RECEPT: Green Alkaline Smoothie

Wat een feest was het om op vakantie in Suriname mijn gezonde lifestyle vast te kunnen houden! Via Love Your Body juices & smoothies bestelde ik verse sapjes uit de slowjuicer zonder toevoegingen maar met lokale groenten en fruit als sopropo en bacove. Met de dame achter dit bedrijf kon je al eerder kennis maken op This Girl Can Cook. Maar Nur Sarban deelt ook graag haar recept voor een green alkaline smoothie met je zodat jij deze gezonde drank ook zelf kunt maken!

Mocht je nog niet helemaal thuis zijn in de smoothie en juice wereld, dan leg ik je even kort het verschil uit. Een smoothie maak je met de blender. Stukjes gesneden fruit en/of groenten (en evt. kruiden) worden in de blender fijn gemalen. Hieraan wordt (kokos)water, melk of een andere vloeistof toegevoegd zodat het vloeibaar wordt.

Juice wordt gemaakt in de sapcentrifuge of slowjuicer en perst het sap uit groenten en fruit zodat alleen het vocht overblijft. Hieraan hoeft dus niet per se vocht te worden toegevoegd, maar dat kan je wel doen voor de smaak. Niet alles kan in de centrifuge/juicer: banaan of aardbei bijvoorbeeld is te zacht. Dat gooi je dus in de blender om het te pureren en mengen voor een smoothie.

sapjes-love-your-bodies-juices-smoothies

Voor Nurs recept voor een green alkaline smoothie gebruik je spinazie, maar heb je ook Surinaamse/exotische ingrediënten nodig als moringa en tulsi. Dat zijn kruiden die oorspronkelijk uit India komen, maar ook in Suriname groeien. Moringa bevat volgens wetenschappers de calcium van vier glazen melk, de vitamine C van zeven sinaasappels, kalium van drie bananen, drie keer de hoeveelheid ijzer uit spinazie, vier keer de hoeveelheid vitamine A uit een wortel en twee keer de hoeveelheid eiwit uit melk. In Suriname is het onder andere te verkrijgen via de biologische boerderij Pikin Sranan, in Nederland kan je het hier proberen.

Tulsi is een vergelijkbaar kruid, dat ook wel ‘heilige basilicum’ wordt genoemd. Het is rijk aan anti-oxidanten, werkt ontgiftend, reinigend en zuiverend en is daarnaast ook koortsverlagend, virusremmend en ontstekingsremmend (bron). In Nederland zou je de plant hier kunnen kopen, in Suriname is hij mogelijk ook te verkrijgen bij Pikin Sranan.

 

Ingrediënten (vol glas voor 1 persoon):

 • 5 spinazie bladeren
 • 4 stukken ananas
 • 4 blaadjes tulsi
 • 1 volle lepel moringa bladeren
 • 1 duim aloe vera gel (geschraapt uit de stengel)
 • 1/2 duim gemberwortel
 • 1 glaasje kokoswater of vers geperst sinaasappelsap

Zo ga je te werk:
1: Gooi alle ingrediënten voor de green alkaline smoothie in de blender en laat die draaien tot het een egale massa is.
2: Schenk in beker en geniet!

Meer weten over Nur en haar bedrijf? Lees dan het interview dat This Girl Can Cook met haar had


Recept afdrukken

RECEPT: Green Alkaline Smoothie

Dit gezonde green alkaline smoothie recept heeft een echt Surinaams tintje door de toevoeging van onder andere gember, moringa en tulsi.
Gang: Drankje, Ontbijt en lunch
Keuken: Surinaams, Wereldkeuken
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Porties: 1 glas
Auteur: Onesy
Dit gezonde green alkaline smoothie recept heeft een echt Surinaams tintje door de toevoeging van onder andere gember, moringa en tulsi.

Ingrediënten

 • 5 spinazie bladeren
 • 4 stukken ananas
 • 4 blaadjes tulsi
 • 1 volle lepel moringa bladeren
 • 1 duim aloe vera gel - geschraapt uit de stengel
 • 0,5 duim gemberwortel
 • 1 glaasje kokoswater of vers geperst sinaasappelsap

Ook nodig

Instructies

 • Gooi alle ingrediënten voor de green alkaline smoothie in de blender en laat die draaien tot het een egale massa is.
 • Schenk in beker en geniet!
Heb jij ons recept uitgeprobeerd?Laat het ons weten via @Thisgirlcc of tag #thisgirlcc!
Wil je dit artikel delen op je eigen site/in jouw publicatie?
Na schriftelijke toestemming van ons kan dat met een duidelijk zichtbare en aanklikbare hyperlink naar WWW.THISGIRLCANCOOK.NL als bronvermelding.


No Replies to "RECEPT: Green Alkaline Smoothie"

  4 from 1 vote (1 rating without comment)

  Leave a reply


  Your email address will not be published.

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.