Waar vind je het lekkerste fastfood in Paramaribo?

Als je een keer iets anders lust dan bami of roti, dan kan je in Paramaribo goed aan je trekken komen bij een van de vele fastfood tentjes. Maar welke zijn nou het lekkerst? This Girl Can Cook laat je kennis maken met zes spots waar je fastfood in Paramaribo kan vinden.

Het was iets dat ik vroeger vaak deed: op vakantie op zoek gaan naar bekende internationale restaurants en daar eten ‘want dat kende ik tenminste’. In Paramaribo voel ik echter totaal geen behoefte om naar de McDonalds, KFC of Burger King te gaan. Wel hoor ik de hele tijd en stemmetje in mijn hoofd dat me wil overhalen om een patat bout of een biscuit te gaan kopen. En ja, ik ben tenslotte op vakantie, dus MOET ik er wel naar luisteren. Waar je al dat lekkere fastfood in Paramaribo vindt, lees je hieronder.

Fastfood in Paramaribo spot 1: NasKip

Een van lekkerste fried chicken spots van Paramaribo is NasKip! Zoals je een filiaal van rotizaak Roopram al drie straten verderop ruikt, zo ruik je de zoete fried chicken lucht van NasKip lang voor je er daadwerkelijk bent. En dan kan je niets anders doen dan naar binnen gaan en jezelf blij maken met een portie patat bout (een in stukken gehakte kippenpoot/bout met patat). Ik proefde dat ze gember gebruiken voor hun kip, heerlijk! Wil je echt gek doen, dan neem je er nog een maiskolf bij die doordrenkt is met boter. Of je kiest voor cajun fries of cassavefrietjes.

Ik moet je wel waarschuwen: niet bij alle NasKip-filialen smaakt de kip hetzelfde! Waarom kan ik je niet vertellen, maar ik heb het niet alleen zelf geproefd, maar ook van anderen gehoord. Mijn favoriete filiaal zit aan de Verlengde Gemenelandsweg of is die op de Van Idsingastraat. Extra plus: de kip komt van Surinaamse bodem (geen gekke Amerikaanse hormoontaferelen) en alle producten zijn transvet-vrij!

Een patat bout van NasKip met ketchup en hot sauce

Een patat bout van NasKip met ketchup en hot sauce

NasKip NV heeft vijf filialen, waarvan 4 in Paramaribo en 1 in Lelydorp:
> Verlengde Gemenelandsweg 2
> Henck Arronstraat 46
> Van Idsingastraat 1
> Latourweg 10
> Indira Ghandiweg/hoek Schotelweg

Fastfood in Paramaribo spot 2: Popeyes

Zeg jij soulfood uit Amerika, dan roep ik: biscuits! Ik maak ze ook wel eens zelf (klik hier voor biscuits recept 1 à la Popeyes en hier voor biscuits recept 2) maar gelukkig kan ik ze als ik in Suriname ben ook proeven door een tripje naar Popeyes te maken. Deze fastfood keten is een concurrent van KFC, Golden Wings en NasKip, maar de kip proeft er heel anders door hun cajun style kruiden.

Je kan jezelf dus gerust meerdere keren in een week trakteren op fried chicken. Terug naar die biscuits… zucht… Ze smelten gewoon op je tong! Wel ben ik erachter gekomen dat ze bij het filiaal bij de Hermitage Mall sinds het voorjaar van 2016 alleen nog een nieuwe variant verkopen, honey butter biscuits. En die is alleen voor echte zoetekauwen, want erg machtig en mierzoet. Bij de andere twee Popeyes restaurants kan je gelukkig nog wel de normale biscuits eten.

De nieuwe honey biscuits van Popeyes

De nieuwe honey biscuits van Popeyes

Popeyes heeft drie filialen, allemaal in Paramaribo:
> Domineestraat 39
Lalla Rookhweg / Hermitage Mall – TBL
> Wilhelminastraat 90

Fastfood in Paramaribo spot 3: Wolly's

Zeg je Surinaamse hamburger, dan zeg je Wolly’s! Ik heb geen idee wie Wolly is en Joost mag weten wie me kennis liet maken met deze Surinaamse hamburgertent, maar diegene ben ik wel dankbaar.

