RECEPT: groente tempura voor kids

Sabrina Starke vertelde in een interview met This Girl Can Cook dat ze niet alleen zelf plantaardig eet, ook haar vriend en twee kinderen houden een vegan eetpatroon aan. Omdat het best lastig kan zijn om kinderen daarin mee te nemen, heeft ze met ons speciaal voor jou een recept gedeeld waarmee je de groente kan opleuken, maar je kids toch hun vitamientjes binnenkrijgen. Deze groente tempura is zo gemaakt!

Ik dacht altijd dat tempura Japans was, maar ik ben erachter gekomen dat het oorspronkelijk uit Portugal komt. Portugese missionarissen aten het aan het begin van de Vastentijd, omdat ze geen vlees mochten eten. De naam komt van het Latijnse ad tempora cuaresme, wat in de Vastentijd betekent. De Japanners dachten dat het de naam van het gerecht was en sindsdien heet het tempura. Oorspronkelijk werd de vlees-/vis- of groentevulling van de tempura gehakt of gesneden, maar het gerecht kreeg zijn Japanse tintje, toen hele vissen en stukken groente werden gefrituurd.

Zo. De geschiedenisles is over, terug naar het nu! Sabrina Starke deelt niet alleen haar groente tempura recept, maar heeft ook een tip om je kinderen te helpen lekker en voedzaam te eten:

“Vraag ze wat ze willen eten in plaats van dat jij kiest. Ik heb gemerkt dat mijn zoon en dochter soms iets totaal anders lusten. Ik maak daarom een soort buffet met verschillende hapjes zodat ze zelf kunnen kiezen wat ze willen eten.”

Ingrediënten voor groente tempura voor kids (en volwassenen):

 • verschillende groenten zoals wortel, pompoen, broccoli en courgette
 • 1 kop volkoren tarwebloem
 • snufje zeezout
 • 1 of 2 eetlepels kuzu of arrowroot (plantaardig bindmiddel, te koop bij biologische supermarkten en soms ook bij Albert Heijn of Jumbo)
 • 1 kop water
 • olie om in te bakken

Zo ga je te werk:
1: Zet de olie op het vuur en laat heet worden.

2: Snij de groenten klein (ongeveer de grootte van een kipnugget).

3: Mix bloem, zout en bindmiddel met het water.

3: Check of de olie heet genoeg is door een klein beetje beslag in de pan te doen. Wentel als dat het geval is, de groenten in het beslag en bak ze in de olie goudbruin.

4: Laat uitlekken en serveer met de rest van je maaltijd.

Nyan switi!


*Heb jij ons recept uitgeprobeerd? Daar worden we blij van! Deel de foto’s via social media met de tag #thisgirlcc.
*Wil je dit artikel delen op je eigen site? Geen probleem! Plaats dan wel altijd een duidelijk zichtbare en aanklikbare hyperlink naar www.thisgirlcancook.nl als bronvermelding.


No Replies to "RECEPT: groente tempura voor kids"

  Leave a reply

  Your email address will not be published.

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.