brood met olijfolie. En zoete aardappel maakt ALLES lekkerder.

No Replies to "RECEPT: home made Nutella met 4 ingrediënten"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.