RECEPT: American biscuits à la Popeyes (Suriname)

American biscuits doen me altijd aan twee dingen denken: Popeyes in Suriname en al die Amerikaanse films waarin ze een tafel vol met southern soulfood hebben opgedekt en iedereen zijn bordje mét biscuit kan opscheppen. Al eeuwen staat het op mijn verlanglijstje om biscuits zelf te maken, maar natuurlijk wil ik het liefst zo kort mogelijk in de keuken staan en er zo snel mogelijk van kunnen genieten. Ik vond een recept dat zo simpel is dat je het bijna niet wil geloven. Je hebt namelijk maar 2 ingrediënten nodig om deze American biscuits te maken!

Nou wil ik meteen iets uit de weg ruimen/rechtzetten: biscuits zijn niet erg gezond. Witte bloem en slagroom of boter staan niet bovenaan de lijst van dingen die goed voor je zijn. Maar, als je dan toch een keer cheat day hebt, dan ga je hier heel erg van genieten!

Voor biscuits bestaan super veel recepten. Er zijn zelfs kookboeken gemaakt over de bijzondere broodjes. Je kan ze namelijk op verschrikkelijk veel manieren maken: met karnemelk, met extreem koude boter, met of zonder ei, en ga zo maar door. De manier waarop ik ze heb gemaakt, bevat geen van die ingrediënten. Je gebruikt namelijk naast zelfrijzend bakmeel (ingrediënt 1) alleen nog maar slagroom (ingrediënt 2)! Over het zelfrijzend bakmeel: ik heb dat meestal niet in huis, omdat ik mijn bakpoeder groot inkoop en het bakmeel dus zelf maak. Dan bestaat je ingrediëntenlijst dus uit vier dingen.

Deze American biscuits zijn heerlijk met fried chicken. Klik hier voor het gezonde recept daarvoor.

UPDATE maart 2022: ik vind zelf de biscuits het lekkerst als het deeg iets natter is. Daarom maak ik ze met iets minder bloem dan 200 gram. Maar mocht je ze iets knapperiger willen, dan is 200 gram prima.

Ingrediënten American biscuits (ongeveer 9 stuks):

 • 175-200 gram zelfrijzend bakmeel (als je dat niet in huis hebt maak je het zelf van 175-200 gram korstbloem/tarwebloem, 2 ½ tl bakpoeder en ¾ tl zout)
 • 200 gram ongeklopte slagroom (35 % vet)

Zo ga je te werk:
1: Verwarm de oven voor op 220 graden.

2: ALS JE GEEN ZELFRIJZEND BAKMEEL HEBT: Meng bloem met bakpoeder en zout in een kom.

3: Voeg slagroom toe en roer met houten lepel net zo lang tot je geen losse bloem meer ziet. Mix niet teveel, ander wordt je deeg taai!

4: Raap/druk het deeg zoveel mogelijk bij elkaar zonder het te veel te kneden.

5: Als het op een samenhangend deeg lijkt, kan je twee dingen doen:
1 → met een ijsschep bolletjes maken en die met genoeg ruimte ertussen verspreid op een bakplaat neerleggen (zo krijg je zogenoemde drop biscuits die smelten in je mond).
2 → het deeg lichtjes bij elkaar drukken en een paar keer vouwen en weer platdrukken (zie foto’s hieronder) en daar rondjes uitsteken (zo krijg je ‘flaky’ biscuits met laagjes).
2a: Druk het deeg voorzichtig uit tot een vierkant.

2b: Vouw een van de zijden voor ongeveer een derde naar het midden.

2c: Vouw de andere kant net zo.

2d: Draai nu een kwartslag en vouw weer een kant.

2e: Vouw ook de laatste kant naar het midden.

2f: Druk het nu weer plat met je vingers en herhaal dit proces drie keer.

2g: Druk de lap weer plat (ongeveer 2 cm) en steek er met een koekjesuitsteker of een glas (zo heb ik het gedaan) rondjes uit. Draai de uitsteker of het glas niet rond, maar steek recht naar beneden uit. Schraap de restjes weer bij elkaar en kneed heel licht, rol weer uit en steek nieuwe rondjes uit tot al je deeg op is. Of snij er vierkantjes van, zodat je het deeg nog minder hoeft te bewerken.

6: Smeer de American biscuits voor ze de oven in gaan in met wat slagroom.

7: Plaats de bakplaat voor ongeveer 12 minuten in de oven of tot de American biscuits mooi bruin zijn.