Bij Wolly’s moet je het niet hebben van de efficiëntie (fastfood betekent daar namelijk niet dat je je eten ook echt snel krijgt), maar ze verkopen er wel hamburgers zoals ze horen. Een patty van rundvlees, kip of vis, sla, tomaat, komkommer, ketchup, mayonaise en een echt hamburgerbroodje met sesamzaadjes. Leuk detail: mocht je geen trek hebben in een hamburger, dan kan je ook kiezen voor gerechten als ‘Wrap Zalm’, ‘Patat Rookworst’ en ‘Brood Zoutvlees Ei’.

Wolly Burger met rundvleesschijf

Wolly’s heeft drie filialen, allemaal in Paramaribo:
>Latourweg 59b
> Tuberoosstraat 2 (evenwijdig aan de Mr. Jaggernath Lachmonstraat)
> Steenbakkerijstraat 41

Fastfood in Paramaribo spot 4: Hes-D's BBQ

Zeg je in Nederland dat je zin hebt in een barbecue, dan denken mensen aan gezellig met zijn allen eten grillen. In Suriname betekent zin hebben in barbecue dat je iemand anders dat laat doen. Bij Hes-D’s BBQ kunnen ze dat als geen ander! Meerdere soorten gebarbecued vlees zoals kip, spare ribs en karbonade kan je combineren met patat, die wordt overgoten met pindasaus en coleslaw, de standaard side dish van bbq. 

Het zal vast afhangen van het tijdstip waarop je er bent, maar toen ik eten bestelde bij Hes-D’s BBQ aan de Ringweg, had ik binnen een kwartier een enorme portie gemengd vlees met patat op tafel staan. Deze BBQ-koning begrijpt wat efficiënte fastfood is: je kan ook via de telefoon je bestelling doorgeven en die later komen ophalen. Om te bewijzen dat HES-D een echte BBQ-koning is, geeft hij op zijn website barbecuetips.

Gebarbecuede vlerken van Hes-D's BBQ

Gebarbecuede vlerken van Hes-D’s BBQ (bron foto: Facebook-pagina Hes-D’s BBQ)

Hes-D’s BBQ heeft twee filialen., allebei in Paramaribo:
> Ringweg-Noord 108
> in Latour

Fastfood in Paramaribo spot 5: Leckie's

Bij Leckie’s kan je terecht voor zo’n beetje alle snelle happen die je kan bedenken. Van belegde broodjes, tot patat met kip of ossenhaas en van vleesworst en kroketten tot hamburgers. Volgens sommige Surinamers zijn de hamburgers van Leckie’s de lekkerste van Paramaribo.

Leckie's Paramaribo fastfood

Hamburger met patat bij Leckie’s (bron foto: Facebook Triple B Suridarts)

Leckie’s heeft 4 filialen, allemaal in Paramaribo:
> Kwattaweg 223
> Knuffelsgracht, bij de S bocht
> Latourweg 52
> Wilhelminastraat 68

Fastfood in Paramaribo spot 6: Golden Wings

Yes, nog een fastfood spot waar je kip kan eten. En wat voor een! De Golden Wings restaurants moeten het niet per se hebben van het gezellige interieur, maar maken dat absoluut goed met hun fried chicken. Die heeft een heerlijke korst die goed op smaak is door best veel gember (jeeh!) en peper (oei!). Daarnaast smaakt de kip ook zonder vel nog lekker (in plaats van naar droge kip). Voor de patat zou ik naar NasKip gaan, maar als je van gember houdt, is Golden Wings qua fried chicken misschien meer geschikt voor jou. Ook bij deze fastfood tent is de kip van eigen bodem.

fastfood in paramaribo golden wings 2

Golden Wings heeft 3 filialen, waarvan 2 in Paramaribo en 1 in Lelydorp:
>Latourweg 100
>Wilhelminastraat 5
> Indira Ghandiweg/hoek Schotelweg

Dit waren mijn 6 adresjes voor fastfood in Paramaribo. Waar in Paramaribo vind jij dat ze het beste fastfood hebben?


Wil je dit artikel delen op je eigen site/in jouw publicatie?
Na schriftelijke toestemming van ons kan dat met een duidelijk zichtbare en aanklikbare hyperlink naar WWW.THISGIRLCANCOOK.NL als bronvermelding.

author-avatar

Ik heet One’sy en ben de hele dag met eten bezig. Als ik het niet klaar maak en opeet, praat ik er wel over of denk ik er aan. Van een week niet bakken, word ik onrustig. Je kan me any time, any place ultiem blij maken met paar versgebakken sneetjes brood met olijfolie. En zoete aardappel maakt ALLES lekkerder.

No Replies to "Waar vind je het lekkerste fastfood in Paramaribo?"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.