MUST SEE: kookprogramma Furlen’s Bori Tori

Te y’e tak’ abra bori, na Furlen sab’ a tori! Wanneer je over koken praat, dan weet Furlen er alles van! Het is de guilty pleasure van mijn bff om naar Furlen’s Bori Tori te kijken en dat snap ik helemaal! Furlen’s Bori Tori is een kookprogramma van de Surinaamse kok Furgill Plet, die elke aflevering een bekende uit de Surinaamse gemeenschap te gast heeft. Die persoon is bekend op zijn/haar gebied zoals media, politiek of sport, maar kan diegene ook koken? Daar kom je achter als je naar de serie kijkt.

Hoewel Furlen’s Bori Tori al een paar jaar oud is, zijn de afleveringen tijdloos en is het dus nog steeds leuk om ze te zien. Verwacht geen filmpjes à la Tasty, waarin je binnen no time ziet hoe je een gerecht maakt. Bij Furlen’s Bori Tori draait het naast koken ook vooral om de gesprekken die Furgill heeft met zijn gasten. Ze maken samen niet één hapje, maar minstens een voor-, hoofd- en nagerecht. Dat zijn leuke variaties op bekende (Surinaamse) gerechten zoals bami met kokoskip, zoetzure sopropo en macaroni met gepluisde kip en paprika. Elke aflevering begint met het wassen van de handen, want dat is regel nummer 1 in Furgill’s keuken. 😀

Hieronder heb ik ze allemaal voor je verzameld, veel kijkplezier!

Furlen's Bori Tori met: Borger Breeveld

Met meneer ‘Wan Pipel’ bereidt Furgill geroosterd buikspek, masoesa nasi, kaneelkransjes en een drankje met Passoa.

Furlen's Bori Tori met: Hennah Draaibaar

De hoofdredacteur van het 10 minuten Jeugd Journaal maakt samen met Furgill pepre watra met koebie, vis in blokjes met sinaasappelsaus, baby paksoi in knoflooksaus, kruidenrijst en chocomuffins met coco icing.

Furlen's Bori Tori met: Ilonka Elmont

De ‘wedstrijd’ aan het begin van deze aflevering wordt snel beslist, maar dat kan ook niet anders met een zevenvoudig kampioen kickboksen in de keuken. Zullen Ilonka en Furgill ook vechten bij het maken van een chocoladetulband met topping, bami met kokoskip en piña colada?

Furlen's Bori Tori met: Emmy Hart

Gevulde vis met zoetzure saus, zoetzure sopropo, tuna sandwich en gestoofd fruit met custardpudding en amandelen staan op het menu van Furgill en de directeur van stichting Rumas.

Furlen's Bori Tori met: Lucien Vriese

Hoeveel grappen worden er gemaakt in de keuken als een van de grappigste mannen van Suriname daarin staat? Hoe goed hij cassavesoep, California meatloaf, ijsthee en broccoli met bloemkool met knoflooksaus kan maken, kan je hieronder bekijken.

Furlen's Bori Tori met: Raymond Sapoen

Met de oud-minister gaat Furgill op de Javaanse toer: grit’ bana soep, deng deng ragi (rundvlees met kokos), gele rijst, goedangang en lapis.

Furlen's Bori Tori met: Chan Santokhi

Deze politicus maakt naar eigen zeggen de lekkerste gevulde sopropo, maar dat staat niet op het menu. Wel bereiden de heren visballetjes, ovenkip met Furlen’s marinade, pasta à la Su macaroni met gepluisde kip en paprika en Bailey’s ijskoffie.

Furlen's Bori Tori met: Steve Meye

In deze feestelijke uitzending vergezelt de bisschop Furgill om kerstbroodtoast met creamcheese, oliebollen, gevulde kiprollade met ham, kaas en ananas en een Christmas cocktail te maken. 


*Heb jij ons recept uitgeprobeerd? Daar worden we blij van! Deel de foto’s via social media met de tag #thisgirlcc.
*Wil je dit artikel delen op je eigen site? Geen probleem! Na schriftelijke toestemming van ons kan dat met een duidelijk zichtbare en aanklikbare hyperlink naar www.thisgirlcancook.nl als bronvermelding.


author-avatar

Ik heet One’sy en ben de hele dag met eten bezig. Als ik het niet klaar maak en opeet, praat ik er wel over of denk ik er aan. Van een week niet bakken, word ik onrustig. Je kan me any time, any place ultiem blij maken met paar versgebakken sneetjes brood met olijfolie. En zoete aardappel maakt ALLES lekkerder.

No Replies to "MUST SEE: kookprogramma Furlen's Bori Tori"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.