8: Laat even afkoelen, maar serveer redelijk snel. Warm zijn ze namelijk het lekkerst.

Nyan switi!


Popeyes American biscuits Suriname recept
Recept afdrukken

RECEPT: American biscuits à la Popeyes (Suriname)

Super lekkere warme American biscuits uit de oven hoeven niet veel tijd en werk te kosten om te maken als je dit recept gebruikt met maar twee ingrediënten!
Gang: Bijgerecht
Keuken: Amerikaans
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 12 minuten
Totale tijd: 32 minuten
Porties: 9 biscuits
Auteur: Onesy
Super lekkere warme American biscuits uit de oven hoeven niet veel tijd en werk te kosten om te maken als je dit recept gebruikt met maar twee ingrediënten!

Ingrediënten

 • 175-200 gram zelfrijzend bakmeel - (als je dat niet in huis hebt maak je het zelf van 175-200 gram korstbloem/patentbloem, 2 ½ tl bakpoeder en ¾ tl zout)
 • 200 gram koude ongeklopte slagroom

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 220 graden.

ALS JE GEEN ZELFRIJZEND BAKMEEL HEBT

 • Meng bloem met bakpoeder en zout in een kom. Ga verder met stap 2.

ALS JE WEL ZELFRIJZEND BAKMEEL HEBT

 • Voeg slagroom toe aan zelfrijzend bakmeel en roer met houten lepel net zo lang tot je geen losse bloem meer ziet. Mix niet teveel, ander wordt je deeg taai!
 • Raap/druk het deeg zoveel mogelijk bij elkaar zonder het te veel te kneden.
 • Als het op een samenhangend deeg lijkt, kan je twee dingen doen:
 • 1 → met een ijsschep bolletjes maken en die met genoeg ruimte ertussen verspreid op een bakplaat neerleggen (zo krijg je zogenoemde drop biscuits die smelten in je mond).
 • 2 → het deeg lichtjes bij elkaar drukken en een paar keer vouwen en weer platdrukken (zie foto’s) en daar rondjes uitsteken (zo krijg je ‘flaky’ biscuits met laagjes).
 • 2a: Druk het deeg voorzichtig uit tot een vierkant.
 • 2b: Vouw een van de zijden voor ongeveer een derde naar het midden.
 • 2c: Vouw de andere kant net zo.
 • 2d: Draai nu een kwartslag en vouw weer een kant.
 • 2e: Vouw ook de laatste kant naar het midden.
 • 2f: Druk het nu weer plat met je vingers en herhaal dit proces drie keer.
 • 2g: Druk de lap weer plat (ongeveer 2 cm) en steek er met een koekjesuitsteker of een glas (zo heb ik het gedaan) rondjes uit. Draai de uitsteker of het glas niet rond, maar steek recht naar beneden uit. Schraap de restjes weer bij elkaar en kneed heel licht, rol weer uit en steek nieuwe rondjes uit tot al je deeg op is. Of snij er vierkantjes van, zodat je het deeg nog minder hoeft te bewerken.
 • Smeer de American biscuits voor ze de oven in gaan in met wat slagroom.
 • Plaats de bakplaat voor ongeveer 12 minuten in de oven of tot de American biscuits mooi bruin zijn.
 • Laat even afkoelen, maar serveer redelijk snel. Warm zijn ze namelijk het lekkerst.

Extra info:

UPDATE maart 2022: ik vind zelf de biscuits het lekkerst als het deeg iets natter is. Daarom maak ik ze met iets minder bloem dan 200 gram. Maar mocht je ze iets knapperiger willen, dan is 200 gram prima.
Heb jij ons recept uitgeprobeerd?Laat het ons weten via @Thisgirlcc of tag #thisgirlcc!

Wil je dit artikel delen op je eigen site/in jouw publicatie?
Na schriftelijke toestemming van ons kan dat met een duidelijk zichtbare en aanklikbare hyperlink naar WWW.THISGIRLCANCOOK.NL als bronvermelding.

author-avatar

Ik heet One’sy en ben de hele dag met eten bezig. Als ik het niet klaar maak en opeet, praat ik er wel over of denk ik er aan. Van een week niet bakken, word ik onrustig. Je kan me any time, any place ultiem blij maken met paar versgebakken sneetjes brood met olijfolie. En zoete aardappel maakt ALLES lekkerder.

No Replies to "RECEPT: American biscuits à la Popeyes (Suriname)"

  Leave a reply


  Your email address will not be published.

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.