This Girl Has Eaten At: La Tajinerie Amsterdam

Ik was er al vaak langsgelopen toen ik heerlijke macarons ging halen bij Richenels Patisserie op het Mercatorplein in Amsterdam: restaurant La Tajinerie. Eerst zag ik maandenlang de mededeling dat het geopend zou worden, en uiteindelijk gebeurde dat in 2015. Sindsdien heb ik er meerdere keren gegeten: de eerste keer met twee vriendinnen, daarna ook met mijn ouders, gezin en mijn zussen en aanhang. Hoe het eten ons beviel en of jij er ook zou moeten eten lees je in This Girl Has Eaten At!

Bij La Tajinerie serveren ze authentieke Marokkaanse tajines. Een tajine is een soort pan waar een gerecht in wordt gestoofd. Denk aan supermals vlees en groenten waar alle smaken perfect in zijn getrokken. Afgezien van de fijne manier van vlees stoven, kun je wel zeggen dat La Tajinerie niet zomaar een tajine restaurant is. Ze bereiden de tajines in traditionele zogeheten ‘kanouns’ boven houtskool, wat echt een fantastische en ietwat rokerige smaak geeft.

lla tajinerie thisgirlcancook

GEGETEN/GEDRONKEN:
Ik ging zelf voor de tajine met kalfsvlees, pruimen, abrikozen en amandelen. Als nagerecht deelden we de door Richenels Patisserie speciaal voor La Tajinerie gemaakte Marokkaanse macaron. Ook kregen we heerlijke Marokkaanse koekjes en muntthee die erin gingen als zoete koek. Naast de tajines kun je er Marokkaanse wijnen drinken.

la tajinerie dessert

MEEST GENOTEN VAN:
Van mijn hoofdgerecht. Het kalfsvlees was heerlijk mals en de pruimen ontzettend zacht.

VOLGENDE KEER BETER:
Mijn tajine had wel iets meer gemogen, of zijn mijn ogen dan toch groter dan mijn maag?

la tajinerie kalfsvlees

BEDIENING/ENTOURAGE/SFEER:
Het restaurant is niet super groot, maar dat is juist fijn, want daardoor is er genoeg aandacht voor jou en je tafelgenoten. De Marokkaanse sfeer qua inrichting is wel aanwezig door onder andere lampen en muurpanelen, maar niet cliché. Neem wel een sjaal of vestje mee, het was er best fris!

REKENING:
De tajines kosten rond de ‚ā¨16 en zijn echt goedgevuld. Prima prijs dus.

EINDOORDEEL EN CIJFER:
Een 8,5. Al met al is La Tajinerie een aanrader als je een keer authentiek Marokkaans wilt eten. Let op: couscous is alleen beschikbaar op vrijdag.

EXTRA INFO:
La Tajinerie
vind je op het Mercatorplein 5 in Amsterdam.
Openingstijden: dinsdag tot en met zondag van 17.30 tot 23.00 uur.
Meer info: 020 – 363 53 82 / www.latajinerie.nl/

BRON UITGELICHTE FOTO: LA TAJINERIE


*Heb jij ons recept uitgeprobeerd? Daar worden we blij van! Deel de foto’s via social media met de tag #thisgirlcc.
*Wil je dit artikel delen op je eigen site? Geen probleem! Na schriftelijke toestemming van ons kan dat met een duidelijk zichtbare en aanklikbare hyperlink naar www.thisgirlcancook.nl als bronvermelding.


author-avatar

Soulfood en patat lover voor het leven. Daardoor: de eeuwige jojo. Krijgt een twinkeling in de ogen als het om écht lekker eten gaat.

No Replies to "This Girl Has Eaten At: La Tajinerie Amsterdam"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.