Ken jij multiculti foodhal MingleMush in Den Haag al?

Amsterdam heeft multiculturele foodhal World of Food, in Rotterdam opende een paar jaar geleden Markthal Rotterdam en in Den Haag heb je sinds 2017 MingleMush, opgericht door Younes Bittich en Samir Harchaoui. Naast Den Haag Centraal vind je 15 foodstands, bars, een heuse arcadehal en zelfs een bibliotheek! Ik nam er op een rustige maandag een kijkje en deel mijn aanraders!

MingleMush betekent mengelmoes en dit is ook meteen het eerste dat mij opvalt aan deze foodhal. De ruimte oogt gezellig, huiselijk en overzichtelijk. Ik heb bij foodhallen vaak zo een ontzettende keuzestress dat ik van ellende dan maar eindig bij iets dat ik al ken.

Foodhall MingleMush Den Haag voorkant
Mijn oog valt meteen op een tentje dat soulfood verkoopt, zoals een gevulde bara of een rotirol. Maar ja, ik blijf een soort Surinaamse boerin en wat de Surinaamse boerin niet vertrouwt (lees: geen Surinamer achter de kraam), dat koopt zij niet. Vriendelijk lach ik naar de verkoper terwijl ik kordaat de pas erin zet, naar een ander kraampje. Ik zie wat meer gebruikelijke kraampjes, zoals de geijkte burgerkraam, een poké bowl kraam en een pizzakraam.

Foodhall MingleMush Den Haag kraampjes

Bij een Libanees tentje dat Bohica heet krijg ik trek. Ze verkopen er Libanees streetfood, zoals baba ganoush, humus en homemade falafel en alles ziet er superlekker uit. Keuzestress!

Foodhall MingleMush Den Haag Bohica

Nu hebben mijn eetgenoot en ik precies zin in een mix van alles, dus besluiten wij de mixed platter (€8,50) te nemen. Zoals je op de foto hierboven kunt zien is dat een redelijke portie. Het smaakt heerlijk en vers, maar het is niet iets dat ik nog nooit heb gegeten.

Naast Bohica zit een kraam waar mijn ogen bijna uit mijn kassen vallen: een droom van een dessert kraam, genaamd Don Brulee. Ze verkopen er huisgemaakte donuts gevuld met creme brûlée. Helaas heb ik die dag al een enorme high tea op, dus ik heb niet zo’n zin in nóg een sugar rush. Achteraf had ik spijt!!! Waar vind je nou zulke donuts?? Deze tent verkoopt ook Pierogi, Oost-Europese deegpasteitjes. Ik moet bekennen dat ik ze alleen ken uit Gossip Girl en ze zelf nog nooit heb gegeten. Ook deze unieke specialiteit laat ik aan mij voorbij gaan.

Als we onze mixed platter van Libanees streetfood hebben ontvangen, nemen we plaats aan een tafeltje buiten in de zon, waar een snelle ober onze drankjes komt opnemen. Ik ga voor een heerlijke non-alcoholische cocktail met gember, munt en ananassap en die smaakt me supergoed!

Foodhall MingleMush Den Haag Tajine Fabriek

Ondertussen heb ik een kijkje genomen bij de Tajine Fabriek en besluiten we te gaan voor een tajine met vis. Helaas hebben ze die dag alleen vleestajines (UPDATE: de Tajine Fabriek is niet meer te vinden in MingleMush). Ook bij een Mexicaans kraampje hebben ze die dag net niet de gerechtjes die wij willen. Na wat navraag blijkt dat alle kraampjes per dag beslissen wat zij verkopen. Niet alles op het menu is dus altijd te koop.

Foodhall MingleMush Den Haag Lime Leaf and Red Pepper

Net als ik richting de trein wil gaan, grijpt mijn eetgenoot mij bij de mouw: ze was helemaal vergeten te zeggen dat hier zo’n beetje de lekkerste Thai van den Haag zit: Lime Leaf and Red Pepper. Normaal is het hier megadruk, weet ze me te vertellen, dus nu er slechts drie mensen staan moet ik mijn kans grijpen! Ik bestel een vegetarische pad thai met tofu voor slechts €6,50 die ik later op de avond zal opeten. Hij smaakt echt fantastisch, dus ik snap heel goed dat het hier altijd druk is.

Foodhall MingleMush Den Haag Thais restaurant Lime Leaf and Red Pepper

Ik vind foodhal MingleMush een erg leuke toevoeging aan het bestaande aanbod in Den Haag. Hopelijk heb ik volgende keer wel de ballen om de Surinaamse soulfood en alle Oost-Europese specialiteiten te proberen!

UPDATE: ook One’sy is inmiddels gaan eten bij MingleMush en dat beviel net zo goed!

Wij namen bij drie verschillende kraampjes een gerecht: gehakte kip met kousenband bij Lime Leaf & Red Pepper, een hamburger met frietjes bij Burgers ‘N Freakin’ Fries en een poké bowl bij The Poké Bar.

Nadat we uitgegeten waren, was het tijd om een spelletje te spelen op een van de ouderwetse grote spelcomputers. Een goed idee als je er met kinderen bent, die zich zo kunnen vermaken terwijl je wacht op je eten.

Openingstijden Foodhall MingleMush:
*maandag, dinsdag, woensdag en zondag van 11:00-20:00 uur
*donderdag, vrijdag en zaterdag van 11:00-21:00 uur.
Wil je alleen een drankje doen, dan kan je er langer terecht, de drank-openingstijden vind je hier. Let op: alle foodkraampjes van MingleMush accepteren alleen pin, geen cash!
Adres Foodhall MingleMush:
Anna van Buerenplein 712, Den Haag (naast station Den Haag CS)
www.minglemush.nl 


*Heb jij ons recept uitgeprobeerd? Daar worden we blij van! Deel de foto’s via social media met de tag #thisgirlcc.
*Wil je dit artikel delen op je eigen site? Geen probleem! Na schriftelijke toestemming van ons kan dat met een duidelijk zichtbare en aanklikbare hyperlink naar www.thisgirlcancook.nl als bronvermelding.


author-avatar

Soulfood en patat lover voor het leven. Daardoor: de eeuwige jojo. Krijgt een twinkeling in de ogen als het om écht lekker eten gaat.

No Replies to "Ken jij multiculti foodhal MingleMush in Den Haag al?"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.