Vroeger maakte mijn moeder gevulde paprika’s en (vlees)tomaten met gehakt. Het was een van onze lievelingsgerechtjes thuis. Dit maaltje waar ik dus mooie herinneringen aan heb, wilde ik graag eens na maken, maar dan vegetarisch/vegan. Ik bedacht een heerlijke variant voor een vleesloos dagje dat jij ook makkelijk zelf maakt.
Het water liep mij in de mond als ik de geur van gekruid gehakt en in de oven geroosterde paprika’s rook. Als mijn moeder de gevulde paprika’s maakte, vond ik haar de beste kok ter wereld! Later bleek dat het gerecht niet heel ingewikkeld is om te maken, maar wel heerlijk en gezond, vooral als je niet zo veel koolhydraten of glutenvrij wil eten.
Voor mijn versie van mijn moeders gevulde paprika’s, ging ik nog een stapje verder. Ik maakte ze niet alleen vegetarisch maar zelfs vegan. Ik vulde de paprika’s met linzen en doperwtjes die ik op smaak bracht met een basis van tomaat, ui, knoflook en aceto balsamico. Ook mijn peutertje smulde erg van dit gerecht, dus ik kan met recht zeggen dat dit een van mijn nieuwe oude favorieten is!
Benodigdheden voor vegetarische gevulde paprika’s voor twee personen:
- 50 gram de Puy linzen
- 2 rode paprika’s (bio is fijn)
- 1 rode ui
- 2 eetlepels aceto balsamico
- 1 bouillonblokje of twee eetlepels zelfgemaakt bouillonpoeder
- 1 hand diepvries doperwten
- 1 teentje knoflook
- 1 trostomaat
- olijfolie
Zo ga je te werk:
1: Verwarm de oven voor op 180 graden.
2: Zet de linzen in water op het vuur met het bouillonblokje erin.
3: Was en halveer de paprika’s en haal de pitjes eruit.
4: Snijd de rode ui fijn.
5: Snijd de tomaat in kleine blokjes.
6: Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en fruit de ui.
7: Als de ui glazig is, doe je de tomaat en knoflook erbij.
8: Check of de linzen gaar zijn. Zo ja, giet ze af.
9: Doe de linzen en doperwten bij het mengsel in de koekenpan en breng het op smaak met zout en peper. Doe nu de balsamico erbij en meng het geheel goed.
10: Haal het mengsel van het vuur.
11: Vet de paprika’s in met olijfolie en doe ze in een ovenbestendige schaal.
12: Verdeel het mengsel over de paprika’s.
13: Als je het lekker vindt kun je er wat feta over heen brokkelen, voor het de oven in gaat (dan is het gerecht niet vegan meer).
14: Doe de schaal nu in de oven, wacht 30 minuutjes en klaar is je heerlijke gerecht!
15: Serveer met een simpele salade van botersla, komkommer, cherrytomaatjes en bosui of wat vers brood. Wil je het gerecht wat zwaarder maken, dan kun je er ook wat rijst of rijstvervanger bij serveren.
Nyan switi!
*Heb jij ons recept uitgeprobeerd? Daar worden we blij van! Deel de foto’s via social media met de tag #thisgirlcc.
*Wil je dit artikel delen op je eigen site? Geen probleem! Plaats dan wel altijd een duidelijk zichtbare en aanklikbare hyperlink naar www.thisgirlcancook.nl als bronvermelding.
3 Replies to "RECEPT: gevulde paprika's met linzen (vega)"
Sharon 8 januari 2018 (21:28)
Wanneer moet de balsamicoazijn erbij?
TGSCC 8 januari 2018 (21:52)
Dag Sharon
Bij stap 9. Ik heb het er nu goed bijgezet! Groetjes Tewa
Sharon 3 februari 2018 (22:51)
Bedankt! Het was heerlijk!