Dit zijn de leukste kanalen op YouTube met Surinaams eten

Naast mijn obsessie met het volgen van food blogs, hou ik er ook van om naar kook-kanalen te kijken op YouTube. Elke keuken is vertegenwoordigd op YouTube, dus ook de Surinaamse. Bewegend beeld of foto’s, de maker wel of niet in beeld, in het Nederlands of Engels gesproken; alles is leuk om naar te kijken! Daarom hieronder een overzicht van de leukste kanalen op YouTube met Surinaams eten.

De leukste kanalen op YouTube met Surinaams eten: Koken met Sieta

Bij Koken met Sieta vind je veel Hindoestaans-Surinaamse recepten zoals roti, jalebi en bara’s, maar ook lekkers als bruine bonen met kip, red snapper en garnalenkroketten. Sieta’s kanaal bevat geen bewegende beelden, maar dia’s (achter elkaar afgespeeld) en zij komt zelf niet voor in haar filmpjes.

Spannendste gerecht op dit kanaal: pom met panir (kaas)


De leukste kanalen op YouTube met Surinaams eten: Surinaams eten (Faja Lobi)

Surinaams eten is het kookkanaal van het merk Faja Lobi, waarvan allerhande Surinaamse voedingswaren worden verkocht in onder andere toko’s en supermarkten. De recepten op dit channel worden daarom bereid met Faja Lobi producten zoals soepmix voor saoto soep, saus voor bami speciaal en roti bakmeel. Handig van Surinaams eten is dat je bij de meeste video’s ook een tijdsindicatie krijgt. Dan weet je precies hoe lang je in de keuken moet staan!

Spannendste gerecht op dit kanaal: Macaroni Saté Paramaribo

De leukste kanalen op YouTube met Surinaams eten: Cooking With Feffie

Feffie (roepnaam van Genevieve) wil haar passie voor koken delen met haar kijkers. Ze maakt niet alleen traditionele gerechten zoals zoetzure kip en goelong goelong, maar ook ‘EatClean’ eten zoals gewokte oker en banaan havermout pannenkoeken. Verwacht niet alleen Surinaamse gerechten, ook voor Antilliaanse of andere Caribische gerechten kan je bij Feffie terecht. Let op: Engels gesproken! Leuk: Feffie komt zelf ook in beeld. 🙂

Spannendste gerecht op dit kanaal: chocoladecake met courgette

De leukste kanalen op YouTube met Surinaams eten: Food And The Single Guy

Amaru is van vele markten thuis. Naast acteren en zingen, deelt hij ook graag zijn liefde voor koken met zijn kijkers (in het Engels). Op Food And The Single Guy plaats hij vooral video’s van bekende Surinaamse gerechten als amsoi en smokey kip, Javaanse bami en saoto soep. Maar, zegt hij zelf, wel van met zijn eigen draai eraan!

Spannendste gerecht op dit kanaal: paprika’s gevuld met gehakt, rijst en olijven

De leukste kanalen op YouTube met Surinaams eten: Anita Stuivenberg Videos

Nog een kookkanaal dat deels in het Engels is, is dat van Anita Stuivenberg. In haar filmpjes laat ze zien hoe je gerechten maakt als huzarensla en roti met kool, maar heb je trek in een lekkere appeltaart of wil je weten hoe je een Thaise curry bereidt, dan heeft zij het recept voor je.

Spannendste gerecht op dit kanaal: zoete aardappel gehakt schotel

De leukste kanalen op YouTube met Surinaams eten: Baking with Xiomara

Xiomara omschrijft zichzelf als een intensieve thuisbakster. Op haar kanaal vind je Surinaamse baksels zoals fiadoe, Surinaamse marmercake en 1 recept voor een drankje.

Spannendste gerecht op dit kanaal: bojo cheesecake


Wil je dit artikel delen op je eigen site/in jouw publicatie?
Na schriftelijke toestemming van ons kan dat met een duidelijk zichtbare en aanklikbare hyperlink naar WWW.THISGIRLCANCOOK.NL als bronvermelding.

author-avatar

Ik heet One’sy en ben de hele dag met eten bezig. Als ik het niet klaar maak en opeet, praat ik er wel over of denk ik er aan. Van een week niet bakken, word ik onrustig. Je kan me any time, any place ultiem blij maken met paar versgebakken sneetjes brood met olijfolie. En zoete aardappel maakt ALLES lekkerder.

No Replies to "Dit zijn de leukste kanalen op YouTube met Surinaams eten"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.