MUST SEE: Surinaamse recepten van tv-kok Sharon de Miranda

Ken jij het tv-programma BinnensteBuiten op NPO 2? Het gaat over wonen, de natuur en eten en drinken. Voor dat laatste thema maakt chef-kok Sharon de Miranda twee keer per week in een keukenstudio makkelijke en betaalbare gerechten. Vanwege haar deels Surinaamse roots komen er ook wel eens Surinaamse recepten (met een twist) voorbij. De leukste daarvan hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet!

Sharon de Miranda werkt naast haar tv-optredens ook in restaurant Tante Truus in Almere, waar mensen met een verstandelijke beperking werken. De inspiratie voor haar recepten haalt ze onder andere uit haar eigen gemengde achtergrond (Nederlandse moeder, Surinaamse vader en half Indische oma). Als ik langs BinnensteBuiten zap en ik zie dat Sharon iets maakt, blijf ik altijd even kijken. Ze heeft een heel rustgevende stem en legt goed uit hoe ze alles klaarmaakt. Leuk vind ik ook dat ze elk gerecht ook voorziet van een zelfgemaakt drankje.

BinnensteBuiten de leukste Surinaamse recepten van Sharon de Miranda

Fotograaf: Stijn Ghijsen

Hieronder vind je een aantal van Sharons lekkerste Surinaamse gerechten. Klik op het screenshot om het filmpje te bekijken!


Surinaamse recepten in BinnensteBuiten van Sharon de Miranda: bruine bonen

Als er één gerecht is waar de kijkers van BinnensteBuiten kennis mee moeten maken, is het natuurlijk BB met R, oftewel bruine bonen met rijst. Sharon serveert haar recept zoals we het kennen: met kip, worst, spekjes, baka bana en komkommer en ui op zuur.

bruine bonen de leukste Surinaamse recepten van Sharon de Miranda BinnensteBuiten

Surinaamse recepten in BinnensteBuiten van Sharon de Miranda: sopropo

Sopropo is een gezonde Surinaamse groente, die je moet leren eten. Sharon maakt er een gerecht van met tofu, zeewier en gedroogde paddenstoelen.

sopropo de leukste Surinaamse recepten van Sharon de Miranda BinnensteBuiten

Surinaamse recepten in BinnensteBuiten van Sharon de Miranda: pindasoep

Pindasoep is een van de heerlijk vullende soepen uit de Surinaamse keuken. Sharon geeft haar eigen draai aan pinda brafu door er rookworst aan toe te voegen.

pindasoep de leukste Surinaamse recepten van Sharon de Miranda BinnensteBuiten

Surinaamse recepten in BinnensteBuiten van Sharon de Miranda: Surinaamse zuurkool

Op ons blog vind je een recept voor zuurkool met spekjes en rookworst. Sharon voegt aan haar variant van Surinaamse zuurkool ook nog kip toe.

zuurkool de leukste Surinaamse recepten van Sharon de Miranda BinnensteBuiten

Surinaamse recepten in BinnensteBuiten van Sharon de Miranda: saoto soep

Voor dit recept moet je wel even de tijd nemen, want de kippenbouillon moet minstens 2 à 3 uur koken. De aardappelfrietjes die echt bij saoto soep horen, maakt Sharon ook zelf.

saoto soep de leukste Surinaamse recepten van Sharon de Miranda BinnensteBuiten

Surinaamse recepten in BinnensteBuiten van Sharon de Miranda: okersoep

Lieve Hugo zong jaren geleden over een van Sharons lievelingssoepen: okro supu. Ze maakt een rijk gevulde variant met zoutvlees, kip, gedroogde vis, tayerblad en antroewa.

okersoep de leukste Surinaamse recepten van Sharon de Miranda BinnensteBuiten

BinnensteBuiten zie je elke werkdag om 18.50 uur én zaterdag om 17.10 uur op NPO 2.


Wil je dit artikel delen op je eigen site/in jouw publicatie?
Na schriftelijke toestemming van ons kan dat met een duidelijk zichtbare en aanklikbare hyperlink naar WWW.THISGIRLCANCOOK.NL als bronvermelding.

author-avatar

Ik heet One’sy en ben de hele dag met eten bezig. Als ik het niet klaar maak en opeet, praat ik er wel over of denk ik er aan. Van een week niet bakken, word ik onrustig. Je kan me any time, any place ultiem blij maken met paar versgebakken sneetjes brood met olijfolie. En zoete aardappel maakt ALLES lekkerder.

No Replies to "MUST SEE: Surinaamse recepten van tv-kok Sharon de Miranda"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.