FOOD EVENT: Krioro foodfestival en doe mee met de Surinaamse pomwedstrijd!

Een Surinaams foodfestival met Creools eten en een pomwedstrijd? Op zondag 10 juli gaat het gebeuren: het Krioro foodfestival met de legendarische jaarlijkse pomwedstrijd! Wil je meedoen aan de wedstrijd en ben je benieuwd welke gerechten je kunt eten op het festival? Lees snel meer over dit unieke Surinaamse foodfestival:

Het kriorofestival is een uniek culinair festival met een food court waar je authentiek Afro-Surinaams eten kunt proeven, georganiseerd door Surinaams radiostation Double7FM. Denk aan cassavesoep, grit’banasoep, pindasoep, pom, pastei, heri-heri, moksi alesi, boyo, fiadu en ga zo maar door! Alles wat je oma fantastisch kan koken, kun je hier ook vinden.

Het doel van dit festival is om te laten zien dat de Surinaamse keuken uit meer bestaat dan alleen roti, bami en saoto soep

Naast de heerlijke bami, nasi en roti is er ook een Creools deel wat men vaak vergeet, maar wat zeker de moeite waard is om eens te proberen. Zo kun je bij de verschillende standjes de Afro -Surinaamse gerechten kopen en proeven. Naast het eten zijn er ook diverse presentaties, workshops, Surinaams toneel en uiteraard prachtige muziek.

krioro festival 2

Pomwedstrijd 2016

En last but not least: zoals elk jaar vindt er ook weer een pomwedstrijd plaats!

Vind jij of jouw omgeving dat je de beste pombakker van de wereld bent? Doe dan mee met de pomwedstrijd!

Wil je je kunsten laten zien aan de rest van Nederland? Dan is het nu jouw kans om te shinen met jouw pom!

De pomwedstrijd is dit jaar voor mij extra speciaal omdat ik in de jury zit! Ik heb inmiddels voor mijn workshops zo ontzettend veel pom geproefd dat ik redelijk goed kan beoordelen wat nou een goede pom is. Daardoor ben ik door de organisatie gevraagd om een van de juryleden te zijn.

Waar ga ik op letten? Voor mij is een goede pom een gerecht dat helemaal in balans moet zijn. De smaken moeten puur zijn en goed verdeeld. Soms proef je weleens een pom waar de smaak alleen in de kip of het zoutvlees is gaan zitten,  maar niet in de tajer. Ik ga dus goed letten op ingrediëntgebruik, pure smaken en de juiste balans.

Denk jij dat je de lekkerste pom maakt en wil je mee doen aan de wedstrijd? Meld je aan via: info@double7fm.nl onder vermelding van ‘Aanmelden pomwedstrijd’.
Je maakt dan van tevoren de pom die je op de dag zelf meebrengt en aan de jury presenteert. De jury, onder wie ik, zal de pom proeven en bekend maken wie de allerbeste pombakker van Nederland is!

Alle info nog even op een rijtje:
Datum: zondag 10 juli
Tijd: 14:00-20:00
Locatie: Sportvereniging Real Sranan, Radioweg 67, Amsterdam.
Kaartjes: Aan de deur te koop voor €5
Meer info: Facebook en website


*Heb jij ons recept uitgeprobeerd? Daar worden we blij van! Deel de foto’s via social media met de tag #thisgirlcc.
*Wil je dit artikel delen op je eigen site? Geen probleem! Na schriftelijke toestemming van ons kan dat met een duidelijk zichtbare en aanklikbare hyperlink naar www.thisgirlcancook.nl als bronvermelding.


No Replies to "FOOD EVENT: Krioro foodfestival en doe mee met de Surinaamse pomwedstrijd!"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.