RECEPT: Dark ’n Stormy cocktail met Cream Ginger

De eerste keer dat ik een Dark ’n Stormy cocktail dronk, was in Hong Kong. Niet toevallig was dat in een Caribische bar, want de Dark ’n Stormy komt oorspronkelijk uit Bermuda. De cocktail bestaat uit twee ingrediënten: donkere rum en gemberbier. Nou ben ik geen sterke drank liefhebber, maar die combinatie met gemberbier maakte dat ik er geen genoeg van kon krijgen. Ik begon na te denken over een Surinaams tintje aan de Dark ’n Stormy die ook nog eens snel gemaakt kon worden. En dat is waar Fernandes Cream Ginger om de hoek komt kijken!

Cream Ginger is altijd al mijn favoriete smaak Fernandes geweest (enter jeugdherinnering op vakantie in Suriname: soft uit een zakje ?). Hoewel ik het nu bijna nooit meer drink, vind ik dat de softdrink perfect geschikt is om een Dark ’n Stormy cocktail mee te maken. De kick van de donkere rum in combinatie met de prik van de Cream Ginger is magisch!

recept Surinaamse cocktail dark n stormy met fernandes cream ginger

De precieze hoeveelheden voor de Dark ’n Stormy cocktail kan je aanpassen naar je eigen smaak. Ik ben onder andere de verhouding 4 delen gemberbier op 2 delen rum en 3 delen gemberbier op 2 delen rum tegengekomen. En ook hoe de drank bereid wordt, verschilt. In het ene recept wordt ‘ie echt gemaakt in een cocktailshaker en in het andere recept giet je gewoon alles in een glas. Naar smaak kan je ook nog wat limoensap toevoegen, dat maakt het geheel iets frisser. Maar oorspronkelijk hoort dat er niet bij.

Ik hoor je al vragen: kan je dit mixdrankje ook maken met Surinaams gemberbier of met ander gemberbier dan Fernandes Cream Ginger? Wat betreft het tweede: zeker weten! Gemberbier van het merk Old Jamaica schijnt goed geschikt te zijn om de Dark ’n Stormy cocktail mee te maken, omdat die een wat zoete smaak heeft. Ik vind zelf het gemberbier van het merk Thomas Henry ook heel lekker, bij die voel je de gember achter in je keel na elke slok (zoals het hoort!). Let wel goed op dat je ginger BEER koopt en geen ginger ALE!

Of je een Dark ’n Stormy ook kan maken met Surinaams gemberbier zal je gewoon moeten proberen. Ik denk eerlijk gezegd dat het net zo lekker is als wanneer je gemberbier uit een flesje/blikje gebruikt. Alleen heeft de variant met ginga biri geen prik natuurlijk. Voordeel van gemberbier (met of zonder prik) gebruiken, is dat je de Dark ’n Stormy cocktail er heel mooi uit kan laten zien omdat het kleurverschil tussen de donkere rum en het lichte gemberbier duidelijker is dan wanneer je oranje Cream Ginger gebruikt. Donkere rum gebruiken is trouwens wel essentieel, witte rum heeft niet de juiste smaak hiervoor.

Ingrediënten Dark ’n Stormy cocktail (per glas):

 • 1-2 handjes ijsblokjes/crushed ice
 • 60 ml Fernandes Cream Ginger / gemberbier met prik / Surinaams gemberbier
 • 30 ml donkere rum
 • partje limoen
 • limoensap van een kwart limoen (optioneel)

Zo ga je te werk:

1: Plaats de ijsblokjes in het glas.

2: Schenk de Cream Ginger in het glas en daarbovenop de rum (en eventueel het limoensap).

3: Roer in het glas en voeg een limoenpartje toe.

Dringi switi!


recept Surinaamse cocktail dark n stormy met cream ginger
Recept afdrukken

RECEPT: Dark ’n Stormy cocktail met Cream Ginger

De Dark 'n Stormy cocktail is een Caribisch mixdrankje met rum dat een Surinaamse smaak krijgt door het gemberbier te vervangen door Fernandes Cream Ginger.
Gang: Drankje
Keuken: Surinaams
Auteur: Onesy
De Dark 'n Stormy cocktail is een Caribisch mixdrankje met rum dat een Surinaamse smaak krijgt door het gemberbier te vervangen door Fernandes Cream Ginger.

Ingrediënten

 • 1-2 handjes ijsblokjes/crushed ice
 • 60 ml Fernandes Cream Ginger / gemberbier met prik / Surinaams gemberbier
 • 30 ml donkere rum
 • partje limoen
 • limoensap van een kwart limoen - optioneel

Instructies

 • Plaats de ijsblokjes in het glas.
 • Schenk de Cream Ginger in het glas en daarbovenop de rum (en eventueel het limoensap).
 • Roer in het glas en voeg een limoenpartje toe.
Heb jij ons recept uitgeprobeerd?Laat het ons weten via @Thisgirlcc of tag #thisgirlcc!

Wil je dit artikel delen op je eigen site/in jouw publicatie?
Na schriftelijke toestemming van ons kan dat met een duidelijk zichtbare en aanklikbare hyperlink naar WWW.THISGIRLCANCOOK.NL als bronvermelding.

author-avatar

Ik heet One’sy en ben de hele dag met eten bezig. Als ik het niet klaar maak en opeet, praat ik er wel over of denk ik er aan. Van een week niet bakken, word ik onrustig. Je kan me any time, any place ultiem blij maken met paar versgebakken sneetjes brood met olijfolie. En zoete aardappel maakt ALLES lekkerder.

No Replies to "RECEPT: Dark 'n Stormy cocktail met Cream Ginger"

  Leave a reply


  Your email address will not be published.

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.