MUST SEE: Bizarre Foods Suriname

Bizarre Foods is een programma van Travel Channel waarin foodie Andrew Zimmern ‘gekke’ lokale specialiteiten proeft. Slangenpenis, rendierpizza en vers koeienbloed; er is waarschijnlijk maar weinig wat deze man niet heeft gegeten. In 2013 trok Andrew het binnenland van Suriname in voor Bizarre Foods. Wat hij daar at, kan je helemaal onderaan dit bericht bekijken.

Bizarre Foods Suriname is een aflevering die je kan blijven bekijken, en waarbij je elke keer weer helemaal dubbel ligt om wat Andrew meemaakt, eet en om zijn Amerikaanse uitspraak van Surinames hoofdstad ‘Peh-reh-meh-rih-bo’. Daar blijft hij echter niet lang; Andrew trekt de jungle in en gaat op bezoek bij het Saramaccaanse dorp Botopasi. De vrouwen laten hem kennis maken met onder andere cassavebrood en de mannen nemen hem dieper mee het oerwoud in om jacht te maken op alles wat daar leeft.

“If it looks good, I eat it”, vindt Andrew Zimmern in de tv-serie Bizarre Foods

Alleseter Andrew geniet daardoor bijvoorbeeld van leguaan, piranha en konkoni (Surinaams konijn). Ik heb zelf weleens gebarbecuede anaconda gegeten en dat was helemaal niet vies; het smaakte een beetje naar kip. Maar goed, met de juiste marinade/kruiden kan je alles lekker laten smaken. Daar komt Andrew ook achter in Suriname: “They start every dish wish some onions, oil, tomato and ‘Maggi‘, bouillon cubes.” Van alle spannende dingen die hem worden voorgeschoteld, zijn er maar weinig die hij niet lekker vindt. “If it looks good, I eat it”, vindt hij namelijk.

Het is zonde om de hele aflevering hier uit de doeken te doen. Je kan er beter lekker voor gaan zitten en je verwonderen over alles wat Andrew naar binnen werkt. Daarnaast is het echt genieten van al die mooie beelden van de Surinaamse jungle. Ook al kom je niet uit Suriname of ben je er nog nooit geweest, deze aflevering van Bizarre Foods Suriname is echt de moeite waard om te zien!


Wil je dit artikel delen op je eigen site/in jouw publicatie?
Na schriftelijke toestemming van ons kan dat met een duidelijk zichtbare en aanklikbare hyperlink naar WWW.THISGIRLCANCOOK.NL als bronvermelding.

author-avatar

Soulfood en patat lover voor het leven. Daardoor: de eeuwige jojo. Krijgt een twinkeling in de ogen als het om écht lekker eten gaat.

No Replies to "MUST SEE: Bizarre Foods Suriname"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.